Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ales04
Nov uporabnik

Turbina Vito

Napisal/-a ales04 Po dec 18, 2006 11:30 pm

Turbina mi pri polnem gasu v 1-4 prestavi začne žvižgat. V peti ni problema, v nižjih pa, če ne pospešujem s polnim plinom je tudi tiho. Turbina bo decembra stara 1 leto, kupil sem jo v Lj. pri Helici, naj pa bi bla nova original mercedesova sam brez njihove nalepke. Tip mi je reku, da je možno, da bi pršla kaka smet not preko olja al pa da je mogoč kakšna cev za zrak počla, pa žviga.Menjal sem že gumijasto cev, ki pride iz IC na sesalno cev, ker baje rade pokajo, pa še zmeri žvižga. Se komu kaj svita? Avto je pa 112 CDI letnik 02 .

Pa še ena stvar. Turbina se pozno vklopi, šele nekje okoli 2500 rpm. Ko je bil avto nov, se je že nekje okol 1900-2100 rpm. Menjal sem že oba (ta model ima namreč 2) ventila pritiska turbine. Prosim za pomoč

Hvala

rini
Novinec

Napisal/-a rini To dec 19, 2006 1:49 am

Mi doma smo tudi imeli probleme s turbino, čeprav smo avto vozili kot po jajcih (1. lastniki). Ker noben še tako drag servis ni znal poštimat zadeve, avto je pa tudi povzročal ogromno ostalih problemov, smo ga po 150 tisoč prevoženih prodali. Šlo je za Vita L, 112CDI, letnik 2001. Od takrat naprej nikoli več MB.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To dec 19, 2006 9:26 am

... če turbo žvižga ni nujno da je kaj narobe lahko je samo svinjska - nabere se nekaj gareža na poti plinov in ti spremeni vrtinčenje pol se pojavi ta zvok .. če pa ti ne vleče prav poglej sesalni kolektor - verjetno je umazan, ker se ti je nabrala svinjarija not skozi EGR ventil ... Ko ste menjavali Turbino ste preverili prehodnost cevi olja za mazanje ? - rade se zamašijo - zato tudi gre turbina in če jih ne menjaš ali očistiš gre spet ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Kraj: ptuj

Napisal/-a smuk To dec 26, 2006 5:53 pm

preglej se dihtunge na ispusnem kolktorju! tudi tu rado zvizga!! pozno pa se lahko vklopi zaradi regulacije vakuma ki odpirajo potisno dozo..! ce bi pocla bilokatera cev pa avto ne bi imel moci pa se temno bi kadil ker nebi dobival dovol zraka. lp!
BENCIN ADRENALIN!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 15 gostov