Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kure33
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Voda v avtu

Napisal/-a Kure33 Pe dec 15, 2006 3:50 pm

Mam VW golf IV 1.9 tdi. Ob vsakem večjem nalivu mi vdre voda v avto.Voda se nabere samo na levi strani(spredaj in zadaj).Ker Je vse okoli suho samo tepihi so v vodi mi ni jasno od kje voda pride(mogoče ventilacija??). Ko se med nalivom vozim vode ne opazim, ko pa je avto parkiran je naslednje jutro ali prej voda spet v avtu.
Prosim za pomoč

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe dec 15, 2006 4:17 pm

poglej če maš luknje za odtok vode zamašene
verjetno so spredi pod šipo, tam kjer ventilacija zajema zrak, mogoče boš mogu mau odpret
tm se ponavad nabere listje, voda ne more odtečt in vdre v kabino
podpis

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 15, 2006 4:42 pm

Pravilen odgovor.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe dec 15, 2006 4:42 pm

DRUGA MOŽNOST:
dvigneš tepihe, odstraniš čimveč tapiserije, dobro obrišeš vodo in posušiš pločevino. Potem pa se spravi v avto in nekdo naj ti zunaj (s cevjo) poliva vodo po avtu. Prej ali slej se bodo nekje pojavile kapljice.
Tako sem jaz na mojem bivšem Mondeu našel točko, kjer je voda noter vdirala. Pa da ne boš mislil, da voda teče v potokih! Meni so se kapljice nabirale iz na videz odlčno zakitane špranje. Pri natančnem ogledu pa se je izkazalo, da je kit imel dve skoraj mikroskopski luknjici. In kapljica na kapljico, se je v par dneh nabralo jezerce pod prednjim tepihom. Ven sem zmetal za cel liter vode.
Mimogrede: puščal je kit, s katerim je bil kitan spoj notranjega blatnika s požarno steno na izredno težko dosegljivem mestu, tako da je popravilo (nov kit) predstavljalo že kar kup dela.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe dec 15, 2006 5:24 pm

Ena možnost je, da je blo menjano vetrobransko steklo in ni blo v redu narejeno. Sm že videl, ko je enkrat eden pripeljal avto na reklamacijo v gumi škornjih, ker je imel lužo po celi kabini.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: Voda v avtu

Napisal/-a Paris So dec 16, 2006 12:15 am

Kure33 je napisal/-a:Mam VW golf IV 1.9 tdi. Ob vsakem večjem nalivu mi vdre voda v avto.Voda se nabere samo na levi strani(spredaj in zadaj).Ker Je vse okoli suho samo tepihi so v vodi mi ni jasno od kje voda pride(mogoče ventilacija??). Ko se med nalivom vozim vode ne opazim, ko pa je avto parkiran je naslednje jutro ali prej voda spet v avtu.
Prosim za pomoč

Hehe a tudi tebi se to dogaja. Men tudi. Morm jutr prevert s šlaufom kje voda pride? :evil: Ko sm pa že vse vn fuknu zice pa plastiko pa tapete sm pa najdu 2 lukni u podnu . Eno čist prežrto eno pa tko tko. Mravle so mele tut žurko uspod. Je pa se to delal zgleda 9 let. Zdj smo zaflikal vse skup pa s katranom zalil. Prav tako uspod. Rabm sam še pogledat kje zavraga pride voda not. al po kablih k pridejo neki iz mašine do pod armature al pa kje pr vratih..... videčemo. :?
Zadnjič spremenil Paris, dne To feb 26, 2008 10:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris So dec 16, 2006 12:15 am

lublancan je napisal/-a:poglej če maš luknje za odtok vode zamašene
verjetno so spredi pod šipo, tam kjer ventilacija zajema zrak, mogoče boš mogu mau odpret

To smo zdej odmašil. upam da je to morm še s šraufom prevert. :D
Zadnjič spremenil Paris, dne To feb 26, 2008 10:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PeMa
Nov uporabnik

Napisal/-a PeMa To feb 26, 2008 10:29 am

"Mam VW golf IV 1.9 tdi. Ob vsakem večjem nalivu mi vdre voda v avto.Voda se nabere samo na levi strani(spredaj in zadaj).Ker Je vse okoli suho samo tepihi so v vodi mi ni jasno od kje voda pride(mogoče ventilacija??). Ko se med nalivom vozim vode ne opazim, ko pa je avto parkiran je naslednje jutro ali prej voda spet v avtu.
Prosim za pomoč"

Pred tremi mesci sem kupil enak avtomobil in imam popolnoma enak problem s puščanjem vode. Ali ste mogoče našli rešitev.
Lepo prosim za odgovor

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 26, 2008 1:41 pm

Ena od možnosti je, da ti voda pride notr pod tapeto v vratih. Ker spodej pod tapeto pride taka kovinska plošča ki je našraufana na vrata in je možno da je tam tesnilo popustlo pa ti potem voda tam notr teče. Snem tapeto dol pa poglej, če ti tam teče pol z silikonom zadihtaš pa je.

Uporabniški avatar
Fubar
Nov uporabnik

Napisal/-a Fubar To feb 26, 2008 3:04 pm

Edino takšno težavo do sedaj sem imel še na yugotu pa tam je bla luknja za odvod vode zamašena. Mi je pa enkrat kar pri radiu zaradi tega voda pritekla.
Slika

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To feb 26, 2008 4:22 pm

lublancan je napisal/-a:poglej če maš luknje za odtok vode zamašene

to je to ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To feb 26, 2008 5:33 pm

Men se dogaja podobno sam da mam vodo v prtljažniku tam kjer je rezervna guma drugač je pa vsepovsod po prtlažniku suh. Kje pride voda not?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To feb 26, 2008 5:50 pm

jaz imam audia a4 in sem imel enak problem. Voda pa mi je vdirala, oziroma mi mogoče še vedno uhaja (ni bilo še dežja) pri odprtini za dovajanje zraka. Pri meni je le ta na desni strani. Odstranil sem plastiko pod steklom, odstranil posodo v kateri je mikrofilter. Na spodnji strani posode, je tesnilo. Moje je bilo povsem premočeno. Jaz sem tesnilo odstranil in ga zamenjal z nekim svojim ki sem ga dobil v službi. Mimo tega tesnila teče voda iz vetrobranskega stekla. Ker je bilo tesnilo staro je vpijalo vodo, ki je nato polzela v avto. Upam da vam kaj pomaga. Če se najdete v tem opisu, lahko vprašate pa bom bol podrobno razložil.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To feb 26, 2008 6:52 pm

TriCikl je napisal/-a:Men se dogaja podobno sam da mam vodo v prtljažniku tam kjer je rezervna guma drugač je pa vsepovsod po prtlažniku suh. Kje pride voda not?

Lahko pri tesnilni gumi vrat, okoli odprtine prtljažnika. Zaradi tega se voda steka na dno pod rezervno gumo, preostanek je pač suh.
Ali pa pride od spodaj, kjer šprica od ceste gor. Namreč v koritu rezervne gume so tudi kovinski čepi, ki pokrivajo odprtine - premera približno 3 cm. Čepi, oziroma njihove sponke, radi prerjavijo in odstopijo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 26, 2008 8:34 pm

sebaveh je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:Men se dogaja podobno sam da mam vodo v prtljažniku tam kjer je rezervna guma drugač je pa vsepovsod po prtlažniku suh. Kje pride voda not?

Lahko pri tesnilni gumi vrat, okoli odprtine prtljažnika. Zaradi tega se voda steka na dno pod rezervno gumo, preostanek je pač suh.
Ali pa pride od spodaj, kjer šprica od ceste gor. Namreč v koritu rezervne gume so tudi kovinski čepi, ki pokrivajo odprtine - premera približno 3 cm. Čepi, oziroma njihove sponke, radi prerjavijo in odstopijo.

Obstaja še tretja možnost, če je bil avto kdaj karamboliran je precej verjetna. Nekateri avtomobili imajo zadnje luči pritrjena na karoserijo tako, da pri luči zateka, če je bila luč preslabo pritrjena.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To feb 26, 2008 8:57 pm

ban je napisal/-a:Ena od možnosti je, da ti voda pride notr pod tapeto v vratih. Ker spodej pod tapeto pride taka kovinska plošča ki je našraufana na vrata in je možno da je tam tesnilo popustlo pa ti potem voda tam notr teče. Snem tapeto dol pa poglej, če ti tam teče pol z silikonom zadihtaš pa je.

No js sm mev isti problem pri sedaj že bivšem seat toledu l.00, no men je voda pritekla pri tapeti pri voznikovih vratih, problem sem rešu tako da sm odstrano uno plastičnno konzolo na keteri so tipke kluka za opirat itd.. no in nato narahlo odšrafu notranjo tapeto (kovinsaka) in jo zatesniv z silikonom, pa je blo...
-Ja meni je dotrajala dihtuga ki je bila namenjena da dihta in je namesto da bi voda pri odtoku tekla ven je že prej pritekla za vrata in v avto...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To feb 26, 2008 10:13 pm

ena off ko se ne morm zadržet: še eno lukno zvrti da bo voda otekla (ne upoštevaj tega nasveta :lol: )
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris To feb 26, 2008 10:26 pm

myster je napisal/-a:ena off ko se ne morm zadržet: še eno lukno zvrti da bo voda otekla (ne upoštevaj tega nasveta :lol: )

Najboljš pa pod vsakim sedežem... jebat ga, zihr je zihr!
Slika

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Napisal/-a silencer_ To feb 26, 2008 11:29 pm

Najprej je za preverit odtoke, ki so spredaj pri akumulatorju, zracnikih... sam sem imel ravno ta problem, ko so bili odtoki zamaseni in sem fasal vodo pod zice... pol sem se pa zlo zlo matru, da sem posusil vsaj priblizno. :evil:

PeMa
Nov uporabnik

Napisal/-a PeMa Sr feb 27, 2008 7:05 am

Dobro jutro. Iz povedanega sem izluščil, da se mi najprej splača preverit odtočne odprtine pod vetrobranskim stekom. V kolikor bo vse to OK bo potrebno preverit še tesnilo v vratih.
Zanima me samo še sledeče. Ali je potrebno preveriti prednja in zadnja vrata (5 vratni model) ker je voda spredaj in zadaj?
Hvala za vaše odgovore
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov