Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
elleven
Nov uporabnik

Zakadilo iz volana

Napisal/-a elleven Sr nov 08, 2006 6:21 pm

Danes se peljem iz Lj in kot vedno grem mimo cestnine čez Ivančno... :) tam sem bil sam na cesti in vžgem dolge luči, vendar isti trenutek ko sem jih prižgal se nekaj zakadi in zasmrdi po plastiki iz volana zgoraj oz. mislim da tistega predela kjer je ročica za dolge/kratke luči. Takoj se ustavim, ugasnem luči, pregledam da se ni kje kej vžgalo, če dela vsa elektronika, luči... vse je blo kul, razen smradu (ki ga je tudi kmalu prezračilo), tudi če sem še potem prižgal dolge luči je blo vse v redu. Ali mislite da bi moral peljati kakemu mehaniku to pregledati? Ali je kaka možnost da se mi zažge volan, če to ignoriram in se mi stvar ponovi? Avto je polo classic SDI, letnik 1997.

Hvala za pomoč, lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 08, 2006 6:23 pm

menjaj obvolansko ročko za dolge luči,ker je v stiku.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
elleven
Nov uporabnik

Napisal/-a elleven Pe nov 10, 2006 5:09 pm

@RedBull™
Hvala za pomoč

Sem razkopal volan in ugotovil da se je kadilo in smrdelo zaradi tiste masti not al kerakol snov že je ( je bila kr čez kontakte), sm malo počistil in razpihal stikalo, ter se veselo peljal z dolgimi lučmi po parkirišču ker ni nič smrdelo ali se kadilo :) .
Vendar imam zdej drug problem :( gori mi nonstop lučka za airbag. Ko sem razstavljal volan sem imel strogo akumulator izklopljen, še posebej ko sem vklopil/izklopil kabel za airbag, res je pa da sem vmes ko sem razstavil volan spet prižgal akumulator da vidim od kod se kadi/smrdi. Bil sem tudi zelo pazljiv s kablom, tako da poškodbe sigurno ni. Kolega mi je rekel da ni to nič narobe z airbagom, vendar da bi moral le s kakim testerjem resetirati PC avta oz airbage. Ali je to možno z VAG-COM programom?

hvala, lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe nov 10, 2006 6:01 pm

aha,z vag com programom bi lahko napako zbrisal,in potem če je vse prav,bi moglo bit ok.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe nov 10, 2006 6:16 pm

glede airbega.....je je velka verjetnost da je treba napako samo izbrista!!

Pri punci (punto mk1) sem menjal žarnice v armaturi...ko sem odklopil oba konektorja in zamenjal žarnice, sem nazaj priklopil samo konektor od napajanja žarnic , da vidim če vse delajo preden sestavim nazaj, nisem pa priklopil ddrugega konektorja(ki napaja ostale žarnice, med njimi tudi žarnico za airbeg)...

psledeica je bila, da je lučka od airbagov gorela :evil: ...rešitev je bila priklop na tester in brisanje napake ( napaka je bila kao pregorena žarnica od lučke za airbag).....in seveda 2 jurja lažja denarnica :evil:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov