Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Prince
Nov uporabnik

Clio II ne vžge

Napisal/-a Prince Pe okt 20, 2006 8:52 pm

Imam težavo s Cliom 2001 letnik. Odkar so mi zamenjali pumpo od bencina na pooblaščenem Renault sevisu, ker je baje crknila, mi avto vžiga slabo. Vsakič, ko dam ključ v ključavnico in dam kontakt se pumpa ne zavrti za kako sekundo kot bi se morala in ko avto nato probam vžgati seveda ne vžge. Ko kontakt odstranim, ne da bi ključ vzel iz ključavnice in nato ponovno dam kontakt pa se pumpa zavrti in avto nato vžge. Če ključ izvlečem iz ključavnice in ga nato ponovno vstavim se zgodba ponovi.
Na servisu so mi rekli, da je to normalno, ker je zamenjana pumpa od konkurence.
Ko merim napetost na pumpi ob prvem kontaktu, ko se ne zavrti, ne dobi nobene napetosti, zato tudi ne zavrti, kar pomeni, da ni kriva pumpa, rele pa tudi dela vredu, ker sem ga snel in preveril. Ima kdo kakšen nasvet?

Hvala in lep pozdrav.
:(

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM So okt 21, 2006 6:48 pm

1. Zakaj so ti dal na pooblaščenem servisu konkurenčno pumpo namesto originala?
2. Ni normalno saj se pumpa mora zavrtet za sekundo al dve da da tlak goriva za vžig, torej pejt na drug servis po mnenje.
RM

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So okt 21, 2006 6:55 pm

Ko so menjal so kej zjebal, sam ne bodo priznal. To se stalno dogaja na renaultovih servisih.

Se dogaja tut to, da narediš kao velik servis, pol pa čez kak teden ugotoviš, da se avto full slabo ustavlja, pogledaš bremze in vidiš da imaš še vedno iste rabljene gor, kak teden kasneje pa opaziš vodo pod avtom - vodna pumpa je spuatila vodo. Pa lih iz servisa avto - mal čudno je blo vse skup, pol smo pa ugotovil da je ta servis vse skupaj eno veliko nategovanje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider So okt 21, 2006 9:12 pm

Pa definitivno so ti nekaj zjebali tam ker ce ti prej ni delalo to ne vem zakaj bi ti potem nenadoma samo od sebe po servisu oz. zamenjavi zacelo to zabavati. Jaz bi poklical se v kaksno drugo delavnico in malo pregledal vso zadevo kako in kaj so naredili tam na tistem servisu.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So okt 21, 2006 10:32 pm

-----
Zadnjič spremenil blazp, dne Ne mar 18, 2012 7:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne okt 22, 2006 11:18 am

Zanimive stvari se dogajajo na servisih.
Menjajo ali ne, original ali ponaredek, saj ni važno, kdo od vas ali strank bo podrl motor ali kaj drugega in pogledal ali je v avto vgrajeno kar so računali.

Glede črpalke za clio, če je dober ponaredek (kopija originala) mora zadeva delat, vendar pri tebi ni vzrok črpalka ampak napeljava oziroma oskrba z elektriko. Poglej v škatlo poleg aku-ja, noter je rele ki vklaplja pumpo. Prepoznal ga boš potem, da ko daš kontakt on na kratko vklopi in izklopi. Mogoče boš napako odpravil z zamenjavo le tega (strošek novega pod 1000 sit).

Lep dan tudi ostalim
mislim, da imaš zamašeno žico ............
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov