Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Vprašanje glede zavor

Napisal/-a sundaydriver Sr nov 08, 2006 5:02 pm

Pojavlja se mi ena neprijetnost in me zanima, če se je že kdaj komu zgodilo kaj podobnega.

Spredaj sem menjal diske in ploščice pred 15.000 kilometri. Diski so še praktično neobrabljeni, vsaj robu nimajo še nič. So pa pač serijski dvojni hlajeni, več ne vem povedat.
Ko močno zavrem recimo 140-80 km/h se na pedalu čuti tresenje. Človek bi recimo rekel zviti diski. No potem ko nadaljujem vožnjo in pač zaviram normalno se čuti, da zavore prijemljejo neenakomerno pod enakomernim pritiskom na pedal.
Po daljšem obdobju normalnega zaviranja (recimo 2 tedna) to izgine in zavore spet primejo enakomerno pri normalnem zaviranju.
Če spet močno zavrem pri višjih hitrostih se problem ponovi.
Mnenja?

Lp

R_S
Novinec

Napisal/-a R_S Sr nov 08, 2006 5:25 pm

Ker avto pa maš? Moj prjatu je mev podobno zadevo ma pa Citroen Xsaro...pa so mu na servisu rekl, da je to zarad abs....

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr nov 08, 2006 5:26 pm

abs delovanje!! ni pa nobena napaka to pač normalno delovanje.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 08, 2006 5:31 pm

nevem ce je to abs pa ce je to normalno delovanje.sj ni vrjetn do konca na bremzo prtisnu pa da bi se abs "aktivirau".pa napisau je da se to poj se dva tedn dogaja pa da poj neha dolker spet ne zabremza bl mocno pr vecji hitrosti.
lahko da je z zavornim ploscicam kj narobe ba je pocena ksna al pa kj

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 08, 2006 5:33 pm

zgleda da si kupu blago neke slabe kvalitete in se bremze ob močnem zaviranju pregrejejo in na njih nastane glazura od tod pa izvira čudno obnašanje zavor

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr nov 08, 2006 5:40 pm

abbe je napisal/-a:nevem ce je to abs pa ce je to normalno delovanje.sj ni vrjetn do konca na bremzo prtisnu pa da bi se abs "aktivirau".pa napisau je da se to poj se dva tedn dogaja pa da poj neha dolker spet ne zabremza bl mocno pr vecji hitrosti.
lahko da je z zavornim ploscicam kj narobe ba je pocena ksna al pa kj

ja lahko pa da je tut to slaba kvaliteta zavornih ploščic al pa napačna ugradna oz. površna!
aja napisu je pa da ko močno zavre s 140km/h na 80 da se čut tresenje. če bi na svojmu na ful bremtu bi se tut čutle vibracije na pedalu tko da pomoje je samo abs ampak ne izklučujem ostalih možnosti.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr nov 08, 2006 6:35 pm

Pozabil sem napisat, da nimam ABSa! :oops:
Avto pa je VW polo.

ggverila
Nov uporabnik

naj bi blo to

Napisal/-a ggverila Sr nov 08, 2006 6:35 pm

poznam ta problem problem je v senzorju abs in sicer ne dobi bravega signala ker je na senzorju olni madez ocist pa bo

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr nov 08, 2006 6:41 pm

čare je napisal/-a:zgleda da si kupu blago neke slabe kvalitete in se bremze ob močnem zaviranju pregrejejo in na njih nastane glazura od tod pa izvira čudno obnašanje zavor

Pomoje pelji stvar nazaj na servis in naj se enkrat zamenjajo diske in ploščice, ker je po obnašanju tole očitno slab material. Tudi serijski diski morajo omogočat vsaj enkratno (ne zaporedno ponavljujoče) zaviranje iz 150 na 0, ne pa da po tem postanejo neuporabni.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 08, 2006 7:57 pm

ja sej mogoče je pa sam hotu take kot jih ima sicer ima pa lahko zadnje bobne ovalne

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr nov 08, 2006 8:24 pm

Hja, nisem ravno prišel tja in jim rekel "namontirajte mi šrot prosim".

Mam pred sabo račun.
zavorni diski VW......... 9846,90 SIT
ploščice zavorne VW.. 11508,00 SIT

Ne piše nič katera firma je. Vem, da so diski in ploščice od istega proizvajalca. Kolikor se spomnim so Jurid ali pa Pagid. Vem, da se od ploščic na feltnah nabira čuda svinjarije in da so tudi znane po tem (če se kdo spozna na te stvari bo najbrž vedel za katero firmo gre).

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Če nov 09, 2006 9:38 pm

Hmmm...
Danes pa sem se tolkel po glavi. :? Bolj kot sem probaval bremzat, lepše je prijelo. Lepo enakomerno, stabilno. Sem probal na AC čimbolj močno zbremzat iz 150 na 120 pa je bilo BP.
Edina vsaj približna razlaga, ki se jo lahko spomnim je tole. Zadnji teden, dva sem vozil po jajcih. Namreč za foro sem probal spraznit en tank s čim manjšo možno porabo. Po avtocesti sem vozil bolj počasi, vse sem poskušal čimbolj vnaprej predvidit in seveda čim manj (= praktično nič) bremzat. Mogoče pa so se mi bremze od vse te neuporabe malo zarustale in ko sem spet začel normalno pritiskal na pedal da je bil pač rezultat to kar je bil?
Spomnim se, ko sem kupil avto (je stal 2 meseca in takrat je imel še prejšnje diske) in sem probal zbremzat na full iz 40 na 0, da je smrdelo tako, da sem gledal kje mi gori. Prijelo pa je tudi bolj za silo... Sama svinjarija se je gor nabrala. Po nekaj časa normalne uporabe pa se je znormaliziralo.

Uporabniški avatar
Vevrca
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Vevrca Če nov 09, 2006 10:39 pm

OOOOOOOOOOO sei ne morm vrjet :o

No jst mam pa Seat Ibiza letnik 96/97 in imam isti problem in nimam ABS-a. Občasno zavore primejo, kot da bi še edn zravn na pedal prtisku, naslednji dan pa lahko zic v avtu utrgam za isti učinek!!!!

Bil sem na servisu menjal sprednje in zadnje obloge, 2x na valjih, menjal zavorno tekočino pregledal nivo olja... In vedno isto, občasno prime k sam hudič, drugič pa... :evil:
Vlaji na testu niso pokazal nič, pač prime dobr če močnej zahodš :?

Edino kar so mi rekl na servisu je to, MOGOČE imaš diske pregrete... bojo v kratkem menjani in takoj sporočim občutke... :D

Če je kdo rešil ta problem, kr na dan z besedo!!!!!!!!!!!

Drugače pa, da ne odpiram nove teme, ali mogoče kdo proda sprednje čeljusti od polo-ta (96-99), golfa 3 ali seat ibize (96-99) z motorjem 1.6 ali močnješim oziroma močnejšim od44KW oz. 60KM????

LP Aleš
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov