Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

šibedah pušča:(

Napisal/-a fastfury So dec 09, 2006 7:00 pm

Pozdravljeni,

na Ibizi imam strešno okno proizvajalca Webasto in mi pušča oz. bolj točno je tkole zadeva, ko se vsedem v avto je vse suho znotraj okoli šibedaha, vendar ko se peljem v levi ali desni ovinek začne pritekat voda :(
V bisvtu je tko, da ima šibedah tako plastično kad kamor se steka voda in zgleda da nima kam odtečt ampak se tam nabira in pol ko greš skozi ovinke gre "čez rob" noter v kabino. Vem, da imajo avti, ki imajo serijsko vgrajen šibedah neke odtočne kanale, ne vem pa ali ima tudi moj neke odtočne kanale glede na to, da je naknadno vgrajen.
Ne vem, kako preverit in kako rešit težavo s puščanjem tako, da bi bila vsakršna pomoč dobrodošla.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So dec 09, 2006 7:19 pm

na uradnem servisu ti znajo use lepo razložit.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury So dec 09, 2006 7:32 pm

lexuss je napisal/-a:na uradnem servisu ti znajo use lepo razložit.

Pa tut krepko zaračunat. Mislim če še ne veš, je ta forum odprt za to, da si pomagamo ne pa da si dajemo take pametne nasvete nesi k uradnemu servisu, mislim, ma ne, a res :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So dec 09, 2006 7:34 pm

... odpri steklo in poglej na ogrodje, če so v kotih luknje in če niso zamašene... mogoče pa imaš montirane odtoke po stebrih strehe...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris So dec 09, 2006 7:47 pm

Malo navrtaj odtoke al pa kr kako cev potegn, drugač pa silikon dela svoje :D
Slika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So dec 09, 2006 7:49 pm

heh ja sej je človek že use sam ugotovu kko stoji zadeva ane, če ga pa še kej bol podrobno zanima bi mu na uradnem servisu glede unih odtočnih kanalou bol znal povedat kokr pa da mu kle folk 1000x napiše 2 različni stvari z obračanjem besed. a se ti ne zdi fastfury, pa za informacije ne plačaš nč. mogu bi še tm kjer so mu ugradil to šipo use povedal. je pa pomoje več tipou teh šibedahov pr webastu, ker sm tut jst hotu zamenat pr webastu ampak sm si premislu. uprašljiva je kvaliteta in strokovna montaža.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury So dec 09, 2006 7:55 pm

Kot prvo sm že vprašu prjatla k dela na uradnem servisu in je reku, da serijski imajo odtok, medtem ko za naknadno vgrajene ne ve kako imajo to poštimano. Avto je bil kupljen 4 leta nazaj z druge roke tko, da nimam pojma kje je bila zadeva vgrajena ;)

alesh666
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh666 So dec 09, 2006 8:04 pm

A je bil avto kej zaleten?

A.

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury So dec 09, 2006 8:08 pm

Ne nikoli. Je pa tesnilo že precej bogo. Btw avto bo mel že 14 let tko, da po moje je tut šibedah že vsaj 10 let star.

alesh666
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh666 So dec 09, 2006 8:16 pm

In je tudi karoserija ustrezno kriva, poglej, da nimaš problemov že s tem...

Pred leti je imel kolega Corado-ta, ki ga je rikverc počil v drvo... celo j*** je imel najt kleparja da mu zrihta avto, ker je bila streha kriva, vsega skupaj že tako in tako corado nima nobene strehe, on je imel pa še ogromen šibedah... dvakrat ga je imel na ravnalni mizi, ker je v prvo en šalabajzer naredu podvig leta, da si imel slapove v avtu.

A.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 So dec 09, 2006 9:16 pm

Pozdravljen ;) Dej prvo probi dobro ocistiti tesnila, potem pa jih dobr posprici s sprejom namenjenim za tesnila v avtu- pri meni je delovalo in ni vec v ovinkih voda uhajala :P

lp

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 10, 2006 10:24 am

Naknadno vgrajeno strešno okno, nima nikakršnih cevk za odtok. Poglej tesnilo, mogoče je umazano. Očisti ga, in pusti da se posuši. Nato ga namaži, najbolje z glicerinom za gume.
Velikokrat se je tudi zgodilo, da je med tesnilo, in šipo padel kakšen list, ali pa iglica od smreke, in je tam puščalo.
Drugače pa snemi notranjo oblogo okoli strehice, in boš videl od kje pušča.
Webasto strehice so drugače zelo kvalitetne. Sam sem jih kar nekaj zmontiral, in ni bilo problemov.
Slika

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Re: šibedah pušča:(

Napisal/-a subaru18 Ne sep 09, 2007 10:34 am

fastfury je napisal/-a:Pozdravljeni,

na Ibizi imam strešno okno proizvajalca Webasto in mi pušča oz. bolj točno je tkole zadeva, ko se vsedem v avto je vse suho znotraj okoli šibedaha, vendar ko se peljem v levi ali desni ovinek začne pritekat voda :(
V bisvtu je tko, da ima šibedah tako plastično kad kamor se steka voda in zgleda da nima kam odtečt ampak se tam nabira in pol ko greš skozi ovinke gre "čez rob" noter v kabino. Vem, da imajo avti, ki imajo serijsko vgrajen šibedah neke odtočne kanale, ne vem pa ali ima tudi moj neke odtočne kanale glede na to, da je naknadno vgrajen.
Ne vem, kako preverit in kako rešit težavo s puščanjem tako, da bi bila vsakršna pomoč dobrodošla.

Pozdravljeni.
Na subaruju imam enak problem, pa me samo zanima kje se dobi ta sprej za tesnila(glicerin), ki ga je zgoraj omenil bric ali sprej podoben temu in kako se "prav" reče temu spreju ali mazivu.

p.s:kaj pa ta sprej ali temu podoben?
http://www.mimovrste.com/artikel/3420055221/loscilo-avtoplascev-v-spreju-fastblack-500ml

Hvala in lp

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne sep 09, 2007 10:50 am

tehnični glicerin bi znali imeti v kaki boljši tehnični trgovini ali pa lekarni. sem pa tudi jaz imel problem s strešnim oknom nekaj let nazaj in je bila krivda na borovi iglici, ki sem jo zgrešil, ko sem čistil tesnila.... tak da je to možno. naknadno vgrajena okna pa nimajo odtoka za vodo.... :oops:
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne sep 09, 2007 10:54 am

Tekočino, ali sprej za gume dobiš na vsaki bencinski črpalki, ali v avtotrgovini. Bistvo vsega je, da je guma mehka, in prožna. Le tako se lepo prileže, in zatesni.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 17 gostov