Ce zacnem z tistim ki mi je najmanj jasen in nimam pojma kaj bi lahko bilo :
Tip avtomobila : Opel Vectra l. 97, navadna 1.6, 8 ventilska masina 200+ tisoc km.
1) zanima me ce bo kdo vedel od kod bi lahko izvirali zvoki pretakanja nekaksne tekocine
( tekocina zveni preredko za olje) ki se razlocno slisi ce avto prizgan miruje v prostem teku in malce pritisnem na plin in takoj spustim nogo z plina. Zvoki prihajajo iz dela kjer ima sovoznik noge, zveni kot da bi bila pogonska gred v vodi in bi vsakic ko malo pritisnem plin voda spricala okrog. Torej moras se skloniti k tlom da se slisi, ce odpres pokrov motorja in poslusas od zgoraj pa se nic ne slisi, zvoki prihajajo iz spodnjega dela masine. Skoraj gotov sem da se to prej ni slisalo, pojavljati se je zacelo kaksna dva tedna nazaj kar na lepem.
2) Hkrati v tem casu sem zacel opazati da se mi nivo vode v ekspanzijski posodi neprestano znizuje, vendar glede na mokroto okrog ventila sklepam da voda odteka skozi venitl na posodi in bi rekel ( pricakujem da me popravite ce se motim ) da je ta problem z prvim nepovezan, ta problem sklepam, je morda pokvarjen ventil, termostat, tudi tu pa seveda nasvet dobrodosel.
3) Avto kadar hladen "trza" ko pospesuje. Segret avto vozi gladko. Ta problem sem imel tudi pri svojem prejsnjem avtu, jugotu, in sem ga do konca vozil takole, zato se prevec ne sekiram, a vseeno, ob upostevanju da sem menjal svecke, filter nad uplinjacem in bencinsko pumpo, kaj bi se lahko bilo vzrok temu ? Se lahko to razvije v resnejsi problem ?
vem da je cel roman, pa ce se bo slucajno komu dalo prebrat in kaj pripomnit bom hvalezen, predvsem za tisto prvo zadevo, ker mam obcutek da vozim podmornico ne pa avto

lp, andrej