Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Zadnje zavore R5 GTT

Napisal/-a ŽVal So okt 14, 2006 10:03 am

Zdravo,

Kot vemo ima GTT tudi odzadaj diske, kar zna bit problem ker originalne je težko dobit. Problem pri mojih bremzah je da mi na zadnji desni strani, bremz pakne (čeljusti se mi zdi) šobajo (drgnejo) ob disk. Menda je neka fedra padal ven pa jih ne drži več narazen. Mogo bi jih menjat, pa me zanima če lahko sam in katere čeljusti pašejo na gtt al morajo bit original ?

LP, Žiga
Turbo whine is mighty fine !

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So okt 14, 2006 11:41 am

Morjo bit kr original. Leva je 53.000 sit, desna pa 40.000 sit.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Napisal/-a ŽVal So okt 14, 2006 1:31 pm

V čem je finta da je leva dražja kot desna ?

http://www.cgbmotorsport.com./index.asp ... T&catid=37

Jaz sem imel v mislih zadnje ploščice za 15 funtov. Tisto kar ti misliš nebivedu, pa je verjetno brake caliper torej čeljust. Moja napaka v zgornjem postu :oops:

Ja, kje bi se dalo to dobit v naši zagamani Sloveniji ? Ker poštnina iz Anglije je 30 funtov = 10.000 + sit

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So okt 14, 2006 1:51 pm

Napisal si kot da bi moral menjat čeljust. Tko sem jst razumel in tko sem napisal. Polegleve čeljusti je še par stvari zraven in zato je dražja zadeva.

Drgač pa ploščice in diske dobiš na vsakem renaultovem servisu v dnevu ali dveh. Moraš pa računat, da je že v disku not tut zadnji ležaj, tko da boš menjal vse skupaj - ležaj in disk. Ležaji so okol 6000 sit, disk je en 11.000 sit, ploščice pa okoli 5700 sit, torej te pride vse skupaj okol 40.000 sit.

Lahko greš pa v italijo natančno v gorico - car avto, pa boš dobil oba diska skup za ene 15.000 sit, ostalo je pa ista cena.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So okt 14, 2006 4:47 pm

se mi zdi da zavore pasejo tudi od R19 zadnje.....al se od kakega drugega renaulta al francoza...vzami zavore dol pa pejdi po odpadih pogledat....

ce pa rabis samo diske pa ploscice kupis od konkurene in bos sel ceneje skozi ;)
LP
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So okt 14, 2006 6:39 pm

če rabiš samo ploščice so iste kot pri 19-ki 16 V in če kupiš LUCAS-ove boš dobil GDB 905(kat.št.za lucas)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So okt 14, 2006 7:54 pm

Dariooo je napisal/-a:se mi zdi da zavore pasejo tudi od R19 zadnje.....al se od kakega drugega renaulta al francoza...vzami zavore dol pa pejdi po odpadih pogledat....

ce pa rabis samo diske pa ploscice kupis od konkurene in bos sel ceneje skozi ;)
LP

Kater avto ima pa še v zadnjih diskih ležaje tako kot petka turbo? Original od renaulta staneta oba skupaj 22k sit - danes preverjeno.

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Re: Zadnje zavore R5 GTT

Napisal/-a Neo32 So okt 14, 2006 8:23 pm

ŽVal je napisal/-a:Zdravo,

Kot vemo ima GTT tudi odzadaj diske, kar zna bit problem ker originalne je težko dobit. Problem pri mojih bremzah je da mi na zadnji desni strani, bremz pakne (čeljusti se mi zdi) šobajo (drgnejo) ob disk. Menda je neka fedra padal ven pa jih ne drži več narazen. Mogo bi jih menjat, pa me zanima če lahko sam in katere čeljusti pašejo na gtt al morajo bit original ?

LP, Žiga

lej glih dons sem bil pri kolegu ki je si je porihtal turbo 5

no u glavnem on prodaja zadnjo torzijo z celjustmi in novimi zadnjimi diski za 25k, cnej od tega vrjetno ne bos dobil, je pa vse original, tko ce te zanima mi poslji pm pa ti bom dal stevilko, ma pa se veliko delov za turbo 5
Slika Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Re: Zadnje zavore R5 GTT

Napisal/-a nebivedu So okt 14, 2006 9:54 pm

Neo32 je napisal/-a:
ŽVal je napisal/-a:Zdravo,

LP, Žiga

lej glih dons sem bil pri kolegu ki je si je porihtal turbo 5

no u glavnem on prodaja zadnjo torzijo z celjustmi in novimi zadnjimi diski za 25k, cnej od tega vrjetno ne bos dobil, je pa vse original, tko ce te zanima mi poslji pm pa ti bom dal stevilko, ma pa se veliko delov za turbo 5

To vzem, pa ti še švasat ne bo treba(mislim, da si v eni temi nekaj govoril, da je treba tut to pošvasat).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 15, 2006 12:46 am

nebivedu je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:se mi zdi da zavore pasejo tudi od R19 zadnje.....al se od kakega drugega renaulta al francoza...vzami zavore dol pa pejdi po odpadih pogledat....

LP

Kater avto ima pa še v zadnjih diskih ležaje tako kot petka turbo? Original od renaulta staneta oba skupaj 22k sit - danes preverjeno.
ni on mislu da daš kr od enga vat diske gor ,je mislu da jih kupiš od konkurenčne firme ne originalne drugač ma pa golf tud disk s pestom vred zadi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne okt 15, 2006 8:08 am

čare je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

LP

ni on mislu da daš kr od enga vat diske gor ,je mislu da jih kupiš od konkurenčne firme ne originalne drugač ma pa golf tud disk s pestom vred zadi

Pri renaultu so zadnje čase original deli skor cenejši kot pa neoriginalni, zato se splača prvo na renault vprašat.

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Napisal/-a ŽVal Ne okt 15, 2006 3:30 pm

Neverjetno kakšen odziv ! :shock: :D

Hvala za pomoč, bom verjeno kr nabavil tisto premo za 25k, upam samo da je kje blizu.

Zanima me še kolko dela je z menjavo zadnje preme, približna cena menjave... ?

Še enkrat res lepa hvala, ker zdaj sem spet dobil upanje, saj je vse kazalo da bo to prva in zadnja zima z mojo 5ko. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 15, 2006 5:41 pm

če je res dobra in z novimi diski za 25 jurjev jo pejt iskat pa magari v koper če ne boš si zajebal samega sebe da ti bo lep čas žal
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 25 gostov