Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scottie
Novinec

Seat Altea FR - problemi

Napisal/-a scottie Pe nov 17, 2006 9:37 am

Pozdravljeni,

pred 1 mesecem sem postal lastnik omenjenega vozila, ki sem ga kupil pri pooblaščenem prodajalcu vozil Seat v Murski Soboti. Vozilo je imelo prevoženih 700 km in mi je bilo pripeljano v Ljubljano. Pri prevzemu sem podpisal papirje potem pa so se začeli obiski servisa v Ljubljani:
- volan je bil postrani rezultat: avto je bil tovarniško slabo nastavljen?? Narejena je bila optika
- odstopanje plastike na sredinskem stebričku na voznikovi strani ( so zamenjali v garanciji)
- pri vožnji nad 140 km/h ropot v armaturi levo od volana (zares glasno škripanje)
- polomljena okrasna letev levega ogledala, ki so jo skušali zakriti (napako so odkrili na servisu v Ljubljani)
- ropot pod zanjimi sedeži...

in za konec na mojo zahtevo meritev laka: Po celem vozilu je DVOJNI nanos laka.
Po zagotovilih uvoznika je dvojni nanos lahko že tovarniško, sedaj čakam še na uradni papir.

In moje vprašanje: Kakšne so moje mošnosti za odpravo teh napak, ki se vleče že 1 mesec?V Ljubljani pravijo, da je za odpravo zadolžen prodajalec, čeprav lahko garancijo uveljavljam kjerkoli. Avto potrebujem vsak dan, v službene namene.

Ali lahko zahtevam kakšno odškodnino, glede na to, da je vozilo do sedaj bil avto na servisu že 10 dni, napake pa še niso odpravljene.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe nov 17, 2006 9:56 am

Pelji ga nazaj v Avtohišo v M.S in jih pošteno naderi!! Pa še z tožbo jim zagrozi!
To vozilo je bilo sigurno testno in je bilo tiščano do konca, kot predvidevam je ta avto 2,0TDI 170KM za takšne motorje pa je zelo slabo če ga mrzlega priganjaš.
Lahko da je bil tudi kaj poškodovan? Če maš dokazila pisna itd., pojdi k Oriju v MS pa se zmeni. Naj ti odpravijo vse napake na njihove stroške.
BMW E46

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe nov 17, 2006 11:27 am

Vse napake so poslikane, glede optike in menjave plastik pa imam delovne naloge servisa v Ljubljani.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe nov 17, 2006 1:19 pm

Če maš vozilo na servisu zaradi garancije bi pomoje mogel dobiti nadomestni avto. Ampak, če ne rečeš ti ga najbrš sami ne ponudijo.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Pe nov 17, 2006 1:27 pm

Če te v MS ne bodo resno jemali, naredi uradno reklamacijo na SEAT!!!
Resno, moj kolega je kupil eno leto staro Ibizo in mu je po 14-ih dneh zaribal motor. Vsi so se delali nevedne, zato je poslal reklamacijo na SEAT in v 14-ih dneh je dobil nov motor in "šopek rdečih vrtnic" :P

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe nov 17, 2006 1:35 pm

Resno ti to o novem motorju :shock:
Zadnjič spremenil Cash, dne Pe nov 17, 2006 2:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe nov 17, 2006 2:05 pm

nazaj pa nadret te prodajalce! Drgač tista plastika pri stebričku je tud pr stricu odpala. Očitno serijske napake. Glede laka :evil:

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe nov 17, 2006 2:19 pm

Cash je napisal/-a:Resno ti to o novem motorju:shock:

Iz tovarne je dobil nov motor. Baje je bil nov :-P
zdej je v glavnem vse ok.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe nov 17, 2006 2:31 pm

Kar se tiče popiz....nja sem to že naredil. Ravno danes sem dobil obvestilo, da pridejo avto iskat na moj dom, pripeljejo nadomestnega, potem pa bodo popravljali vse po spisku. Vse lepo in prav ampak v kakšnem času ga morajo popravit? In ko bo popravljen in se bo kakšna napaka spet ponovila, in spet ponovno od začetka. Sem se pozanimal kakšne so moje pravice:

- če na vozilu reklamiram stvarno napako, ki bi ogrožala mojo varnost, mi morajo vozilo zamenjati
- če napake ne odpravijo napak v roku 45 dni, spet novo vozilo

Ampak oni bodo napake kao odpravili v 44 dneh, potem bo pa spet nekaj narobe, pa zopet 44 dni (na to vprašanje pa ne zna noben odgovorit)

Avto po trditvi prodajalca ni bil testno vozilo ampak so kilometri narejeni Ms- Celje (sejem) in pa Ms-Ljubljana (dostava vozila)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe nov 17, 2006 5:12 pm

Ves kaj bi js naredil na tvojem mestu...tozbe pa se jezit na prodajalce je itaq brez veze, ki jih boli k**c.Js bi ga peljal tam kjer si ga kupu in jim ga dal nazaj za isti kes kot si dal ti za njega pa naj si delajo kaj hocejo z njim ;) ker ce je ze zdaj tolko problemov se uprasaj kolko jih bo imel, ko bo imel 100k km :roll:

LP pa srecno z avtom
Slika

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Pe nov 17, 2006 5:37 pm

ne morem verjet da te lahko tako nategnejo pa nov avto kupis jaz osebno bi sel nazaj in naredu raztur sej to ni avto za 100 tisocakov :evil:
how will we ever know, if we never try!!!

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Pe nov 17, 2006 5:39 pm

BOZL4 je napisal/-a:ne morem verjet da te lahko tako nategnejo pa nov avto kupis jaz osebno bi sel nazaj in naredu raztur sej to ni avto za 100 tisocakov :evil:
zanima me kako si zadovoljen z motorjem in kaksna je poraba :?: lp
how will we ever know, if we never try!!!

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe nov 17, 2006 8:29 pm

Kar se tiče motorja je brez debate diamant tega avta, pospeški so fenomenalni, nisem pa ga še tiščal do konca. Če malo paziš kako voziš, je poraba okoli 7-8l, ob priganjanju pa se hitro povzpe na 10-14l. Če voziš po avtocesti 150-170 km/h, je poraba nekje 8.0l.

Glede vračila avta je pa tako:

Ugotoviti moraš stvarno napako, ki te življensko ogroža, bla bla bla

Avto gre kmalu ponovno na popravilo, pa moj odvetnik gre z mano, bom videl kaj bom lahko uredil. Sem že predlagal menjavo tega vozila z novim, pa še ni odgovora.

Vam sporočim kako se bo razpletlo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 17, 2006 9:57 pm

Saj je stres, ki ga avto povzroča s svojimi napakami in nedelovanjem dovoljšen razlog da si življensko ogrožen. Saj že tako jemlješ tebelete za pritist, sedaj pa še to. In ker je avto tvoje delovno sredstvo je tako ogrožena tut tvoja družina, ker imaš izpad dohodka, ker avto stoji v delanici oz. ga zaradi okvar ne moreš uporabljati.

Naložiš lahko še pa još. Sam odgnat se ne pustit.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So nov 18, 2006 6:21 am

Če ti lahko predlagam.
Povej jim, da boš prišel na prevzem avtomobila z odvetnikom, kjer boste na mestu samem ugotovili, če je narejeno vse tako, kot ste dogovorili. V nasprotnem primeru bo zadeve prevzel odvetnik. Bo veliko "zaleglo".
V nasprotnem bo pa tako, kot je nekdo napisal: 44. dan boš dobil avto, če ne bo vse urejeno, ga boš pa čez dva dni spet pripeljal nazaj. Itd.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So nov 18, 2006 9:51 am

drugače lahko uveljavljaš reklamacijo tudi na popravilo in ne samo na avto

avto je lahko že tovarniško 2x barvan
poleg tega, da imajo nekateri avtomobili več plasti barve - npr razstavno vozilo, vozilo za salon... - je lahko robot slabo pobarval avto, v tem primeru ga vrnejo na začetek in pobarvajo še enkrat (na koncu lakirnice je kontrola kvalitete)

povprečni novi avtomobili imajo nekako do 50 km, nekateri pa tudi več, ker so podvrženi dodatnim testom (izberejo enega iz serije in preverijo kakovost izdelave)

se pa strinjam s predhodniki, da je dobro imet pri uveljavljanju takšnih napak s sabo odvetnika

ps: za čas popravila se podaljša garancijski rok
podpis

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 21, 2006 10:42 am

Obvesti tržne inšpektorje....ker z avtohišo itak neboš nič rešo,saj ne bodo priznali.To je vsaj moje mnenje.

Lp

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To nov 21, 2006 11:55 am

Tako stvar je sledeča:

V petek gre avto na ponovno popravilo, ki se mora izvršiti v 25 dneh, glede na to, da je do sedaj že bilo na raznih popravilih 20 dni. Menjati morajo vse stvari, za katere se ugotovi, da niso o.k. Odpade kakršnokoli popravljanje (armatura), ampak se mora menjati z novim delom. Po dvajsetih dneh mi morajo vozilo izročiti, drugače mi morajo dobaviti novo vozilo.

Avtohiši ne bom povedal da bo pri prevzemu navzoč moj odvetnik, ki jim bo pravno razložil stvar, v kolikor popravilo ne bo v redu.

Vas obvestim kakšen bo rezultat.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 21, 2006 12:04 pm

Tooooo :clapclap

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To nov 21, 2006 12:16 pm

To stari zakuri jim :twisted:
Pa veliko sreče pri tem :D