Nasveti in napotki ter povpraševanja...

silvogo
Nov uporabnik

Peugeot 307 HDI

Napisal/-a silvogo Po dec 11, 2006 2:57 pm

Pozdravljeni.

Nabavil sem razbitega Peugota, vendar na žalost tudi ugotovil da so mu vrli majstri zamenjali oba računalnika. Avto ne vžge in ga niti pri Bajcu ne morej obudit k življenju. Zanima me ali ima kdo izkušnje s tem. Bojim se da pooblaščeni servisi nimajo niti izkušenj ne opreme da bi sploh lahko dostopili da računalnika in ga sprogramirali. Po netu sem dobil kup programov za to vendar še vedno ne vem kakšen je postopek programiranja. Na testerju napiše da je prekinjena komunikacija in onemogočen dostop do glavnega računalnika, vendar mi je znano da imajo testerji nasplošno težave s tem dostopom.
Zanima me če se je kdo s tem že ukvarjal in ali so ti čiptuningi po državi sposobni sprogramirat na novo ali samo parametre spreminjat.

Lep pozdravček vsem.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po dec 11, 2006 5:22 pm

... lahko pa da so kabli prekinjeni med BSI in motornim ECU... nekateri ne OE testerji, vem za Texo, te spusti v program obeh ECU-jev kljub temu, da sta računalnika kodno zaklenjena, ali pomešana.. odklepanje ti v LJ naredi www.chiptuning.si ... ko boš imel ECU odklenjen in sinhroniziran z BSI, ter kodo v ključu, ti lahko z OE testerjem na novo naložijo motorni software, prav tako ti to lahko naredijo čiparji, če bodo ujeli pravo kodo eproma...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

silvogo
Nov uporabnik

Napisal/-a silvogo Po dec 11, 2006 7:13 pm

Hmm, tudi te majstre sem poklical in dobil odgovor da če avto ne vžge ne bo nič...
O :idea: čitno bo treba stvari vzet v svoje roke in zadevo preštudirat. :idea:

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Re: Peugeot 307 HDI

Napisal/-a DrinY Ne jun 10, 2012 11:40 am

Je že kar lep čas od tega ampak me zanima kako seje stvar rešila?
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 9 gostov