Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Zadnje luči pri VW golfu IV

Napisal/-a alesek86 To okt 31, 2006 12:49 pm

mam eno težavo pr življenski dobi zadnjih luči (dnevne). dons mi je crknla po enem mescu, kar sm jo dal not. A mi lahko nekdo pove, kaj bi lahko bilo narobe? A je mogoče napeljava? al kakšna varovalka al pride do kratkega stika? pa še neki je...ko jo zamenjam, se skuri varovalka. pa zelo pazim, da ne pride do kratkega stika. to se mi je zgodil že drugič. Ma mogoče kdo kak predlog, kam se nej obrnem al pa če kdo koga pozna, k bi vedu kej o tem. Sem pa iz Posavja.

lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To okt 31, 2006 1:45 pm

Kateri letnik pa imaš? Mislim da so imeli golfi do nekje leta 2001 dost probleme z zadnjimi lučmi.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To okt 31, 2006 3:56 pm

letnik je 2004. bom pogledal napeljavo, če je kej precvikan. za varovalko že mogoče, da je napeljava nekje precvikana...zakaj pa žarnice crkujejo? je kakšna finta tud v napetosti akumulatorja al pa napeljave?
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To okt 31, 2006 4:26 pm

pa preglej če ti ne pride kaka voda in druga umazanija noter. Nekatere žarnice lahko crkujejo tudi zaradi tresljajev, če je naprimer luč slabo pričvrstena, ampak to je že manj verjetno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To okt 31, 2006 5:05 pm

zdle bom mel tko kmal servis, pa bom reku, nej še mal napeljavo pogleda...če bi sam pregleda, bi sigurno spet varovalka šla!

eno vprašanje mam off topic...na forumu o TDI-jih sem vidu, da se da na climatronicu gledat hitrost, pa neke senzorje itd. a mogoče kdo, ve, kako do tega pridet. A majo to sam nekateri modeli? js mam golf IV 1.9 TDI.
hvala

lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To okt 31, 2006 5:09 pm

Za golfa 4 obstajajo žarnice pod oznako hevy duty ali pa log life žarnice ki imajo daljšo življensko dobo. Žarnice ki jih kupiš na pumpi so lahko dvomljive kakovosti kar ti povzroča sive lase.
Kar se tiče kurjenja varovalk odklopi kabel iz zadnje luči in zamenjaj varovalko.
Če jo skuri potem išči napako naprej.
A imaš radio original ??'
A je na avtu vlčna kljuka ????

Tudi jaz sem iz istega konca
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To okt 31, 2006 6:11 pm

alesek86 je napisal/-a:zdle bom mel tko kmal servis, pa bom reku, nej še mal napeljavo pogleda...če bi sam pregleda, bi sigurno spet varovalka šla!

eno vprašanje mam off topic...na forumu o TDI-jih sem vidu, da se da na climatronicu gledat hitrost, pa neke senzorje itd. a mogoče kdo, ve, kako do tega pridet. A majo to sam nekateri modeli? js mam golf IV 1.9 TDI.
hvala

lp

Na vw-audi forumu imaš to napisano kako se do tega pride.

Ampak meni osebno še ni uspelo nikjer videt te hitrosti...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To dec 26, 2006 10:31 am

dr.otkar je napisal/-a:Za golfa 4 obstajajo žarnice pod oznako hevy duty ali pa log life žarnice ki imajo daljšo življensko dobo. Žarnice ki jih kupiš na pumpi so lahko dvomljive kakovosti kar ti povzroča sive lase.
Kar se tiče kurjenja varovalk odklopi kabel iz zadnje luči in zamenjaj varovalko.
Če jo skuri potem išči napako naprej.
A imaš radio original ??'
A je na avtu vlčna kljuka ????

Tudi jaz sem iz istega konca

Varovalko mi skuri, samo ko menjam žarnico...prej ne...zato po mojem takoj, ko dam ven zadnjo luč, se varovalka skuri...nism pa še pogledal napeljave, ker bom počakal do trenutka, ko mi bo spet žarnca crknla...

radio mam pa original beta
na avtu ni vlečne kljuke...

iz kje točno pa si?

js sm iz Sevnice
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To dec 26, 2006 1:46 pm

Pa ti menjuješ žarnice pri danem kontaktu in prižganih lučeh?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Sr dec 27, 2006 1:15 am

ka si nor al kaj???????

nikdar in nikol...ampak mi vseen za vsako crkne varovalka...ne vem, kaj nej nardim...a misliš, da je kej z napeljavo narobe?
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr dec 27, 2006 10:31 am

alesek86 je napisal/-a:eno vprašanje mam off topic...na forumu o TDI-jih sem vidu, da se da na climatronicu gledat hitrost, pa neke senzorje itd. a mogoče kdo, ve, kako do tega pridet. A majo to sam nekateri modeli? js mam golf IV 1.9 TDI.
hvala

lp

Poglej TUKAJ.
Na 16. kanalu maš hitrost.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Majestic-12 [Bot] in 11 gostov