Nasveti in napotki ter povpraševanja...

JurcKurc
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Fiat Uno problemi

Napisal/-a JurcKurc Ne dec 10, 2006 12:43 pm

lep pozdrav vsem!

torej lastim si fiat una 1.0 i.e. letnik 96 in sem imel pred kratkim z njim nesrečo. zajahal sem namreč robnik in zlomil roko, počil mi je menjalnik in polosovina je šla v maloro. avto sem dal popravit menjano je bilo vse zgoraj navedeno in en nosilec motorja (drugega mi mehanik ni menjal ker je samo malo zvit in se njemu to ni zdelo potrebno).
torej avto je sedaj vozen vendar imam sledeče probleme:

- kadar je motor hladen in kadar prestavim v drugo mi vedno zaškrta kot da ne bi stisnil dovolj sklopke, ta problem sicer izgine ko se motor ogreje ampak vseeno je moteče
- isto je s tretjo prestavo vendar problem ne izgine ko se motor ogreje
- kadar speljem mal bolj agresivno ali menjam prestave hitreje mi motor "skače" (pravijo mi da so nosilci motorja vendar sem mal pobrskal po forumu in zasledil da obstajajo tut nosilci menjalnika - zdej ker sm bolj laik na tem področju me zanima kako je s temi stvarmi)
-med vožnjo se sliši neko šumenje kot da bi kolo ob nekaj drgnilo (podoben zvok je kot takrat ko sem obrabil pakne in so zavore pritiskale na disk - upam da sm se pravilno izrazu) ;)

zanima me kaj naj naredim da bi odpravil te težave?

to je v glavnem to v naprej se zahvaljujem za odgovore.

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Ne dec 10, 2006 1:04 pm

najprej zamenjaj olje v menjalniku
pa boš videl če je kaj boljše

glede nosilca naj ti mehanik zamenja tistega,ki je bil zvit in preveri še ostale,

glede šumenja pa preglej ploščice in če slušajno zaščitni pleh diska drgne ob platišče
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 10, 2006 1:59 pm

kot je napisal sašo najprej daj v menjalnik 75W90 sintetično olje pa boš potem videl kaj je če ne bo razlike so zanič sinhroni 2 in 3 prestave nosilce pa če bi zamenjal vse 3 ne bi imel stroška več kot 10 jurjev

JurcKurc
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JurcKurc Po dec 11, 2006 12:17 pm

olje je bilo menda menjano sam bom za vsak slučaj še enkrat vprašal... hmm sinhroni? kok pa to kej stane? pa kaj v bistvu je to?
za kolo sem pa rešu problem mal je navzven obrnjeno tko da bom na optiki to zrihtu :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 7 gostov