Nasveti in napotki ter povpraševanja...

emil99
Nov uporabnik

Astra 1.6 COSMO

Napisal/-a emil99 Ne jan 21, 2007 9:21 am

Pozdravljeni!
Kupujem Astro 1.6 Cosmo. Zanima me, če ima kdo kake izkušnje s tem avtom. Vi, ki ga uporabljate ste edini, ki mi lahko poveste, kak je, kako dragi so servisi, nadomestni deli... Za izkšnje vam bom zelo hvaležen!.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jan 21, 2007 11:44 am

Sam imam točno to opremo in motor (twinport). Kaj naj rečem? Avto je kvaliteten, se vozi zelo dobro. Nisem imel do zdaj še nobenih večjih problemov z njim. Samo servis in pa tankanje. Edini problem je bilo neko škripanje v volanu, katerega so na servisu odpravili hitro in brez problemov. Je pa bila to napaka več aster in ne samo moje. Zna se zgoditi tudi, da ti bi motor lahko začel spuščat čuden zvok ob vklopljeni klimi pri tam 2000-2500 rpm. Za to moram še na servis (garancija). Drugače kot sem rekel ni nekih večjih problemov saj avto dela BP. Priporočam pa, da še vzameš ESP, AFL luči kot dodatno opremo, ker je res vredna svojega denarja.
Pa obvezno vzami radio z MP3 možnostjo predvajanja, da ti ne bo potem žal.
Glede servisov in delom. Olje menjam ne glede na tisti prilagodljivi servisni interval na vsakih 20.000 km, ostalo na 30.000 km. Cena vsega skupaj je okrog 125 EUR.
So pa rezervni deli kar dragi pri oplu. Moraš vedet, da že sami brislaci stanejo okrog 40 EUR, da o drugih ne govorim.

Še nasvet: letos pride prenovljena Astra H ven. Mislim, da bi bilo bolje počakati na prenovljeno, kot pa zdaj kupit. Bo sigurno odpravljena še marsikatera težava.

emil99
Nov uporabnik

Napisal/-a emil99 Ne jan 21, 2007 6:07 pm

Hvala za odgovor. Ali je ESP res toliko vreden (cca 700 €), ali bi se dalo brez njega. Maalo sem mislil na tempomat, avtomatsko klimo - ESP pa sem si tako na tiho želel - pa ne vem, če bi dal 700 evrov.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov