Napisal/-a Gorgh Po jan 01, 2007 6:44 pm
Pozdravljeni,
torej, kot ste opazili imam problem z mojo, rahlo že utrujeno, hondo civic 1.6i '90, mašina ima že 353300km, in do sedaj ni blo problemov z njo, zdaj pa k problemu:
dva tedna nazaj mi je akumulator crknu in sem ga ponovno napolnil (dolil destilirano vodo v celice, in ga filal čez noč), avto je potem delal, use do učer....
auto je normalno zalafual (slišalo se je rahlo "mučenje" pri verglanju) ampak je zalaufal, problem pa je nastal, da je avto stal na miru, bil je prižgan ko sem zunaj čakal kolega, nakar avto začne nekej čudno "kašljat" (kot bi mu po dva/en cilinder jemal), avto normalno crkne, rećem si WTF, grem probat še enkrat zalaufat: NIŠTA, ko sem obrnu klujč je samo nekej klikalo (kot ob praznem akumulatorju i guess).
Ves leden skočm po avto od mat, in probam na kable: avto je normalno zalufal in je laufal 5min nakar sem ga zarad naglice ugasnu, ker se mi je mudilo....
zdej me pa zanima: Ali je možno, da je akumulator lahko tooooooolk zanič, da med laufanjem avto ugasne? (vem, da avto med obratovanjem črpa iz alternatorja, sam men ni nobena lučka svetila, da bi bil kej akumulator slab)....
razsvetlite me, se veselim usakega napotka...
thanx a ton!