Brembo kupi samo če dobiš Brembo Serie oro tiste Brembo Max ne kupuj, ker so tudi podobni opisanim ... Jaz imam CTF in sem full zadovoljen zavorne ploščice pa bi ti priporočal Pagid Blue ta kombinacija je zelo dobra ... preizkusil osebno ... L.p. Madmitfif je napisal/-a:Jaz sem jih letos kupil, pa nisem zadovoljen z njimi. Kupil sem prve in zadnje naluknjane diske za Golf IV GTI,trese volan ko hudič pri zaviranju ( pri original diskih mi tega niti približno ni delalo ). Kupil sem tudi zavorne ploščice EBC Green Stuff pa avto ne zavira nič boljše kot prej, kvečjemu slabše.
Ti diski pa opažam, da se tudi bolj grejejo kot original diski. To da mi trese volan, mislim da je eden od diskov zvit, dela pa mi to že od vsega začetka.
Študiram o novih diskih in mi je žal,da nisem že prvič dal malo denarja več in si kupil prave diske npr. BREMBO.
Lep pozdrav!
...Če so postruženi se spet zvijejo (ker si jih stanjšal in se pregrevajo še bolj) torej slej ko prej spet tresejo ...miranh je napisal/-a:Vsem hvala za nasvete.
Včeraj sem bil pri mehanuku in je dal diske stružit.
Sprednje ploščice je zamenjal z novimi od Lucas.
Pod 100km/h ne trese,
Pri zaviranju pri 160km/h pa so kar treslaji.
Precej bolje, ampak bom res moral dati nove diske notri (ne extremin![]()
Mislim, da nisem edini, ki mu struženju ni pomagalo. Pri mehaniku sem videl ene diske na tleh, opazil sem da niso bili zelo zrabljeni in ga o povprašal. Dejal je, da so od BMW-a 3ke, da jih je tudi dal stružit, ter da jih je sedaj voznik po prevoženih 5000km ven vrgel, ker mu (še vedno) trese. (vprašanje je, zakaj jih trese, slabo postružene, ali zopet pregreti)
lp,
Mad je napisal/-a: ...Če so postruženi se spet zvijejo (ker si jih stanjšal in se pregrevajo še bolj) torej slej ko prej spet tresejo ...
... ne vem odločit se moraš sam - jaz sem se ker nobeni originalni niso na nivoju katerega bi želel, zato na vsakem avtu takoj, ko ga kupim menjam vzmeti, amortizerje zavorne cevi diske ploščice zavorno olje pomenjam vse na podvozju kar je slabo, izrabljeno zluftano ali tik pred tem in potem se vozim kot sem navajen - brez problemov ... nobeni diski, ki jih da fabrika gor pri normalnih vozilih ne prenesejo agresivne vožnje bremza gas bremza gas - ravnina pred ovinkom do konca zadnjih par metrov prej pa stiskaš zavoro max. že po par ovinkih pregreješ vse ... ti si malo bolj umirjen ... zato na tvojem mestu ne bi delal ekscesov jaz jih pa rabim nujno ker sem ostal nekoč davno po klancu navzdol pri 200 km/h brez bremz tik pred ovinki (Črni Kal) in sem sčaral z menjalnikom in ročno, da se nisem razbil zato sem pa od takrat pri izbiri zavor zelo izbirčenphoebus je napisal/-a:Kakšna je pa dejanska razlika med original in "malo boljšimi" (pustimo super diske za ekstremne cene)? Glede na to da vidim da je za moj avto "original" (od proizvajalca dela, ne z značko avta) 20 jurjev za sprednje, in glede na to da sem z njimi čisto zadovoljen (res je da sem na njih navajen, mogoče bi pri boljših rekel UAU), se mi splača pri naslednji menjavi razmišljat o "boljših"?
Teli original niso nič naluknjani ali narezani, jih bo treba ob naslednji menjavi ploščic že menjat, ampak nikoli nič ne tresejo- čeprav so že na koncu.
Najbrž nima smisla dajat kaj extreme gor, ane?
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov