Napisal/-a scottie Pe nov 17, 2006 9:37 am
Pozdravljeni,
pred 1 mesecem sem postal lastnik omenjenega vozila, ki sem ga kupil pri pooblaščenem prodajalcu vozil Seat v Murski Soboti. Vozilo je imelo prevoženih 700 km in mi je bilo pripeljano v Ljubljano. Pri prevzemu sem podpisal papirje potem pa so se začeli obiski servisa v Ljubljani:
- volan je bil postrani rezultat: avto je bil tovarniško slabo nastavljen?? Narejena je bila optika
- odstopanje plastike na sredinskem stebričku na voznikovi strani ( so zamenjali v garanciji)
- pri vožnji nad 140 km/h ropot v armaturi levo od volana (zares glasno škripanje)
- polomljena okrasna letev levega ogledala, ki so jo skušali zakriti (napako so odkrili na servisu v Ljubljani)
- ropot pod zanjimi sedeži...
in za konec na mojo zahtevo meritev laka: Po celem vozilu je DVOJNI nanos laka.
Po zagotovilih uvoznika je dvojni nanos lahko že tovarniško, sedaj čakam še na uradni papir.
In moje vprašanje: Kakšne so moje mošnosti za odpravo teh napak, ki se vleče že 1 mesec?V Ljubljani pravijo, da je za odpravo zadolžen prodajalec, čeprav lahko garancijo uveljavljam kjerkoli. Avto potrebujem vsak dan, v službene namene.
Ali lahko zahtevam kakšno odškodnino, glede na to, da je vozilo do sedaj bil avto na servisu že 10 dni, napake pa še niso odpravljene.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.