Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
No.1 bambina
Nov uporabnik

Opel corsa 1.7 DTI- servisi, knjižica z navodili

Napisal/-a No.1 bambina Po nov 06, 2006 6:52 pm

Pozdravljeni!

Ker do sedaj še nimam izkušenj z servisiranjem diesla, me zanima ali moram servis opravljeti v pooblaščenih delavicah ali lahko to opravi kak fušar, ki ima delavnico doma. (Kolk kaj stanejo servisi, veliki in mali)

Zadeva je taka, da mi ob vžigu zasveti lučka INSP ter lučka z ključem (kar sem ugotovila da je simbol za servis). Težava je v tem da sem vozilo komaj kupila, na motorju ni nobenih listkov z podatki kdaj in kaj je bilo do sedaj izvršeno na servisih, prav tako ni servisne knjige, knjižica z tehničnimi navodili je v italjanščini, saj je avto iz italije, in si z ničemer ne znam pomagat.

sedaj me pa zanima ali ima kdo izkušnje z temi servisi kako je po opravljenem servisu, ali lahko samo pooblaščen servis zbriše ali na novo nastavi da lučka za servis ne bo svetila. Bojim se da lepega dne ne bom mogla zagnati motorja, ker nimam narjenega servisa, saj bo kilometrina prekoračena.

Hvala za vse informacije

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 06, 2006 7:10 pm

Bambina, kolk pa je star avto pa kolko ma km prevoženih? Pa če nimaš servisne knjižice, pol je tak vseeno če greš na pooblaščen servis al ne. Pa še ceneje te pride pri enem serviserju, ki ti bo tak opravil servis. Je pa res,da za izbris servis intervala oz. INSP, ki se ti prižiga, pa je treba avto priklopit na računalnik. Čeprav na nekaterih Audijih in VW se da tud tak zbrisat brez priklopa na rač,nevem pa kako je pri drugih. Se najdejo takšni ki imajo program da ti zbriše. Jaz imam mehanika, pa vedno vozim k njemu moj avto, pa tud na računalnik mi ga priklopi.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po nov 06, 2006 7:20 pm

Lej odpelji ga na poblaščeni servis ali kakšnemu mehankarju ki ima računalnik.Predlagam pa ti ni važno kam ga boš peljala da zamenjaš olje,filtre in da ti še ostalo malo pogledajo,ker vidim da ne veš kdaj je bil avto nazadnje na servisu,po intervalih po moje je bil pred enim letom :!:
Zadnjič spremenil FRANCIVW, dne Po nov 06, 2006 7:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

halo007
Novinec

servis

Napisal/-a halo007 Po nov 06, 2006 7:22 pm

Moj nasvet - pojdi na www.opelforum.si . Tm ti bodo pomagal.
Hm sej ni to kakšna prepovedana reklama al pa kej?

Uporabniški avatar
No.1 bambina
Nov uporabnik

Napisal/-a No.1 bambina Po nov 06, 2006 7:37 pm

Avto je letnik 2001 prevoženih pa ima 96.000 km. Saj na pooblaščen servis sem mislila samo zaradi tega ker ne vem ali se da kaj urediti brez računalnika (izbris INSP).
Saj vem da so servisne ure na pooblaščenih servisih drage, še bolj me pa zvija zato ker ne vem niti približno ali je potrebno menjati le olje, filtre, svečke, ali tudi jermene.

Ali veste kje se da dobiti tehnična navodila za vozilo, mal sem povohljala na dolpoteg straneh in nisem našla nič uporabnega (user manual)
Zadnjič spremenil No.1 bambina, dne Sr nov 08, 2006 12:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po nov 06, 2006 7:55 pm

Hja sej to je največji problem, da neveš pri čem si ko tak kupiš avto :roll: . Čeprav so ti kilometri mimo, ko bi mogli bit jermeni menjani,sam ne bit prrpričana v to. Sem kupil avto, pa je reko diler, da je bil vlki servis naret in kaj je blo, čez 2 tedni mi je ftrgalo mikrojermen, zobatega pa sem za ziher menjal pa je bil tud na koncu že. Po domače povedano me je na.tegno :evil: Jaz vem da od takrat naprej sigurno menjam vse, ko avto kupim. Za navodila pa tud nisem kaj pametnega zasledil kolk sem preletel na hitro po netu.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 06, 2006 9:00 pm

bambina, maš privatno sporočilce ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Po nov 06, 2006 9:52 pm

What does it say? :P

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 06, 2006 9:54 pm

it pove dej si ti mal tri muč kuriozen ;) :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov