Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pingi
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

PROSIM ZA POMOČ (problem z abs zavorami)

Napisal/-a pingi To okt 24, 2006 6:18 pm

Imam Puntota 2002 z ABS-som in se mi sledeča tazava kar naprej pojavlja.
V zavornem bobnu je med zavornimi ploščicami je nek mehanizem (neka palčka) ki se kar naprej pokvarja in ko se pokvari mi vedno poškoduje magnet na lezaju-pesti letos sem za dvarat mogo menjat vse skup kar pa ni mali strošek 25.000 ker moram vedno kupit novo palčko in pesto. Danes se mi je zgodilo enako so mi zamenjali pesto in palčko pa po nekaj metrih dol pade in mi spet poškoduje magnet tk da bom spet kopoval. sm me prej zanima vaše mnenje kaj je lehko težava( vijaki niso predolgi to sem že prevero). In ali je sploh potrebna ta palčka, se lahko vozim brez nje, kaj se lahko zgodi.

Če vete kaj mislim prosim za pomoč HVALA.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 24, 2006 6:46 pm

Dej posliki zadevo, pa daj gor na net, morda ti bo znal kdo s pomočjo slik bolje pomagat :roll:

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Sr okt 25, 2006 1:54 pm

Evo ravno danes smo na praksi popravljali enega Opla ki je imal enak problem ko ti vendar ne vem kako je s tvojim avtom ampak je popravilo + deli kar drago...

pingi
Nov uporabnik

Napisal/-a pingi Sr okt 25, 2006 2:23 pm

Je drago, sm mn se to zgodi dvakrat do trikrat letno. Nad originalnimi deli sm ze tk scagal tk da me mal bolj poceni pride. Bi se pa rad tega znebil.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr okt 25, 2006 4:25 pm

Mogoče so zamenjali levi mehanizem z desnim. Mehanizem (palčka) ima navoj, ki je na eni strani llevi navoj, na eni strani pa desni navoj. Mogoče ni kaj prav skupaj sestavljeno, ker "palčka" drži zavorne čeljusti narazen in imajo funkcijo regulacije in so pomoč pri ročni zavori.

Pregledati še enkrat, drugače pa en isti avto primerjati kako ima skupaj sestavljeno.

LP

pingi
Nov uporabnik

Napisal/-a pingi Sr okt 25, 2006 4:56 pm

Bom prevero. Hvala za pojasnilo. Torej ta palčka nebi smela vplivati na običajno zaviranje in ni kaj narobe če se nekaj časa vozim brez nje?

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Sr okt 25, 2006 6:11 pm

Verjetno res nekaj ni pravilno sestavljeno.
Kdo ti je to popravljal???
Palčka je zelo pomenbna,saj se z njo nastavljajo zavore....brez nje boš imel pedalo zavor zelo nisko....ti zadnje nožne in ročna zavora ne bosta nič zavirale.
Odpelji avto k nekomu ki je že to počel in se vsaj malo spozna....in več ne bo problema.
Večina varčuje pri kvaliteti mehanika in njegovi urni postavki.....nato pa vse trikrat preplača....

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

abs - težave

Napisal/-a marjan novak Sr okt 25, 2006 6:47 pm

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi meni. Če je ta palčka distančnik, je zelo verjetno, da je težava s poškodovano žico ročne zavore. Namreč, ko je žica poškodovana se v njej nabira voda in sčasoma začne rjaveti, kar onemogoča dejansko sproščanje ročne zavore in s tem normalno delovanje zadnje zavore.
Svetujem ti, da preveriš stanje ročne zavore, možen dokaz za okvaro le-te je tudi pregrevanje zadnje zavore med vožnjo (tudi če ne zaviraš veliko), zato po vožnji preveri, če je zadnje platišče hladno oz. vroče.

Upam, da ti bo v pomoč.
LP

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Če okt 26, 2006 9:24 am

Ne vem zakaj se bi ti to tako pogosto dogajalo vendar bi bilo najboljse da ko bi pripeljal na servis avto lepo povedal kk pa kaj je zato ko to se ti ne bi smelo dogajat oz. vsaj ne tako pogosto kot se tebi dogaja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov