Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cinko
Nov uporabnik

Montaža daljinsko zaklepanje Honda Civic l.1997

Napisal/-a cinko Če okt 19, 2006 7:24 pm

Imam centralno zaklepanje, nimam pa daljinsko. Sedaj sem nabavil sprejemnik za daljisnko zaklepanje in me zanima kam ga priklopit pri omenjenem modelu. :?
Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL Če okt 19, 2006 8:40 pm

Vsak avto ima drugace, prav tako vsaka daljinska konzola ima drugace. Najbolje da prestudiras vezalni nacrt, ki si ga upam da dobil zraven.
Naceloma pa ni nic kaj zapleteno, potrebujes signalni kabl za odpiranje, stikalo na vratih, 12V in pa maso, smerokaze,.... odvisno od modela.

LP
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe okt 20, 2006 8:41 am

Še najbolje je kupiti alarm. To stane ene 40K. Potem imaš vse skupaj in daljinsko in še avto zavarovan.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe okt 20, 2006 8:43 am

Ma kakih 40 k sit. Maš že alarme za 15k sit, na bolhi poglej.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 20, 2006 8:48 am

mas ze alarme za 15k ampak kako zanesljivi so je uprasanje.ta k je pa 40 pa vrjetn ze mora bit koliko tolko dobr,vrjetn bol zanesljiv od unga za 15.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe okt 20, 2006 8:56 am

On rabi samo daljinsko centralno zaklepanje.

Poleg tega tisti alarem za 40 jurjev pa dobiš že dvosmerni avto alarem, ki ti sporoča na display podoben mobitelu, kaj se dogaja z avtomobilom.

Mal pretiravate .

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL Pe okt 20, 2006 1:21 pm

Tudi jaz sem imel sprva vgraditi le daljinsko, pol pa sem malo po bolhi precekiral in za kake 4k SIT zraven dobis se alarm. Zdaj, verjamem da ni to zadnje cudo tehnike, a meni je dovolj da se oglasi ob udarcu in ce kdo odpre kabino. Predlagam, da ce ze mislis napeljevat kable, da das zravn tistih nekaj presernov in imas zraven se alarm.
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

cinko
Nov uporabnik

Napisal/-a cinko Pe okt 20, 2006 3:12 pm

Danes sem bil pri avtoelektriku in mi je rekel, da rabim še motorček, da bo zadeva sploh delovala. Sedaj sem kupil motorček in me zanima kam in kako zvezati zadevo;

Danes sem razdrl tapeto pri voznikovih vratih in je tam malo morje kablov, motorček, ki sem ga kupil pa ima modro ter rdečo žico.

Seveda je tu še sprejemnik za daljinsko odklepanje od katerega prilagam vezalni načrt. Mi sploh lahko kdo pomaga. Avtoelektrik hoče za vezavo imeti 7000 sit.
Hvala
Priponke
Slika2.jpg
Slika1.jpg

ovniek
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska

Napisal/-a ovniek Pe okt 20, 2006 6:29 pm

Jaz sem se lotil prav tako v Civica kake tri mesece nazaj vgraditi alarm + dalj. zakl.
Pa je problem bil sledeči: v voznikovih vratih ni motorčka za centralno zaklepanje ampak samo stikalo, zato moraš njega zamenjati s tistim motorčkom, motorček pa zvezati z centralo za odklep in zaklep vrat(pod tapeto v voznikovih vratih). Ostali kabli so last el. pomika šip. Drugi problem je dobiti v vrata dodaten par kablov iz komande dalj. zaklepanja do centrale v vratih, ker je šop kablov speljan prek konektorja v vrata. Pa da ne govorim še ostalih problemih povetovanja ostalih kablov v kabini.

Nasvet: če maš človeka k ti bo vse to naredil za 7 kSit, pa da ti sam avto pripelješ-on naredi vse-ti prideš avto iskat, pa da človeku zaupaš, potem takoj v vrsto pa se naroči, ker to je zelo ugodno.

Če maš še kaka vprašanja pa kar vprašaj.

Lp Matej

cinko
Nov uporabnik

Napisal/-a cinko Pe okt 20, 2006 9:15 pm

Hvala za odgovor.
Vidim da je zadeva kr komplicirana, torej bom konec koncev res moral it do avtoelektrika. Me pa še zanima, če se nato prižgejo tudi smerokazi ali je to odvisno od naprave do naprave?
Hvala

ovniek
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska

Napisal/-a ovniek Pe okt 20, 2006 10:17 pm

Ja po tistih slikah k si jih prlepu bi morali smerokazi ob zaklepanju in odklepanju en ali večkrat utripati(seveda če jih hočeš meti povezane). Večina paketov omogoča to možnost.
Sej za kaka dodatna vprašanja lahko pa kr na PM.

Matej
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov