Nasveti in napotki ter povpraševanja...

janezek_85
Novinec

težave - clio 1.4, '95

Napisal/-a janezek_85 To sep 26, 2006 8:27 pm

Lep pozdrav. imam probleme s cliom 1.4 letnik 95. Avto sicer normalno deluje - motor pri prostem teku in med pospeševanjem. Problem je ko pri pospeševanju popustim plin da bi premenjal - takrat mi avto na trenutek dobesedno zažlajfa oz kt d bi crknu za moment. V bistvu vedno ko popustim plin - gas mi 'zatrokira'. Menjal sem tuljavo, razdelilna je nova, sveče in kabli tut. Gledal sem ene cevke za vakuum pa se ne spoznam na njih. ugotovil sem le, da ko odklopim napravo - črno škatlico v katero peljeta dve cevki za vakuum in en konektor- mi motor deluje nespremenjeno - pri prostem teku. A je imel kdo podobne težave oz če se kdo podrobno spozna na ta 'vakum' sistem?

Hvala

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To sep 26, 2006 9:16 pm

http://rk.avtomobilizem.com/renaultforum/index.php

na tem linku ti bo zagotovo znal kdo pomagat ;)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To sep 26, 2006 9:25 pm

Mislim da bo ta težava kar motorček prostega teka. Pa prosim te da slikaš zadevo katero odklapljaš, oziroma poveš točno kje se nahaja in ti bomo znali več povedt.

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Sr sep 27, 2006 3:56 pm

Evo tole je ta stvarca:

Slika

Avto dela nespremenjeno, ko to napravo odklopim. Pri določenih obratih je slišati tudi rahlo žvižganje - mogoče ma kej veze s tem?! Skratka avto zatrokira v trenutku ko spustim gas da bi premenjal......

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Sr sep 27, 2006 5:19 pm

lej dej za foro poglej spodnji zadnji nosilc masine ... mel isti problem, avto mi non stop cukal ... ugotovil da je ta nosilc zanic ... zamenjal zdej pa normalno dela masina ... kar se pa tice motorcka prostga teka ... ce ti kej mogoce obrati skacejo npr. ko stojis, probi zmanjsat gas k ti ga drzi masina v leru ... men so vsi mehaniki govorl da je motorcek prostga teka zanic, pa mi je edn pol samo zmanjsal (tisto k pride zajla tam pr filtru) in zacuda obrati stojijo lepo na 800 obratov ... probat ni greh ...

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Sr sep 27, 2006 9:19 pm

Ja sej sm pr renojevem forumu gledu k si vrjetno ti pisu na dolgo in na konc ugotovu d je nosilc. Ma pr men trokira kukr sm reku kadr spustim gas d bi prešaltou (cca 2700 obratov)- to je res lahko nosilc, ampak tud kadar vozm po avtocesti okol teh obratov mi potrokira. Tud ko se pelem v strm klanec in se zarad obremenitve motorju manjšajo obrati, in ko pride seveda v območje obratov (spet cca 2500-2700) mi potrokira - en mehanik je reku 'kt bi ga na moment neki vzel'. Res pa je da filtra goriva še nisem zamenjal - ampak a je mogoče da se tolk zamaši da avto dobesedno crkne za sekundo?? Pri višjih obratih pa nikol ne trokira - torej če se pelem oz. norim do konca, mi avto nikol ne potrokira!!!

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Pe okt 06, 2006 10:13 am

Problem rešen!!

Pri enmu možičku sm kupu kompleten vplinjač (rabljen za 8000SIT).
Najprej sm zamenju sam zgornji del kjer je šoba, pa je še vedno trokiru, pol sm zamenju še senzor pozicije lopute - al nek tazga in regulator prostega teka, in zadeva 100% deluje. Avto mi je sicer kar velik živcev požru, ker sem ubistvu kupu ta avto pred kratkim in se nasanku z nakupom, ker takrat trokiranje ni bilo moteče.
Ubistvu me je vse skupaj koštalo zelo malo, sem pa razmišljal da bi avto naprej prodal za veliko nižjo ceno.........no hvalabogu sm rešu zadevo.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe okt 06, 2006 10:46 am

jest bi tut rabu "vplinjač" če ma kdo kšnga dobrga za mejhn dnar :D
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Pe okt 06, 2006 4:56 pm

Spidojc je napisal/-a:jest bi tut rabu "vplinjač" če ma kdo kšnga dobrga za mejhn dnar :D

To ni vplinjač ampak inecjon. Na odpadu v gorici je 15.000 sit komplet!

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Po okt 09, 2006 8:31 pm

SlaYeR je napisal/-a:
Spidojc je napisal/-a:jest bi tut rabu "vplinjač" če ma kdo kšnga dobrga za mejhn dnar :D

To ni vplinjač ampak inecjon. Na odpadu v gorici je 15.000 sit komplet!

Ja če hočeš po tuje povedat je pol 'injector'. Vsekakor pa nisem menju vbrizgovalne šobe.

Ja tale majstr k je men prodal se ukvarja izključno z uvažanjem delov - rabljenih iz tujine za cliote. Je pa doma iz Grahovega pri Cerknici. Lohk ti tel. pošlem na pm.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po okt 09, 2006 10:39 pm

Bi prosu ja! A ta gospod zrihta novo zadevo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 25 gostov