Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

zlomljeno ogledalo

Napisal/-a alexmazda Po okt 09, 2006 1:05 pm

mam en hud problem: mam mazdo 323 f 1991 1.6i model bg. pred pol leta mi je pač nekdo zlomil ogledalo in ker jo imam zavarovano, sem škodo prijavil na zavarovalnico. uredil vse papirje in dobil nalog za zamenjavo. nesel k firmi ki bi mi naj pač to uredila, tu pa se pojav problem. minilo je že 5 mesecev, ogledala pa še vedno niso zamenjali. dobili so neka čudna ogledala, ki niso pasala na moj avto, in niso bila električna. pravijo da nevejo, kaj naj zdej nardijo, jaz pa še manj... pa še ena finta je: moj avto je metalic violet(original, ki se ujema z notranjostjo in ogledali, kjukami, tapetami, sedeži), oni pa naročajo po karoseriji in dobijo rdečo barvo... kdo je zdaj tu nor???

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po okt 09, 2006 1:55 pm

Ti, ker si jih mirno pustil 5 mesecev čakat! Oprostim ampak moral sem to rečt. Človek, pa ne morjo ti 5 mesceov enga špegla rihtat! Kaj nisi vmes nič težil al kaj?
A si ti prvi lastnik tega avta? Možno je, da je eden od prejšnjih lastnikov avto sam predelal. Zamenjal ogledala s takimi, ki se električno nastavljajo, prebarval cel avto na vijolično in barvno uskladil dele v notranjosti. Lahko da je avto serijsko bil s takimi špegli, kot so jih na servisu naročili in lahko da je bil v originalu tudi rdeče barve. Na napisni tablici, tam kjer je številka šasije, je ponavadi napisana tudi koda barve. Preveri pri kakem avtoličarju, za kako barvo gre. Ker številke šasije je najbolj merodajen podatek za naročanje delov, ki jih potrebuješ. Razen če niso na servisu kaj zabluzili in narobe naročili. Če so oni zajebali je rešitev sila preprosta: nabavijo naj nove špegle, kaj bojo z napačnimi naredili pa tebe čisto nič ne briga. Ti si naročil ogledalo in naj ti ga zrihtajo. Kako, pa ni tvoj problem. Če so nek servis morajo že sami vedeti, kako se naroča rezervne dele.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po okt 09, 2006 2:06 pm

saj nisem mirno čakal. tam sem bil že eno 10 krat, pa je vedno blo nekaj narobe. šel sem celo v avstrijo pa mi je en tip tam reku, da je to bil nek poseben model EXTRA, ki je take barve in z tako dodatno opremo. ampak v sloveniji pa pravijo, da takega modela ni...??? avto je po šasiji rdeče barve, pa nevem kak je to mogoče. ni spimpan, ker je notranjost momo delana posebej za mazdo, ker piše MAZDA MOMO!!pa ogledala so tudi original, ker na njih piše made in japan by Mazda motor company... sej tam so neke serijske na špeglih, ampak so rekli, da to nima veze...zdej pa res nevem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 25 gostov