Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

spreminjanje trenutne porabe?

Napisal/-a imilet1 So nov 18, 2006 2:52 pm

A kdo ve kateri del v avtu je zadolzen za trenutno porabo goriva, namrec imam problem ko peljem npr. 50km/h in vrzem v ler mi poraba ne pade takoj na 0,6L/h kot mora biti v prostem teku ampak skoz niha gor in dol npr. 4,5 5,6 7 skoz so cudne cifre in sele potem se umiri na 0,5L. Isto se dogaja ce dam v drugo in peljem brez gasa, namrec avto zacne nemirno tresti in ne vlece konstantno pod sklopko.A je lahko okvarjena pumpa v rezervoarju al je prej kak regulatorcek na bosch pumpi?

PS:regulator prostega teka ni ker na testerju ne pokaze.Pokaze pa fehler 64-Kraftstoff mengen eingrill regelabweichung kar je en nemc resil takole sam mi ni jasno kaj vse je naredil:ewo švabsko->
Abhilfe hat (bei meinem Ommi) folgendes Vorgehen gebracht: als erstes wurden alle Leckölleitungen durchgeblasen, auf Dichtigkeit überprüft und ggfls ersetzt. Ausserdem wurde die Rücklaufleitung zur ESP geprüft und gereinigt. Weiterhin wurde der Schlauch vom Luftfilter zum Turbo abgenommen, die Kontaktfläche zum Lader gereinigt, etwas aufgerauht und mit einer besseren Schlauchschelle von Hansa-Flex, hier das Modell MRS, wieder angebracht. Zum Schluss wurden die restlichen Schlauchverbindungen auf der Ansaugseite ebenfalls mit den Schellen von Hansa-Flex versehen. Auf gar keinen Fall dürfen im Bereich der Ansaugseite irgendwelche Dichtmittel wie Hylomar etc. verwendet werden, zumal die Dichtiwrkung mit den neuen Schellen wirklich gut ist.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So nov 18, 2006 3:20 pm

ja in mi vohamo za ker avto gre.... ;)

Sicer pa trenutna poraba je kar nekaj..... enim avtom kaže trenutno in imajo odjem podatka vsake (na pamet) 0.5 s, eni imajo odjem podatkov na cca 5 s in ti dajo povprečno porabo v tem času, eni .....

Ps: meni tudi na alfi tako dela, pa se navadiš oz tega ne gledaš......povprečna je že prava ;)

pri škodi fabiji je odjem podatkov ful hitr in cifre skačejo iz 40l/100km do 0,0l/100km.....a to se ti zdi da prav dela??

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 18, 2006 3:21 pm

Opel Omega (B) 2.5TD se mi zdi.... samo ta nacin iskanja ni prav fletn
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So nov 18, 2006 8:49 pm

ja ja opel omega 2.5 td,sm ze prej napisal sam je neki vmes zablokiral pa ni prijelo ->omega 2,5 td

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Ne nov 19, 2006 12:22 am

ja ne dela prav samo meni trokira ko kaze npr 4.0 L, ko pa se v prostem teku ustavim pa se poraba vrne na 0.6L. Meni ni jasno zakaj je ko se avto pelje v prostem teku kaze 6L in ne pada na 0,5?saj gre za prosti tek ane.Ce se pa ustavim pa pade na 0,5L

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 19, 2006 5:09 am

to ti tko cist prou kaze.tud drugm avtm tko kaze,pa ko ga das v ler med voznjo ti kaze xxL/100km ko pa se ustavs pa kaze xxL/h.jst mislm da je to kr serisko tko.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne nov 19, 2006 6:42 am

Ne obremenjuj se tolk s tem kolk ti kaže tam gor v nuli, brez gasa itd.... Če ti avto normalno pije pa ni težav,... Ne diraj lava dok spava ti sam rečem.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Ne nov 19, 2006 9:54 am

ne sam problem je da men tud ko se spreminja v leru med voznjo nihajo obrati mal gor in dol in vcasih trokira, zato me zanima da ni mogoce kak LMM al kej podobnega..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov