Nasveti in napotki ter povpraševanja...

macek9
Novinec

Kraj: metlika

resetiranje števca

Napisal/-a macek9 Po jan 22, 2007 11:39 am

SEAT leon. Kako resetiram števec za naslednji servis? namreč na armaturki mi žmiga lučka servis za kratek čas potem pa vgasen, na ibizi sem lahko sam resetiral števec, zanima me kakšen je postopek na tem avtu.

lp
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po jan 22, 2007 1:08 pm

A v knjigi nič ne piše? Mogoče je pa enako kot pri ibizi. Probej.

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Po jan 22, 2007 2:19 pm

Malo več napiši , keri letnik , motor , moč , pa še tip motorja in ti točno povem .
Diesel Powa !!!

macek9
Novinec

Napisal/-a macek9 Po jan 22, 2007 2:50 pm

avto je 1.6 16v l.02, servisne kjigice nimam.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 22, 2007 4:19 pm

... na tester bo treba...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

rclio333
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a rclio333 Po jan 22, 2007 5:00 pm

na autodati piše da je isto kot pri ibizi

LP

macek9
Novinec

Napisal/-a macek9 Po jan 22, 2007 5:10 pm

DrMr je napisal/-a:... na tester bo treba...

zakaj pises poste ce se neraazumes na temo?? ni cudno da imas ze cez 1000objav...

drugače pa sem danes probal sledeče, držal sem tipko za resetirat kilometre ter dodal kontakt in držal še vedno tipko cca.15sekund in spustil tipko ter ko sem naslednjič dal kontakt in pržgal avto se napisa servis ni pojavil, tudi sedaj se mi vec ne pojavlja opozorilo.

na kar pri ibizi si lahko točno določene kilometre štelal po koliko se ti naj pojavi opozorilo na servis ali menjavo olja ali česa drugega.

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Po jan 22, 2007 6:07 pm

Dej kontakt
Pritisni levi gumb na stevcu (ali ga pa zasuci v desno) za eno sekundo
in bi se moralo zbrisat
potem spusti gumb in ugasnes kontakt

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Po jan 22, 2007 10:08 pm

Pritisni in drži desni gumb . Daj kontakt , samo moraš še vedno držati desni gumb !! Potem obrni gumb (desni ) na desno za sekundo in display bi se moral resetirat . Spusti desni gumb in odvzemi kontakt . Če pa to ne bo delalo , pa powej , ker je še ena varijanta .

LP
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 22, 2007 10:32 pm

macek9 je napisal/-a:

zakaj pises poste ce se neraazumes na temo?? ni cudno da imas ze cez 1000objav...

drugače pa sem danes probal sledeče, držal sem tipko za resetirat kilometre ter dodal kontakt in držal še vedno tipko cca.15sekund in spustil tipko ter ko sem naslednjič dal kontakt in pržgal avto se napisa servis ni pojavil, tudi sedaj se mi vec ne pojavlja opozorilo.

na kar pri ibizi si lahko točno določene kilometre štelal po koliko se ti naj pojavi opozorilo na servis ali menjavo olja ali česa drugega.

... sorry mi je pač tema nerazumljiva, na texi (če veš kaj to sploh je) grem v meni resetiranje in nastavim čez koliko km in koliko mesecev se bo indikator spet pojavil, ne razumem pa zakaj bi ti resetiral števec, če "servisa" nisi opravil :roll:...
... btw: nekateri imajo že 8000+ objav, pa jih ne žalimo, če pa ti je no. merodajen med genialnostjo in blesavostjo pa se malo bolj grebi... če pa ti "še" VEDNO kaj ne bo jasno pa se obrni in cinkaj administratorjem (TISTI MODER KVADRATEK FULL V DESNEM KOTU)...

macek9
Novinec

Napisal/-a macek9 To jan 23, 2007 6:59 pm

DrMr je napisal/-a:
macek9 je napisal/-a:

... sorry mi je pač tema nerazumljiva, na texi (če veš kaj to sploh je) grem v meni resetiranje in nastavim čez koliko km in koliko mesecev se bo indikator spet pojavil, ne razumem pa zakaj bi ti resetiral števec, če "servisa" nisi opravil :roll:...
... btw: nekateri imajo že 8000+ objav, pa jih ne žalimo, če pa ti je no. merodajen med genialnostjo in blesavostjo pa se malo bolj grebi... če pa ti "še" VEDNO kaj ne bo jasno pa se obrni in cinkaj administratorjem (TISTI MODER KVADRATEK FULL V DESNEM KOTU)...

dragi MOJSTER FORUMA zame nisi nikakor mojster z tvojo prvo objavo da bo treba na tester! pa tudi zdaj se nerabis rinit ven iz dreka z tem kaj pac ti naredis...me ne zanima glih!
Pa tudi nevem kako si upas pisat da nisem peljal avta na redni servis, itak da sem ga samo ne na pooblaščeni servis ampak k enemu privat mehaniku pa je mojster pozabil resetirat števec, sem na tale forum sem pa pisal zato da mi nebo treba njega gnavit in se vozit do njega glede tega, ko si itak lahko vsak sam doma porihta.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 23, 2007 7:28 pm

Prosim te,da se ne razburjaš prekomerno po forumu. Kot prvo,mojster foruma dobi vsak,ki ima določeno število objav (pač to spremeni avtomatsko skripta) torej nekdo ki v prazno nabija,bi tudi prišel do mojstra foruma - upam da zdaj razumeš in ti to ne bo šlo več v nos!

Kot drugo.... če je tvoj fuš mojster pozabil resetirati števec,bi ga vseeno lahko poklical,šel še 1x do njega itd. Pač odločil si se,da se obrneš na forum - nimamo nič proti,ampak da se potem spravljaš v konflikt z uporabniki,ki znajo pomagati s pametnimi odgovorijo,vedo veliko itd. in prav gotovo je to tudi uporabnik DrMr !

Moraš se pa zavedati,da se vsak lahko kdaj zatipka,zmoti itd.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To jan 23, 2007 7:36 pm

RedBull™ je napisal/-a:Prosim te,da se ne razburjaš prekomerno po forumu. Kot prvo,mojster foruma dobi vsak,ki ima določeno število objav (pač to spremeni avtomatsko skripta) torej nekdo ki v prazno nabija,bi tudi prišel do mojstra foruma - upam da zdaj razumeš in ti to ne bo šlo več v nos!

Kot drugo.... če je tvoj fuš mojster pozabil resetirati števec,bi ga vseeno lahko poklical,šel še 1x do njega itd. Pač odločil si se,da se obrneš na forum - nimamo nič proti,ampak da se potem spravljaš v konflikt z uporabniki,ki znajo pomagati s pametnimi odgovorijo,vedo veliko itd. in prav gotovo je to tudi uporabnik DrMr !

Moraš se pa zavedati,da se vsak lahko kdaj zatipka,zmoti itd.

DrMr pa bi mu tudi prej lahko napisal kak pa kaj(kot je zanimivo lahko napisal kasneje), ne pa da vstreli-na tester bo treba it...nevem, samo iz muhe delamo slona ;)
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To jan 23, 2007 9:13 pm

... vse življenje so me učili z nagibi, končne rešitve sem moral najti sam, zato imam mogoče v krvi, da najprej dam nagibe, potem pa upam, da se bo iz tega kdo kaj naučil, ne pa prepisal in čez dva tedna pozabil... se opravičujem, kot "mojster foruma", da včasih, kaj na hitro in kratko odgovorim, ker časa tudi nimam veliko, bi pa lahko takoj bil preudaren, najpametnejši in oh... in ti prekopiral in nalimal navodilo iz Autodate... sem pač v tistem:" na tester bo treba" povedal stvar iz svojih izkušenj...pa mir v hiši... glavno da ti dela... pa da ti je mehanik vse porihtal kaj je pač znal...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So jan 27, 2007 5:59 pm

Slika

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Sr jan 31, 2007 3:04 pm

APN je napisal/-a:Pritisni in drži desni gumb . Daj kontakt , samo moraš še vedno držati desni gumb !! Potem obrni gumb (desni ) na desno za sekundo in display bi se moral resetirat . Spusti desni gumb in odvzemi kontakt . Če pa to ne bo delalo , pa powej , ker je še ena varijanta .

LP

Jaz pri Ibizi tako resetiram in deluje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 31, 2007 3:12 pm

Na tak način se da resetirat tud škode, mogoče pa kar vse avte iz VAG koncerna.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr jan 31, 2007 5:08 pm

Vsakega se da,ne le VAG

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Pe mar 30, 2007 12:28 pm

Kaj levi in desni gumb? jaz imam pri leonu 1.4 l. 2001 samo enega...
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe mar 30, 2007 12:43 pm

Pri polotu držiš desni gumb in daš kontakt, pa držiš še vedno 10 sekund, da se pokažejo črtice in potem spustiš in voila. Samo z enim gumbom resetiraš. Čist simpl ko pasulj.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 10 gostov