Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

P106-> Manjši problem z uro na armaturni plošči

Napisal/-a oorosh To okt 31, 2006 12:29 pm

Ura na armaturni plošči mojega P106 zaostaja. Zadeva me gre že počasi na živce. Prvo se je to pojavilo potem ko mi je na avtoradiu nehal delovati display, potem sem kupil nov avtoradio, katerega so mi na Modrem Levu vgradili v avto. No, prejšnji teden sem šel na Peugeot Kavčič, kjer sem avto kupil in izkazalo se je, da je bila ena izmed varovalk slabo vstavljena. Ura je potem kakšne 2-3 dni delala BP. Nato pa je začela spet zaostajati. Ampak fora je v tem, da mi je pred posegom v varovalke zaostajala za nekaj ur, nato pa samo za kakšne pol ure. "Zelo prijazni vodja servisa" na Modrem Lev mi je po telefonu rekel, da je ura potrebna zamenjave. Ker pa nočem, da bi me nategnili me zanima, če se da napako kako drugače odpraviti?

Pa še nekaj me zanima; moj avto ima tudi t.i. lučko za branje zemljevidov (slika 2), kako se jo vklopi?

Hvala in LP! :)
Priponke
DSC01434.JPG
Ročna ura je točna!
DSC01435.JPG

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider To okt 31, 2006 12:36 pm

Uro odšraufaj ven in jo nesi k najbližjemu urarju. Povej mu kaj je fora in ti bo zrihtal. Za vsak slučaj prej zamenjaj uno varovalko in namaži s kontakt sprejem. Una lučka pa vem da ma ene scene, sam ne vemtočno kakšne. Pomoje da jo prižgeš tm nek kjer se nastavlja položaj sprednjih luči.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To okt 31, 2006 1:05 pm

uno lučko samo premakni v desno ali levo in bi morala svetit

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki To okt 31, 2006 1:53 pm

eentox je napisal/-a:uno lučko samo premakni v desno ali levo in bi morala svetit

lp

Tocno tako. Ce pa se vedno ne bo svetila, pa moras menjat zarnico.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh To okt 31, 2006 1:57 pm

Lučka dela, kar se pa tiče ure sem zamenjal varovalko, da vidim, če bo kaj bolje.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To okt 31, 2006 2:11 pm

... preveri če ura sploh dela brez kontakta, lahko da dobi napetost preko radia, ko daš kontakt (slabo vezano)... te digitalne ure ponavadi ne zaostajajo, ker dobijo impulz za preskok ene minute preko quartza, ki je točen generator...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh To okt 31, 2006 2:36 pm

Ura dela brez kontakta. Čez noč, torej v roku 8-10 ur pa začne zaostajati za 30-40 minut. A je možno, da so mi pri Modrem Levu ob vezanju novega avtoradia kaj slabo zvezali, in da je rezultat zdaj zaostajanje ure?

Nekaj let nazaj, ko so bratu iz puntota (mk. 1) ukradli avtoradio se je ura ustavila točno takrat, ko so radio potegnili ven iz armaturke.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To okt 31, 2006 2:42 pm

tisti kvarc kristal je kar občutljiv na nepravilne napetosti, in predvsem na mehanske udarce. Lahko pa tudi možno, da ti mehanizem - zobniki kje preskakujejo. Ali pa ima tuljavica "motorčka" slabi stik (hladni loti - tudi problemi pri 406). Ohišje števcev lahko razstaviš da prideš do ure in priklopiš, da boš videl če mehanizem gre tekoče in enakomerno. Če je slučajno šel kvarc pa ga bo treba zamenjat - ponavadi so 32,768 kHz.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh To okt 31, 2006 8:38 pm

Zamenjal sem varovalko, ura je nekaj časa delala BP, potem pa sem šel v avto po USB, da si naložim nekaj dobrih komadov, čez 15 minutk pridm nazaj v avto in guess what? Ura se je ustavila. Mislim, da ji nekaj odvzema napetost, zdaj sem še bolj prepričan, da so mi zadnjič pri Modrem Levu ob montaži novega avtoradia nekaj narobe zvezali.

Ali pa ima tuljavica "motorčka" slabi stik (hladni loti - tudi problemi pri 406..

Mislim, da bo kar to razlog.

Uporabniški avatar
Junior_46
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Junior_46 Če nov 02, 2006 11:20 am

zamenjaj uro z obratomerom. 106-ke majo že prpravleno žico!! :!:
it's my life

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Če nov 02, 2006 12:28 pm

Zanimiva misel, o tem sva ravno včeraj debatirala s prijateljem. Koliko $ bi pa to prišlo? Ker bi dal noter armaturko od P106 1.1 (že ima serijsko obratomer).
Pa nazaj k uri...sem jo dal naprej za 35 minut in dela BP, čakam, če se bo kaj upočasnila, a za enkrat ne kaže tako. Svašta uglavnem... :oops:

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr nov 08, 2006 4:36 pm

-----
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov