Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Zavorni cilindri in bencin!

Napisal/-a blu skeleton Če jan 04, 2007 5:06 pm

Hojla! Ne mi zamert, če je to že blo v kjeri temi, nism najdu nikakor.

Imam namreč problem z zavornimi cilindri. Une dihtenge na cilindrih so zanič. Kupu sm že nove, in mislim jih sam zamenjat, ker ne mislm enga mehankarja plačevat za 20 minut dela ne vem kolk. Mene sam zanima, če je kej posebnega na kaj moram paziti. Pakne sm že zamenu na zadnjih bobnih, zdej moram pa še cilindre. Če mogoče, kdo ve, naj mi mal opiše postopek menjave!

Drug problem je z bencinom. K sm dobu nove bele števce, sm ga posral, pa sm cagerje dol pobral. Po moje,da to ni problem, amapk fora je v tem, da sm natanku poln tank in mi je lepo kazal polno. Pol pa še preden je cagr na nulo pršou, mi je avto crknu, evo brez bencina. Grem po kanto, natankam 5 litrov, pol grem pa na BS pa natankam samo še 30-35 litrov. Tank je pa 45 litrski, se prav je blo še najmanj 5-10 litrov bencina notr, preden mi je "zmanjkal" bencina. V čemu je fora?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!
BLUE SKELETON

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jan 04, 2007 5:15 pm

Pazi da neboš lajtnge odtrgal al pa naredu okrogl šrauf, ker drugače je za to mal drugačen ključ od navadnga! Pa glej da boš pol prezračil zavore! Za bencin pa možno da maš umazanijo notr(usedline), sam ne vrjaem da tolk velik!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a blu skeleton Če jan 04, 2007 5:20 pm

A veš kva me zanima: a lajtngo dol odšraufam , pol pa nov cilinder gor, pol pa prezračm al kako. Cilinder ma dva ventila ne, eden je vhodni eden pa izhodni al kako. Sam zanima kako jih točno prezračm. Hvala Ti!
BLUE SKELETON

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jan 04, 2007 9:16 pm

z zavorami se ni za igrat... ko ti bo pa enkrat med vožnjo pedal za zavoro notr padel,boš pa mel....

če ne veš kako in kaj,se raje ne obremenjuj s tem,ter pelju k mehaniku. Ker teoretično in praktično je razlika.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Če jan 04, 2007 9:26 pm

blu skeleton je napisal/-a:A veš kva me zanima: a lajtngo dol odšraufam , pol pa nov cilinder gor, pol pa prezračm al kako. Cilinder ma dva ventila ne, eden je vhodni eden pa izhodni al kako. Sam zanima kako jih točno prezračm. Hvala Ti!

Sodeč po tem kar si napisal nimaš pojma o popravilih zato raje delo prepusti usposobljenim za to :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jan 04, 2007 10:00 pm

civic 99 je napisal/-a:
blu skeleton je napisal/-a:A veš kva me zanima: a lajtngo dol odšraufam , pol pa nov cilinder gor, pol pa prezračm al kako. Cilinder ma dva ventila ne, eden je vhodni eden pa izhodni al kako. Sam zanima kako jih točno prezračm. Hvala Ti!

Sodeč po tem kar si napisal nimaš pojma o popravilih zato raje delo prepusti usposobljenim za to :P
... prvo odvijači cevke, po katerih prihaja olje v čeljusti odtisni tudi prezračevalne ventilčke ter poberi dol vse cilindre, ki jih želiš menjati in pusti, da ti olje odteče v neko zbirno posodo tako da boš spustil tisto staro umazano olje ven povsod ... pol daj še malo olja v rezervar in počisti tisto umazanijo ki je ostala notri ter tudi to z oljem splahni skozi cevi da čimbolj prečistiš sistem ... spredaj imaš dva vijaka na pesti po navadi so Torx ali Imbus lahko tudi navaden z katerimi je zavorna čeljust pritrjena na pesto in ju odvijači ter skozi luknjo gibljive cevi in ventila za prezračevanje stisni ven staro olje ... in spet splakni čeljust ... zadaj če imaš boben je po navadi ta ventilček tudi odzadaj za zavornim valjem, da odteka olje pri prezračevanju stran od zaviralne površine tam sta tudi dva vijaka z katerimi je pritrjen cilindrček na pesto ... po menjavi privijači vse - čeljusti in cilindra nazaj, privijači tudi zavorne cevi po katerih priteka olje in pusti samo narahlo privijačene ventile za prezračevanje ... nalij notri olje v sistem do vrha in počakaj da ti z prostim padom prične na vsakem kolesu pritekati skozi prezračevalni ventil ... od tu naprej glej gladino olja naj bo največ na max ... do zadnjega trenutka operacije . Rabiš še nekoga, ki ti bo pritiskal na pedal zavor medtem, ko boš ti spuščal olje in zrak iz sistema ... najlažje je to delat tako, da daš eno prozorno cevko na vrh prezračevalnega ventila z tem boš imel lepši pregled kdaj bo nehal prihajati zrak iz sistema in višek olja lahko : ko pride tisto novo in čisto seveda loviš v posodo . Kolega stisne pedal zavor in ga drži stisnjenega - ti medtem, ko ga on drži stisnjenega - izpustiš skozi prezračevalni ventil (vijak) olje . ko ti zatisneš spet ventil takrat komaj on spusti pedal ... to počenjata na vseh 4 kolesih dokler ni povsod vsaj 3 x zapored priteklo olje ven brez mehurčka zraka - da ne boš delal 2 x preverjaj tudi gladino olja v rezervarčku skozi ... v sistem gre od 3 do 5 dl olja ! Vsake toliko prižgi par trenutkov motor, da bo servo pomagal na pedalih ... (point je da je olje nestisljivo in prenaša delo naprej zrak pa je nasprotno stisljiv ... posledice poznaš) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 04, 2007 11:55 pm

... Mad, da mu ne boš grobar :D ...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Zavorni cilindri in bencin!

Napisal/-a hermand Pe jan 05, 2007 7:24 am

blu skeleton je napisal/-a:
ker ne mislm enga mehankarja plačevat za 20 minut dela ne vem kolk.

Si pa hiter, če menjaš cilindre v takšnem času.

LP

birdy
Nov uporabnik

Kraj: Lj-center

Napisal/-a birdy Pe jan 05, 2007 9:39 am

saj ce ni pretirano zarjavel vse skp...saj gre

ps
raje najdi enega x mehanika k se najslabsi mehanik bo naredu boljs kt nekdo k ne zna

pss
jest se mojega nasveta nisem drzal in zdaj znam(bremze pa se zmerom delajo), sam sem bil najprej pr kolegu mehaniku in mu pomagal na nekem sorodnem avtu kt je moj, da sem vidu kje je poanta vsega(pa sm elektro in po novem strojnik)
Alfa Romeo
...____ ___.........................
......../..|___.........................
....../.....___|....EVOLUZIONE
......TURBO...........................

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a blu skeleton Pe jan 05, 2007 4:02 pm

civic 99 je napisal/-a:Sodeč po tem kar si napisal nimaš pojma o popravilih zato raje delo prepusti usposobljenim za to :P

Brez skrbi, sm na avtu že marsikaj pošraufu, med drugimi sm tud pakne na zadnjih bobnih zamenu, tko, da vem kva dogaja, tud sklopko sm enkrat čist sam zamenu olje in prezraču. :twisted:

MAD tebi pa NAJLEPŠA HVALA za izčrpno navodilo. Če bi bilo več takih kot si ti na forumu, pa bi bil svet lepši, ne tako kot nekateri, k znajo sam ku..rcat.
BLUE SKELETON

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne maj 27, 2012 6:29 pm

Zdravo

Jaz bom pa kr tole temo pokoristil in zastavil vprašanje.

Zanima me kako se lotite odvijanja zarostanih ventilčkov za prezračevanje na zadnjih zavornih cilindrih ... malo sem poskusil z rink 9 ključem in zgleda da so fajn prijeli ?

Se bojim da katerega nebi odlomil.

Hvala za odgovor.

Lp.

Darko

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 27, 2012 6:38 pm

Če ma avto bobne potem če ga boš odtrgal ga pač boš in boš zamenjal cilinder,če pa ima diske pa ga malo potolci,našpricaj z odvijačem in malo pogrej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov