red_mamba je napisal/-a:poglej ali je radiator vroč, če ni ti bo avto zakuhal ker voda kroži samo znotraj motorja
joztom je napisal/-a:Vse pojme si pomešal. Senzor temperature pošilja podatke kazalcu, včasih tudi klimatu ali račuanalniku, naj bi ne vplival na kuhanje, lahko poveča porabo zaradi stalnega zauglaufa. Termostikalo vklaplja ventilator in je na hladilniku, če ne dela se ventilator ne vklaplja in zadeva v koloni ali v hribu zakuha. Termostat je kovinski del v cevi, vsebuje mešanico voskov, ki odprejo pot tokokrogu vode pri predvideni temperaturi (cca 83-87°), če ne dela zadeva zakuha, posledice so tragične, zvita glava in menjava tesnila. Ker so vsi opisani kosi po 10€ jih menjaj pravočasno.
Stasky je napisal/-a:iz razbranega sem razumel, da se ventilator vklopi...torej kar se tiče hlajenja in termostata dela stvar v redu... težava je ali v senzorju temperature ali kazalcu samem... če pa sem narobe razbrau težavo se pa opravičujem!
svadreb je napisal/-a:A kazalec niha lepo, gladko in zvezno, ali trza, poskakuje in se neenakomerno premika? Če je trzajoč, pol je napaka v senzorju za temperaturo ali samem kazalcu (napaka v samem kazalcu je manj verjetna varianta).
Probaj ugotovit, če ti z nihanjem kazalca za temperaturo resnično tudi niha temperatura - preveri, če je takrat, ko je kazalec nižje, zrak v gretju hladnejši in obratno. Če je tako, potem je termostat zanič in ga zamenjaj.
Če je pa temperatura v izpihanem zraku za gretje skoz približno enaka, kazalec pa vseeno niha, pol je pa senzor za temperaturo zanič.
mastr1 je napisal/-a:svadreb je napisal/-a:A kazalec niha lepo, gladko in zvezno, ali trza, poskakuje in se neenakomerno premika? Če je trzajoč, pol je napaka v senzorju za temperaturo ali samem kazalcu (napaka v samem kazalcu je manj verjetna varianta).
Probaj ugotovit, če ti z nihanjem kazalca za temperaturo resnično tudi niha temperatura - preveri, če je takrat, ko je kazalec nižje, zrak v gretju hladnejši in obratno. Če je tako, potem je termostat zanič in ga zamenjaj.
Če je pa temperatura v izpihanem zraku za gretje skoz približno enaka, kazalec pa vseeno niha, pol je pa senzor za temperaturo zanič.
Kazalec lepo niha, ne trza.Je pa počasen, počasi pade dol.Pa spet počasi pride gor.Nima sunkovitih potez.
Se mi pa res zdi, da avto manj greje ko je kazalec na nuli.Se ne segreje zlepa.Ko je cager gorej, se mi pa zdi da res greje kot se spodobi.
Kolko pa stane termostat, pa kje se nahaja?Bi ga magari v lastni režiji zamenjal!
sonček je napisal/-a:Ko ti "traktor" vžgeš in pričneš z vožnjo je kazalec na nuli po cca 2-3-4-5 km bi mogu bit kazalec že na sredini ali na delovni temperaturi,pri tebi to vrjeni ni,ker med vožnjo se avto skoz hladi, ko se ustaviš recimo pred semaforjem kazalec počas leze gor toda ko pa spet voziš malo hitreje pa spet pade dol edino po mestu bi kazalec bil nekje na 1/4 polja,če je tako kot sem opisal je termostat kriv.
Termostat zamenjaš lahko sam je zelo izzi odšranfaš tista dva vijaka not se nahaj vložek tisto zamenaš in daš skupaj,vložek stane cca 1500-200 sit.
Če še kaj rabiš vpraš
Blinder je napisal/-a:Kolko računajo na odpadu za eno termostikalo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov