Nasveti in napotki ter povpraševanja...

galoper
Nov uporabnik

galoper turbina ali intercoller

Napisal/-a galoper Ne jan 07, 2007 1:50 pm

imam težavo. ko naj bi se turbina vključila med vožnjo začne nekaj zelo pihat pri motorju. zvok je podoben, kot bi kje kaj puščalo. avto nima prave moči pri višjih obratih. je imel kdo podobno težavo? kaj je za naredit?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: galoper turbina ali intercoller

Napisal/-a Mad Ne jan 07, 2007 2:06 pm

galoper je napisal/-a:imam težavo. ko naj bi se turbina vključila med vožnjo začne nekaj zelo pihat pri motorju. zvok je podoben, kot bi kje kaj puščalo. avto nima prave moči pri višjih obratih. je imel kdo podobno težavo? kaj je za naredit?
... verjetno ti je kje spušča cev od zraka ali kje pušča sistem - prirobnice gibljive cevi intercooler - pa nimaš tlaka iz turbine ... avto slabo vleče in tudi malo se greje verjetno ... Kaj si mu kaj dvigal tlak turbine ali je serijsko nastavljena ? L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

galoper
Nov uporabnik

Napisal/-a galoper Ne jan 07, 2007 2:21 pm

do sedsj ni bilo nobenih problemov. turbina je tovarniško nastavljena. kakšen strošek je to popravilo?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 07, 2007 2:23 pm

Turbine pri galoperjih so od nekdaj problem,kakor sem slišal. Najprej preglej,IC,cevi če je vse ok....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne jan 07, 2007 2:31 pm

na sesalnem kolektorju imas en ventilcek (varnostni) kot ena gobica in tam ti piha ven.tisti je sel k vragu-zamenjaj.

galoper
Nov uporabnik

Napisal/-a galoper Ne jan 07, 2007 2:39 pm

zcmr to se tudi meni zdi, da okrog tiste gobice pušča. ko je avto v prostem teku, je full malo slišat, ko dodajaš plin. težko je določit, kje natančno piha. med vožnjo, pa je to zelo slišat tudi v kabino avta. kakšen strošek je ta ventil?

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne jan 07, 2007 5:35 pm

na mestu ti ne bo puscal ne v prostem teku ne na obratih,pusca v voznji pod obremenitvijo predvsem pri pospesevanju.za biti preprican naredi takole na ta ventil daj eno najlon vrecko in dobro zatesni pa naredi en krog in ga dobro upici,ce bo vrecko strgalo potem si 100%.cene nevem tocno okrog 30€ se mi zdi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov