Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Flash
Nov uporabnik

Nov avto z okvaro! Popravilo ali menjava?

Napisal/-a Flash Sr nov 29, 2006 8:52 pm

Pozdrav!

Sodelavec je kupil novega Citroena Picasso in naslednji dan ugotovil, da nekaj ni v redu z motorjem. Pri dodajanju plina se motor ne odziva pravilno oz. ga duši.

No, avto je na servisu in niso še povsem prepričani, v čem je vzrok napake, sumijo pa elektroniko.

Povedali so, da je možno zahtevati nov avto, vendar priporočajo, da naj raje počaka in bodo odpravili napako. Zanima me, kaj je v takšnem primeru bolj smiselno? Je možno, da je tak avto potencialno še bolj pokvarljiv od ostalih modelov, ali pa gre samo za eno, izredno napako?

Kaj bi vi naredili?

Hvala in l.p.!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr nov 29, 2006 9:15 pm

če nisi nč sledil po forumu je mela že večina problem. čimprej zamenat auto. zakaj? zato ker se ta popravila in študij kje je napaka zavleče za obdobje do poteka garancije in nato se bojo odprle ideje in stroški bojo šli na lsatnika. kar pa je zlo podlo. torej če je ob nakupu že od začetka napak pol kr zamenat za drugega, brezhibnega.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr nov 29, 2006 9:17 pm

če pride do okvare ali se ugotovi napaka na izdelku v 8h dneh od nakupa ga je prodajalec dolžen zamenjati z novim, brezhibnim
podpis

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr nov 29, 2006 9:33 pm

Če še ni preteklo 8dni ga naj vrne in zahteva nov avto, ker če ma že zdaj probleme z motorjem jih bo imel čez 100kkm še več, tako da le nazaj z njim ;)
Zadnjič spremenil leoCar, dne Sr nov 29, 2006 9:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW E46

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr nov 29, 2006 9:34 pm

Se strinjam z lublancanom. Če hočeš lahko v 8 dneh od nakupa zahtevaš zamenjavo. Gre namreč za skrito napako, ki je ob nakupu nisi mogel opaziti. Če avta ne zamenjaš pa ima servis 40 (mislim da tolko) dni časa da avto popravijo, drugače so ti ga prav tako dolžni zamenjati ;)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Sr nov 29, 2006 9:47 pm

Hvala za odgovore! Se strinjam, ker tudi če bi jaz imel takšen primer, glede na to, da je možno, bi zahteval drug avto.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Sr nov 29, 2006 10:14 pm

Flash, mislim da bo še kdo podprl moje mnenje.

Če kupiš NOV avto, čisto NOV z 0 km, od njega pričakuješ nekaj let udobne varne vožnje, in veliko število brezskrbno prevoženih kilometrov.
Te sanje tudi niso poceni, razen če ima tvoj sodelavec, kakšno donosno popoldansko obrt (poslanec ali preprodajalec ....) in zato od vozila za nekaj miljonov pričakuješ zadevo BREZ napak, poudarjam BREZ napak !!!!

Jaz bi zadevo vrnil, in zahteval kupnino nazaj (8 dni se mi zdi, če ne me naj kdo popravi) in si šel kupit DRUG avto. Pa ne francoza......

Lep dan tebi in ostalim.

P.S. a na nultem servisu je pa avto deloval brez napak ?????
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr nov 29, 2006 11:01 pm

Ja, v prejšnjem postu sem pozabil povedat da je možen tudi razdor pogodbe, torej da dobiš denar nazaj, avto pa vrneš. Dr.otkar tisti 8 dnevni rok štima ;) Za nakup drugega avtomobila pa bom raje ostal neutralen, da nebom pol jaz kaj kriv :P
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Sr nov 29, 2006 11:09 pm

Ti mu samo tale forum odpri, pa si naj prebere tele poste, pa še tiste tam kjer človeka j**e C4 v živ mozak, servis pa .......

Mogoče si bo premislil, če ne naj pa čez kako leto napiše kako mu je žal, ali pa tudi ne.

L.P. Voznik berlingota
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 29, 2006 11:28 pm

Jst bi takoj naslednji dan teku nazaj po soude :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če nov 30, 2006 2:23 am

Denar nazaj - absolutno. Francozi ga zadnje leto res serjejo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če nov 30, 2006 8:21 am

ne sam francozi. sm glih včeri na malci slišal mehanike Audija in VWja, kolk so kritiziral nove motorje. turbina na skor novem transporterju, glave na A6 in touranu.... :cry:
Slika

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Če nov 30, 2006 12:18 pm

dr.otkar je napisal/-a:Flash, mislim da bo še kdo podprl moje mnenje.

Če kupiš NOV avto, čisto NOV z 0 km, od njega pričakuješ nekaj let udobne varne vožnje, in veliko število brezskrbno prevoženih kilometrov.
Te sanje tudi niso poceni, razen če ima tvoj sodelavec, kakšno donosno popoldansko obrt (poslanec ali preprodajalec ....) in zato od vozila za nekaj miljonov pričakuješ zadevo BREZ napak, poudarjam BREZ napak !!!!

Jaz bi zadevo vrnil, in zahteval kupnino nazaj (8 dni se mi zdi, če ne me naj kdo popravi) in si šel kupit DRUG avto. Pa ne francoza......

Lep dan tebi in ostalim.

Hm ti se pa na avto full spoznaš ane? Kaj falus imajo francozi več problemov kot kakšen VW, Opel, konec koncev tudi Audi. Daj ne s*** s takimi izjavami. Nimam francoza, vozim japonski avto in me full razpizdi takšne posplošene ugotovitve "strokovnjakov". Ko smo že na tem, Citroen ima v primerjavi z drugimi zelo malo okvar. Drugače pa se obrni malo na ljudi, ki delajo na Porshe Slovenija in če bodo pošteni ti bodo povedali kakšno je stanje pri njih ... živi obup.

V glavnem danes ni NOBEN avtu, še najmanj pa nemci brez napak in žal je tako. Zato pa je včasih boljše kupiti avto z konca 90-tih, ko je še vsak nekako dokaj dobro delalo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 30, 2006 2:21 pm

xbox360 je napisal/-a:
dr.otkar je napisal/-a:Flash, mislim da bo še kdo podprl moje mnenje.

Lep dan tebi in ostalim.

Hm ti se pa na avto full spoznaš ane? Kaj falus imajo francozi več problemov kot kakšen VW, Opel, konec koncev tudi Audi. Daj ne s*** s takimi izjavami. Nimam francoza, vozim japonski avto in me full razpizdi takšne posplošene ugotovitve "strokovnjakov". Ko smo že na tem, Citroen ima v primerjavi z drugimi zelo malo okvar. Drugače pa se obrni malo na ljudi, ki delajo na Porshe Slovenija in če bodo pošteni ti bodo povedali kakšno je stanje pri njih ... živi obup.

V glavnem danes ni NOBEN avtu, še najmanj pa nemci brez napak in žal je tako. Zato pa je včasih boljše kupiti avto z konca 90-tih, ko je še vsak nekako dokaj dobro delalo.

mam opla, v 7 mescih se nism bil na servisu,..oz sem bil zadnjic da so mi rocno mal zategnal, koji krš :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če nov 30, 2006 2:32 pm

Če si kej bral naš forum, bi lahko videl, da če imaš težave z novim avtom že na začetku, je potrebno se ga čimprej znebit (cash,kredit,leasing - ni važno). Ker noben proizvajalec/prodajalec ne bo avta kar tako nazaj vzel, je treba že v štartu se obrnit na tržnega inšpektorja, dobro si je tudi naštimat odvetnika, ki ti bo pripravil dokumentacijo in ti dal prave nasvete glede zakona.

Prejšnji avto (francoz) sem nekajkrat ostal na cesti (ca 2000-5000km narejenih), računalnik shodu v garanciji, pil olje liter/2000-3000km, žarnice crkovale po tekočem traku, cinšpule nekvalitetne mi dajal notr, itd. itd...
Sedaj imam japonca in 20,000km v enem letu, brez težav, še žarnic ni blo treba zamenjat, kaj šele kaj drugega...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če nov 30, 2006 2:37 pm

Matr zgleda, da sam se japonci znajo nardit "zanesljiv" avto, jaz sem sicer navdusen nad stvaritvami Vag grupe, samo kaj ko je bil vrhunec kvalitete konec 80ih in zacetek 90ih let. Sama žalost.

Btw: Hvala za nasvet, oče se pravkar odloca med nakupom Picassoja in Altee.
Se en minus za Francoza :P

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Če nov 30, 2006 3:51 pm

AXioN je napisal/-a:Matr zgleda, da sam se japonci znajo nardit "zanesljiv" avto, jaz sem sicer navdusen nad stvaritvami Vag grupe, samo kaj ko je bil vrhunec kvalitete konec 80ih in zacetek 90ih let. Sama žalost.

Btw: Hvala za nasvet, oče se pravkar odloca med nakupom Picassoja in Altee.
Se en minus za Francoza :P

No kot lastnik japonca nebi temu tako rekel. Kot sem rekel že zgoraj danes ni več noben proizvajalec pojem za kvaliteto. Nissan recimo je precej precej padel. Raje nebi našteval o slabi zatesnitvi zadnje šipe (reklamacija in spet isto), tresoč menjalnik (tudi ne morejo nič), zanič volanski končnik, težave s senozirji ... skratka ... tako pač danes je.

Oče kar naj proba oba in če mu bo všeč Picasso (btw. je vseeno še kar zanesljiv) naj vzame njega, če pa Altee pa pač Alteo. Pozabi na to, da je francoz, ker Citroen vseeno ni Renault, Opel ...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če nov 30, 2006 4:32 pm

xbox360 je napisal/-a:Pozabi na to, da je francoz, ker Citroen vseeno ni Renault, Opel ...

Opel? Si mogoce hotel napisat Pežo? :) Ker motor je skoraj identičen(2.0 90km hdi) , če ne isti, kot pa v Pežojevih avtih.

Sicer pa kar se kvalitete tiče, se kaksni japonski avti sploh še uvažajo iz Japonske za evropski trg, razen superšportnikov, ali se vsi sestavljajo v Evropi?

Lp, AXioN!

xbox360
Nov uporabnik

Napisal/-a xbox360 Če nov 30, 2006 4:40 pm

AXioN je napisal/-a:
xbox360 je napisal/-a:Pozabi na to, da je francoz, ker Citroen vseeno ni Renault, Opel ...

Opel? Si mogoce hotel napisat Pežo? :) Ker motor je skoraj identičen(2.0 90km hdi) , če ne isti, kot pa v Pežojevih avtih.

Sicer pa kar se kvalitete tiče, se kaksni japonski avti sploh še uvažajo iz Japonske za evropski trg, razen superšportnikov, ali se vsi sestavljajo v Evropi?

Lp, AXioN!

Ne mislil sem prav na Opel. Hotel sem povedat, da niso vse tako črno kot zgleda in da imajo danes težave vsi.

Glede japoncev: Nissana delajo v Angliji ... se vidi :P :P

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če nov 30, 2006 5:00 pm

Francozi ne vejo, da oni niso za elektroniko. Nove lagune, citroeni in peugeoti so totalna katastrofa. Sam delam v podjetju, od katerega citroen servis nabavlja material, pa vidim po kaj vse folk prihaja. Pa ko jim nesem material v delavnico, vidim vsak dan polno delavnico skoraj novih vozil na pol razstavljenih. Nissana delajo v Angliji, spada po novem pa pod renault, tud to se vidi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov