Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Osvetilitev notranjosti + levi pozicijski NE svetijo!

Napisal/-a cliort Ne jan 07, 2007 8:30 pm

Živjo!

Osvetlitev števcev, radija, nastevitev ventilacije, prednja pozicijska in zadnja pozicijska luč ne sveti. Pregledal sem vse varovalke, ter obe žarvici-vse v redu. :roll:
Vse ostalo dela normalno(displej za radio, kontrolne lučke v armaturi,...)

Zanima me če se je že komu kaj takega zgodilo, ter kaj narediti?
Clio dci l.2001

Hvala!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 07, 2007 8:47 pm

še 1x preglej varovalke.... a zadaj na drugi strani ne gori,kot pa spredaj?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne jan 07, 2007 8:58 pm

jaz sem ravno ta vikend se igral z osvetljitvijo tablice in sta ponesreči obe žici vkup prišli in ni delala sprednja in zadnja leva pozicijska in luč od tablice. zamenjal sem varovalko in je bilo OK.

prejšnja situacija je bila, ko sem montiral radio in mi ni delala osvetlitev ventilatorjev, ura in termometer pa zelo slabo. seveda je bil radijo narobe zvezan in pol je špilal tko kot je treba.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne jan 07, 2007 9:05 pm

mega_ne je napisal/-a:jaz sem ravno ta vikend se igral z osvetljitvijo tablice in sta ponesreči obe žici vkup prišli in ni delala sprednja in zadnja leva pozicijska in luč od tablice. zamenjal sem varovalko in je bilo OK.

Kako pa je bilo z osvetlitvijo števcev in konzole, si slučajno kaj zasledil??

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Ne jan 07, 2007 9:12 pm

hm, ce ti kaj pomaga, jaz sem se par dni nazaj zezal nekaj, pa mi potem ni vec svetil display klime in ventilacije in zgoraj ko je za radio in uro (oz. je svetilo ampak cisto malo, tok da podnevi sploh nisi videl), pa stevci so kr mal utripali...gledam vse varovalke je bilo ok, pol pa ugotovim, da sem staknil kabel za osvetlitev stevcev, ki je spodaj ko se nastavlja visino snopa luci - nekateri imajo pa potenciometer tam za nastavljat.
Slika

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne jan 07, 2007 9:17 pm

RedBull™ je napisal/-a:še 1x preglej varovalke.... a zadaj na drugi strani ne gori,kot pa spredaj?

Pozicijske na levi(prednja in zadnja) ne svetita, prav tako niso osvetljeni stevci, ter sredinska konzola. Pozicijski na desni svetita normalno, tudi vse ostalo deluje normalno.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne jan 07, 2007 9:34 pm

jurre je napisal/-a:hm, ce ti kaj pomaga, jaz sem se par dni nazaj zezal nekaj, pa mi potem ni vec svetil display klime in ventilacije in zgoraj ko je za radio in uro (oz. je svetilo ampak cisto malo, tok da podnevi sploh nisi videl), pa stevci so kr mal utripali...gledam vse varovalke je bilo ok, pol pa ugotovim, da sem staknil kabel za osvetlitev stevcev, ki je spodaj ko se nastavlja visino snopa luci - nekateri imajo pa potenciometer tam za nastavljat.

Sm letu vn pogledat, in imam potenciometer in ko sem ga premikal, se osvetlitev displaya ni spreminjala. Ne vem pa kakšno povezavo ima to z levima pozicijskima žarnicama?
Tudi, če je kaj narobe z potenciometrom (osvetlitev števcev in sredinske konzole in osvetlitev radija), ne bi smelo to vplivati na pozicijski žarnici?
Ali se motim?

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 9:45 pm

Jaz bi vseeno rekel da je kriva varovalka ali slab stik pri varovalki. Avto ima ločeni varovalki za leve in desne pozicijske luči, na eno od njih je vezana še osvetlitev armaturke

Lp

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne jan 07, 2007 10:55 pm

cliort je napisal/-a:
mega_ne je napisal/-a:jaz sem ravno ta vikend se igral z osvetljitvijo tablice in sta ponesreči obe žici vkup prišli in ni delala sprednja in zadnja leva pozicijska in luč od tablice. zamenjal sem varovalko in je bilo OK.

Kako pa je bilo z osvetlitvijo števcev in konzole, si slučajno kaj zasledil??

to pa nisem porajtu. sam če ti pol pozicijskih ne dela, potem je zihr varovalka (itak maš razporeditev narisano na notranji strani pokrovčka od varovalk - je pa na skrajno desni strani 10A (če me spomin ne vara je zgornja)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov