Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Problem z brisalci ...

Napisal/-a Perica To jan 23, 2007 9:31 pm

Zivjo!
No, danes je padal dez in mene so do skrajnih meja razkurili moji brisalci! Stari so slabo eno leto in so od firme BOSCH! Do pred kratkim so delali normalno, potem pa so se pojavile tezave .... sedaj ne delajo drugega kot skripajo kot 100 mater, brisejo pa se slabse! Levi brisalec na poti navzgor vodo lepo pobrise (pri tem seveda skripa), na poti navzdol pa zacne skakati po sipi (pri tem se bolj skripa kot prej) in mi na sipi naredi popoln zmazek :evil: Z desnim brisalcem sem se kar zadovoljen, ceprav tudi skripa po sipi!

Ampak to se ni vse: Ko se gibljeta po steklu, za seboj puscata neko sled, ki zgleda kot da bi se steklo zarosilo za 1 sekundo... To se najbolj opazi ponoci, ko se nasproti vozijo avtomobili in osvetljujejo moje steklo! Z zadnjim brisalcem je enako, ceprav pobrise zelo lepo in tudi skripa ne!

Sedaj pa me zanima: ali so ti BOSCH brisalci res totalen šrot, ali je lahko problem kje drugje? Ker po enem letu brisalci ne morajo biti zanic... ali pac??? Aja, avtomobila v zadnjem casu nisem voskal, tako da na steklih nebi smelo biti kaksnih cudnih substanc!

HVALA in LP

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal To jan 23, 2007 9:35 pm

Poskus vodila brisalcev zakrivit mal postran tko da ne bojo pravokotno na steklo ampak malo pod kotom

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx To jan 23, 2007 9:43 pm

Tudi steklo se osuši :D tudi če pada dež malo pošpricaj z tekočino za pranje stekel,drugače ti je pa Tribal že dal dober nasvet

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's To jan 23, 2007 9:58 pm

Jaz imam na novi Corsi tudi aerotwin brisalce in moram rečt, da ni primerjave z navadnimi...So DOSTI boljši, nič ne škripajo, nič se ne rosi ali kaj podobnega...
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jan 23, 2007 10:02 pm

Kje vse se pa dobi te "aerotwin" brisalce??? Za Avto-Triglav ste mi ze povedal, pa me zanima ce jih se kje drugje prodajajo? Mislite da jih majo tudi na Renault servisih?

HVALA

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 23, 2007 10:12 pm

varianta teh aerotwinsov je tudi valeo silencio X-TRM
http://www.anet-group.com/cene/metlicebrisalcev.htm

Slika Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jan 23, 2007 11:16 pm

http://www.bolha.com/oglas2068051
Kaj pravite na te brisalce? To je ista finta "aerotwin" ,a ne? Za ceno sem pa poslal mail, kr vrjetno je odvisna od dolžine in glede na tip vozila LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 23, 2007 11:24 pm

lenivec je napisal/-a:aerotwin in silencio so okoli 10k bivših.

po ceniku te prideta oba brisalca silencio okol 20 €
zanimiu da ma fiat neke extra brisalce :D
tle se zgleda ne da menat nastavkov za roko tko k pr navadnih
podpis

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To jan 23, 2007 11:30 pm

Sicer pa, ja: tudi po enem letu so lahko brisalci že godni za menjavo.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO To jan 23, 2007 11:52 pm

a daš lahko na te navadne brisalce une kot so na uni sliki zgoraj silenco
ko je samo guma brez tistga okrog
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr jan 24, 2007 10:10 am

cav

A se to dobi sam "gumice" al komplet brisalce skupaj s plasticnim nosilcem??? Ker 10-12 tisocakov pa res nimam za brisalce :roll:

Aja, a mi lahko kdo na hitr pove kaksne dimenzije brisalcev ima Clio 2 (letnik 99)?

HVALA

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr jan 24, 2007 10:38 am

No .... vmes sem tako "za foro" poklical v bliznjo trgovino z avtodeli (vem da ne smem delat reklame), kjer sem kupil tudi te Bosch brisalce ki jih imam sedaj! Ker imajo vse Bosch izdelke, imajo tudi brisalce Aerotwin! Cena pa je "okoli 3500sit" (tako mi je rekel po telefonu)! Se pravi okoli 15 € !!! Mi jih bo danes popoldan fotr prinesel na poti iz sluzbe, tako da vam bolj proti veceru sporocim kako se obnesejo (ce bo dezevalo seveda) :D

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Kraj: 1230

Napisal/-a DeLux Sr jan 24, 2007 11:50 am

k smo lih pri brisalcih :D

a mi lahko en pove zakaj mi zadn brisalc na swiftu zajebava neki.mam gumb kjer se zadeva vkljuci.sem ga kaksna 2 meseca nazaj zamenju.do zdaj je delal normalno,sedaj pa ko ga uzgem nic od njega.sele ko ene 15 sekund prizigam in ugasam pa zagrabi in zacne delati??? :shock:

lp LS

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr jan 24, 2007 4:17 pm

No ... vsaka stvar, ki se lepo zacne, se seveda slabo konca :evil: Cena Aerotwin brisalcev ni 15€ ampak kar lepih 36€! Prodajalec mi je po telefonu povedal napacno ceno :evil: Tako da sem sedaj se vedno brez, ker trenutno res nimam 36€ (je treba se en nosilec motorja kupit in obiskat bencinsko crpalko, pa se redni servis je pred vrati) :roll:

Mogoce kdo ve kje bi se dalo dobili samo KVALITETNE gumice?????

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 24, 2007 4:22 pm

Js sm za bratov avto kupu champion brisalce pa sm dal za komplet ene 20E ( mal manj vrjetn) pa čist cool brišejo za zdj....pa na brisalcih tud ni pametn šparat, razn v sušnem obdobju :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov