Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bojankocet
Nov uporabnik

Kraj: Gornja Radgona

megane II 1,9dci (napis na display-u CHECK INJECTION)

Napisal/-a bojankocet So nov 04, 2006 2:40 pm

Zjutraj se mi je na armaturki prižgala lučka SERVICE ter na display-u pojavil napis CHECK INJECTION. Avto gre normalno kot, da nebi nič bilo (brez teh dveh zadev sploh nebi vedel, da je z avtom kaj narobe).Se je že komu kaj takega zgodilo?? Kaj bi lahko bilo?
Bojan

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So nov 04, 2006 2:51 pm

si probal ugasnit avto pa potem še 1x pržgat? ker to se je tud že sam tko pojavlo,pa kolegu zadnič na novi 3jki bimerju podobno,pa potem kar na1x zgine...
Slika

bojankocet
Nov uporabnik

Napisal/-a bojankocet So nov 04, 2006 6:07 pm

..avto sem takoj ugasnil, ga zaklenil -odklenil ( imel sem podobno težavo z peugeotom 206 pa se je zadeva sama od sebe "popravila" ) pa še naprej sveti. Poskusil sem z zaklepanjem-odklepanjem z pilotom (kartico) in spet isto. Kartico sem nato celo vstavil (imam oni model megana, ko lahko imaš kartico le v žepu) pa spet enako...
Bojan

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma So nov 04, 2006 8:28 pm

probi še akumulator za kaksne 10min odklopit. drugače pa tester vabi.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne nov 05, 2006 10:36 am

Napako na vbrizgu goriva javlja.Verjetno bo potreben servis (vsaj menjava filtra goriva)

bojankocet
Nov uporabnik

Napisal/-a bojankocet Ne nov 05, 2006 10:56 am

..bom probal danes akumulator malo odklopit... Ga lahko samo tako? Bom moral kasneje kje kako kodo ali kaj podobnega vnesti (pri nekaterih avtih je tako - vsaj mislim..)? Nisem glih kaki šraufač novejših vtov , zato raje vprašam..
Bojan

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Ne nov 05, 2006 10:57 am

Mam zdele točn to, samo da moj komi užge. Mam jutr zjutri servis. Bom napisu, kaj so ugotovil.
LP,
Mare
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

bojankocet
Nov uporabnik

Napisal/-a bojankocet Ne nov 05, 2006 6:47 pm

..grem zudi jaz zjutraj na Renault minuta na tester... Bom tudi jaz napisal kaj bodo ugotovili,,
Priponke
08072006(013).jpg
Bojan

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne nov 05, 2006 11:50 pm

BTW, dons ni hotu sploh užgat... jutr zjutri bom probu akumulator odklopt, če bo pol zalaufal, drugač bom moral vleko klicat. :evil:

Začel je ropotat, ko sem natočil Petrolov novi PrimaDiesel :x , potem sem še dvakrat tankal drugje in se mi je zdelo, da se spet umirja :? , no zdej mi je pa tole vn butnl. The fun never stops. :roll:

Ne vem, če ne bom izsilu, da mi tud za službeni avto Toyoto kupjo... :twisted:
Slika

bojankocet
Nov uporabnik

Napisal/-a bojankocet Po nov 06, 2006 5:53 pm

Zadeva je zgleda rešena.
Tester na Renault minutki je pokazal napako na predgrelnem sistemu za gorivo. Ker niso imeli časa zadeve pogledati kot se spodobi sem se zapeljal h kolegu, ki ima pravtako avtomehanično delavnico. Tudi on ima po novem tester. Diagnoza je bila ista. Zamenjal je grelno svečko (imel še je neko rabljeno, delujočo) pa je OK.

..ja, ja saj bom zamenjal vse štiri...kmalu.. enkrat, po plačilu zavarovanja, ki me čaka ta mesec.

Hvala za vaša mnenja!
Bojan

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po nov 06, 2006 7:24 pm

Tester pri mojem ni pokazal nič jasnega, avto je zjutraj komaj užgal, umes mi je začelo praznt akumulator in sem mogu prklopt kable, ko sem že hotel poklicat vleko, je le užgal in zdej je na servisu. Bo treba pregledat šobe, injektorje, skratka vbrizg. Juhej, se že veselim fakture! :roll:
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po nov 06, 2006 7:29 pm

Smo meli isti problem in napaka sta bile 2 grelni svečki, ki sta ble hin... Zamenjane, s tem da ena stane okrog 11k :o ... Sedaj laufa bp..

Lp

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm To nov 07, 2006 6:21 pm

Huh... ble so hin vse 4 grelne sveče... pa še neki stiki na šobah niso bli dobri. 50 jurjev poznej, avto še zmer ropota, ampak pravjo na servisu, da se bo zdej spet umiril... Vsaj užge iz prve, no... čakam, da vidm kaj bo naslednje šlo po gobe.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov