Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Nosilci motorja Fiat Uno 1.1

Napisal/-a Primoz_86 Če sep 28, 2006 11:00 am

Pred nekaj časa sem rihtal podvozje in ugotovil, da imajo trije nosilci, ki držijo motor in menjalnik zelo veliko lufta. Pri prednjem nosilcu menjalnika ga je med spodnjo podložko in gumo za 2cm, na nosilcu motorja ga je 1,5cm, zadnji nosilec menjalnika pa ima med gumo in podložko 1cm lufta.

Problem je da mi pri mrzlem motorju pri močnejšem speljevanju (brez spodkopavanja) avto najprej potegne, nato pa močno cukne. Če pa spodkopljem, mi začne prednji del avta nekako poskakovati. Tudi če počasi vozim v prvi, mi avto preveč cuka, glede na druge avte, ki jih vozim

Zanima me, če je toliko lufta normalno? Vijaki so sicer vsi do konca zatisnjeni. Kje bi se dalo dobiti te gume, kako se jim reče in približno koliko stanejo?

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Če sep 28, 2006 12:12 pm

to glede cukanja. tud sam mam 1.1 ie motor v unotu in mi blazno cuka. recmo če voziš v prvi, pa mal spustiš gas, bo dvakrat kar fest cuknu. pa nč ne vem da bi bli nosilci kaj zrahljani...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 28, 2006 1:19 pm

menjaj nosilce motorja vse tri sej niso dragi

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če sep 28, 2006 1:43 pm

Furious_G je napisal/-a:to glede cukanja. tud sam mam 1.1 ie motor v unotu in mi blazno cuka. recmo če voziš v prvi, pa mal spustiš gas, bo dvakrat kar fest cuknu. pa nč ne vem da bi bli nosilci kaj zrahljani...

V bistvu gre za postarane/preperele gume (blažilnike) na katere je pritrjen motor. Morda sem se z nosilci nekoliko nepravilno izrazil. Prej sem vozil Puntota 55 z istim motorjem in je cukal dosti manj

Bom šel kar nabavit nove, upam, da se bo poznalo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 5 gostov