Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Rabim potrdilo o strokovni montaži

Napisal/-a Primoz_86 So okt 07, 2006 10:47 am

Približno 3 mesece nazaj sem v eni od avtotrgovin nabavil napenjalec zobatega jermena za svoj avto. Gre za originalni napenjalec in sicer za Unota 1.1 fire. Že na začetku je imel sumljivo veliko lufta, po dveh mesecih oz. 2000 prevoženih km pa je začel tuliti, saj je iz njega zmetalo mast. Kupil sem novega in šel v trgovino delat reklamacijo. Trgovec pa mi je rekel, da rabim potrdilo o strokovni montaži z žigom podjetja, ki mi je poseg opravilo, ker drugače reklamacije ne more dati naprej.

Bi mi bil kdo med Postojno in Ljubljano pripravljen na napisano potrdilo dati žig podjetja, za recimo 500SIT? :)

Montiran je bil sigurno pravilno. Sploh ne vem, s kakšno montažo bi ga lahko uničil po 3000km oz 3 mesecih :roll:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Re: Rabim potrdilo o strokovni montaži

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 07, 2006 11:05 am

danes že s 1000 SIT nikamor več ne prideš. tako pač je :?

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So okt 07, 2006 11:20 am

Dobro, ampak za štampiljko namočit v črnilo in jo pritisnit na list papirja, kar vzame max 5 minut skupaj z dogovorom itd mislim, da je primerna cena 500SIT (lahko plačam tudi s pivom :lol: ). 600SIT pa zaslužim preko študentskega servisa za 1 uro dela za mnogo težje delo kot štampiljke na list pritiskat :?
Zadnjič spremenil Primoz_86, dne So okt 07, 2006 11:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So okt 07, 2006 11:23 am

Poglej za 500 Sit ti ne bo noben dal stampilke, ni to kr tak enostavno. Ta oseba oz. firma mora sprintat račun ,s katerim ti uveljavljaš garancijo in če nardi račun ,mora zato plačat davek. Po moje se ti ne splača. Žal. LP
AH NI NAM LAHKO!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So okt 07, 2006 11:26 am

Kot mi je povedal trgovec, rabim le potrdilo in ne računa. Itak pa je ta trgovina privat in ti večinoma niti računa ne sprintajo :?

Dobro, po novem sem pripravljen dat 1000SIT :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 07, 2006 11:34 am

pozabi na ta napenjalec in je.... saj te ne bo konc. Če ti je delal en fušar,in je opazil,da ima že nov luft,zakaj ga je sploh zmontiral. A zdaj naj te pa eno podjetje vleče ven iz tega.... niti pod razno.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 07, 2006 11:36 am

koliko je pa napenjalec vreden za unota? shop za 299?

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr So okt 07, 2006 11:42 am

kaj trgovec ti je ob nakupu povedal da ga mora montirat strokovnjak oziroma ti to pise na racunu ?????
jaz vem da mu dam eno na gobec ce mi ne menja oziroma zacne tvezit o nekih potrdilih :evil:
Mercedes Benz service

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So okt 07, 2006 7:52 pm

koliko je pa napenjalec vreden za unota? shop za 299?

3500SIT je napenjalec, res ni dosti

pozabi na ta napenjalec in je.... saj te ne bo konc. Če ti je delal en fušar,in je opazil,da ima že nov luft,zakaj ga je sploh zmontiral. A zdaj naj te pa eno podjetje vleče ven iz tega.... niti pod razno.

Montiral sem ga sam. Že na začetku sem opazil, da ima luft, a sem ga nameraval imeti le 20.000km dokler ne bi zamenjal zobatega jermena.

Poleg napenjalca sem včeraj zamenjal še vodno pumpo in jermen, ker sem že sit šarjenja okrog zobatega jermena vsak mesec in čakanja kdaj bo spustila ali začela ružit vodna pumpa

kaj trgovec ti je ob nakupu povedal da ga mora montirat strokovnjak oziroma ti to pise na racunu ?????
jaz vem da mu dam eno na gobec ce mi ne menja oziroma zacne tvezit o nekih potrdilih

Imaš prav, bom šel do šefa te trgovine, mogoče se le lahko izognem potrdilu

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So okt 07, 2006 8:20 pm

zcmr je napisal/-a:kaj trgovec ti je ob nakupu povedal da ga mora montirat strokovnjak oziroma ti to pise na racunu ?????
jaz vem da mu dam eno na gobec ce mi ne menja oziroma zacne tvezit o nekih potrdilih :evil:

tako je!!

Sicer pa je šponar lahko tudi nov že pokvarjen.Vsaj take izkušnje imam ko mi je servisu pač zamenjal šponar,jermene in vodno pumpo in ko je šel probat avto se je slišalo kako ropota šponar.Seveda so šponar zamenjali :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 07, 2006 8:53 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Dobro, ampak za štampiljko namočit v črnilo in jo pritisnit na list papirja, kar vzame max 5 minut skupaj z dogovorom itd mislim, da je primerna cena 500SIT (lahko plačam tudi s pivom :lol: ). 600SIT pa zaslužim preko študentskega servisa za 1 uro dela za mnogo težje delo kot štampiljke na list pritiskat :?

Lej štampilka podjetja oz.servisa se ne more kr tko talat.Z tem potrdilom ti namreč izdajalec potrdila jamči za storjeno delo,ki pa sploh ni bilo njegovo.Pri kakem nepridipravu bi se lčahko naredilo naslednje (primer):Oseba X bi recimo podala isti razlog kot si ga sedaj ti in pač naiven podjetnik bi ti dal potrdilo,da je on vgradil ta napenjalec nakar bi se lahko ta oseba X lahko zgovarjala in njega terjala za morebitno škodo in podjetnik si po pravni poti nebi mogel ničesar saj je on izdal potrdilo o vgradnji pa čeprav te storitve ni opravil on sam.
Upam,da me razumeš kaj hočem povedati.
Tko,da močno dvomim,da bi ti nekdo izdal potrdilo za opravljeno storitev,ki pa je ni opravil on sam.
(Podal sem samo primer ne pravim pa,da je v tvojem primeru tako)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz So okt 07, 2006 9:02 pm

Damn a zdej ze za to potrdilo rabis, pojdi do sefa pa se probaj zmenit al pa pozri te stroske nimas kaj :!:
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So okt 07, 2006 9:12 pm

No sicer pa tudi 3500 sit ni neki gromozanski strošek ob tem,da upoštevaš vse strooške in porabljen čas ko poskušaš uveljavljat reklamacijo.
No nevem ampak za tak denar bi se mal zamislu a se mi splača tolikokrat hodit v trgovino in z tem porabit veliko časa ali bi kr novega kupil.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne okt 08, 2006 12:21 am

Se bom probal kako s šefom zmenit, žiga pa okoli ne bom iskal, ker bi ga verjetno res težko dobil, pa tudi preveč časa bi izgubil. Če ne bo nič iz pogovora s šefom, bom pač pozabil, saj je to majhen strošek v primerjavi s popitim bencinom na 3000km, kolikor je naredil napenjalec

Bo pa spet problem s potrdilom, če mi npr spusti nova pumpa, ki je bila 7k itd

Napenjalec sem sicer že nabavil nov, če pridem v trgovino s potrdilom, mi dajo 3500SIT nazaj.

Morda bi veljalo tudi potrdilo, da sem si sam napenjalec strokovno vgradil in se podpišem spodaj namesto žiga :lol:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne okt 08, 2006 7:25 am

Primoz_86 je napisal/-a:
Morda bi veljalo tudi potrdilo, da sem si sam napenjalec strokovno vgradil in se podpišem spodaj namesto žiga :lol:

seveda, samo še potrdilo zraven prinesi, da si avtomehanik ;)
podpis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 25 gostov