Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ppc
Nov uporabnik

Cvileči jermen

Napisal/-a ppc Ne dec 03, 2006 4:15 pm

Živjo !
Motor 2.0 20V mi v prostem teku cvili. Predvideval sem, da cvili žlebasti jermen in ga menjal. Napenjalec in vse 'rolce' se vrtijo brez težav in cviljenja. Tudi po menjavi jermena pa je prisotno cviljenje v prostem teku. Če dodam plin do cca 900 o/min utihne. Ko pade pod 900 zopet cvili.

Kje naj še iščem napako ?

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 03, 2006 4:20 pm

Poskusi pošpricat jermen z Maxi brilom, ali podobnim. Kaj pa jermenice, so čiste?
Slika

Samponcek
Nov uporabnik

Napisal/-a Samponcek Ne dec 03, 2006 4:24 pm

lep pozdrav, se opravičujem za skos v tem, vendar imam podoben problem, meni pa jermen zacvili samo ko avto vžgem, potem je ok, je pa bil zamenjan pred kakimi 4 mesceci, pa sem ga peljal nazaj k mehaniku, pa je malo zategnil, sedaj pa spet cvili, vendar to se dogaja samo ko je mrzel avto (zjutraj), ko je toplo tega ni ali ko se prej pelješ in čez čas spet vžgeš, hvala za odgovore in lp

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Ne dec 03, 2006 4:25 pm

Zobati ne cvili, sem pognal brez žlebastega, pa ni cvililo.
Če posprejam utihne, pa kmalu zopet zapoje, po kakšni minuti.
Jermenice so čiste in nepoškodovane.

LP

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Ne dec 03, 2006 6:26 pm

Kaj pa kakšen ležaj(alternator,kompresor klime,rolce)?

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 03, 2006 6:47 pm

Zobati jermen ne more cvilit!
Verjetno so jermenice zamazane, in jermen ne nalega na površino, zato drsi. BTW kakšne znamke je jermen?
Slika

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Ne dec 03, 2006 8:07 pm

Rolce in ležaji ne cvilijo, jermen je bil v škatli original spare parts

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne dec 03, 2006 8:17 pm

Zobati jermen ne more cvilit,ker če jermen cvili pomeni da zdrsuje na jermenici,če pa zobati jermen zdrsne pa nebi pisali tle sam o cviljenju temveč o kakih zabitih ventilih in podobno.
Jst sem na prejšnih avtomobilih imel tudi podobne probleme pa sem jih rešil tko,da sem jih namazal z strojno mastjo (ja prav ste prebrali :D)kajti namreč mast se po parih kilometrih "zažge" v jermen in prepreči,da bi ponovno zdrsnil.
Tudi sam sem bil skeptičen glede tega,da bi jermen mazal z mastjo ampak sej zgubiti nimaš kaj pa sem probal lahk povem,da ta metoda deluje.
Edin problem je,če jermen preveč namažeš z mastjo,ker v prvem vžigu bo mast letela na vse strani in posledično maš pol kr neki časa očiščevalo akcijo :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne dec 03, 2006 10:00 pm

tudi jaz ta problem v delavnici resujem z mastjo in izkljucno z grafitno mastjo ,tako za en normalen jermen se jo da gor priblizno za ene pol cigaretnega filtra
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne dec 03, 2006 10:15 pm

zcmr je napisal/-a:tudi jaz ta problem v delavnici resujem z mastjo in izkljucno z grafitno mastjo ,tako za en normalen jermen se jo da gor priblizno za ene pol cigaretnega filtra

Ja no jst sem recimo prvič mislil,da se mora jermen kopati v masti pol sem pa preklel vse po spisku in nategnu mater skor vsem bitjem preden sem očistil motorni prostor te masti :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Sr dec 06, 2006 2:15 pm

Jermen še kar cvili, vendar za razliko od prej samo ko je motor zagret.
Ko je mrzel - ne cvili.

Sem ga pa namazal, zelo na tanko.

LP

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr dec 06, 2006 4:07 pm

zobati jermen res ne more cvilit, lahko pa cvili kakšen šponar ali rolca od zobatega
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Sr dec 06, 2006 4:42 pm

poglej če je na vseh jermenicah v ravnini oz da ni postrani! Če ne premaži čist jermen z milnico. Ne rabit masti kr ti pol ne bo sam cvilil ampak zdrsoval še zraven
RM

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Sr dec 06, 2006 5:24 pm

Pri zobatem ne cvili nič - preverjeno.
Z mastjo sem starega žlebastega namazal - ko se zagreje - cvili, enako kot nenamazan.

Bom novega z milnico namazal, pa bom videl.

če ne bo pomagalo, pa v jok ...

LP

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Sr dec 06, 2006 7:49 pm

spucaj še jermenice pa poglej če je nov jermen pravokoten na vse jermenice oz ni kje postrani za 1 zob.
RM

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 06, 2006 7:55 pm

Blueboy_RM je napisal/-a:. Ne rabit masti kr ti pol ne bo sam cvilil ampak zdrsoval še zraven

Dej mi prosim povej kolk izkušenj imaš z samim delovanjem motorja in ne pameti solit nam nekaterim,ki nekaj vemo.
Mast se ob trenju zapeče v jermen in posledično jermen ne zdrsuje več.Preverjeno na parih avtomobilih sploh pa pri VW Golf mk2 kjer je bil ta problem vse prej kot izjema.
spucaj še jermenice pa poglej če je nov jermen pravokoten na vse jermenice oz ni kje postrani za 1 zob.

Upam,da ne misliš z tem zobatega jermena,ker upam,da veš kaj pomeni pri zobatem jermenu en zob postrani :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 06, 2006 8:02 pm

seat je napisal/-a:Mast se ob trenju zapeče v jermen in posledično jermen ne zdrsuje več.Preverjeno na parih avtomobilih sploh pa pri VW Golf mk2 kjer je bil ta problem vse prej kot izjema.

Koliko časa pa mine, da se zapeče? Ker mu je kljub mast še vedno cvilil.

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Sr dec 06, 2006 8:12 pm

No pri Golfu MK2 je klinasti jermen, tu pa žlebasti.
Pa z mastjo namazan je prevozil kakšnih 700 km, pa je še vedno cvilil.

Še milnica ....

LP

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Sr dec 06, 2006 10:01 pm

Jermen bi moral nehat cvilit takoj ko ga namažeš. Včasih cvilijo vodne pumpe in to precej podobno kot jermen.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 7 gostov