Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Grelne svečke

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 5:13 pm

Kdaj veš da so grelne slabe?
Situacija je taka, ko sem kupil avto naj bi ena grelna crknila(ni žarela) zato sem jo zamenjal od takrat pa do kakšnga tedna nazaj je bilo še vse ok. Avto vžigal ne da bi rukal. (aja da je bl grelna slaba je avto ob vžigu rulak na vsako sekundo) Pred tednom dni pa spet začel rukat, ko sem ga zaštaratal. Vzel sem vse sveče ven ampak vse zažarijo tako da naj bi bile ok dam not drug dan nč bol WTF is this da ne vžiga brez rukanja. Kaj zdej zamenov sem pač sam eno ker je bla fuč, druge so ble še vredu in so tud dobr zažarele. Je možn da so šobe zapacane. Pa prosim brez kregarije k zdej mam pa tega že dost brez zapletov.Aja avto je pa golf 2 d

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So sep 30, 2006 6:30 pm

Lahko je diza,saj zamenjaš samo vlozek ki pa ni drag,lahko paq ti je sveča zažarela ko si jo imel vzunaj pol pa zgubla stik.Pober dize vn pa poglej če kera sveča ne zažari,in ko boš imel dize vzun jih daš lahko sprobat pa boš videl pri čem si.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 8:26 pm

Pa šobe ne morem sam menjat. Mah pojma nimam

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So sep 30, 2006 8:48 pm

sonček je napisal/-a:Pa šobe ne morem sam menjat. Mah pojma nimam

Seveda ne moreš, ker nimaš naprave za preizkus, pa tudi pravi pritisk je treba nastavit.
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So sep 30, 2006 9:03 pm

Do zdaj sem imel samo dizle in kadar sem menjal, sem menjal vse štiri grelne.
Drugače pa kakega res dobrega mehanika najdi, da ne bi na servisu ti pol mašine zamenjal.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So sep 30, 2006 11:15 pm

seeman66 je napisal/-a:Do zdaj sem imel samo dizle in kadar sem menjal, sem menjal vse štiri grelne.
Drugače pa kakega res dobrega mehanika najdi, da ne bi na servisu ti pol mašine zamenjal.

lp

Mislš da je to napak da sem menjal samo eno. Sej je res da se ponavad oz. skor vedno zamenja vse se prav 4 grelne. Sej pol je delalo kakšen teden normalno vžigal brez rukanja po enem tednu pa spet začel.

Kar se pa tiče menjava delov pa ni problema ker sem iz vasi in imam tukajšnje mehanike naredijo mi hitro,dobr,pa še pocen so poleg sem pa prisoten tud sam da vem kaj dela in kako. Grellne ti pa zna vsak be**a zamenat brez prakse.

lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 01, 2006 9:04 am

Grelna tudi če zažari ni nujno da potem v avtu dela optimalno. To je izkusil bodoči svak, ko so se odpravljali v Italijo na smučarijo. Njegov frend mu je zamenjal samo eno svečko, ker je pač ceneje pa brezveze vse menjat. Zadnji večer pred odhodom, pa me je klical kaj naj naredi, ker mu pač avto ne vžge.
Sledile so enote za hitro posredovanje.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne okt 01, 2006 10:13 am

Ok sej je tud men tako zdel da če zunaj zažari ni nujno da bi not zmogla normalno delovat. Zdej ena je nova tk da bom samo tri še kupil. Če pa crkne kej pa sam ključe vzamem iz prtljažnika in šranfam. Zadnjič mi je crknu pa ni tel vžgat za boga.....pol sem pa brata poklical in sva potegnila pol je pa kresnu sam je neki časa nucal da se je stabiliziral(najprej modru kadu pol pa črno) no pol pa sam gasa, lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], zundapp in 7 gostov