Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Toyota Yaris - problem, ki ga nihče ne zna rešiti

Napisal/-a Bela Če feb 01, 2007 2:21 pm

Pozdravljeni!
Pojavil se je problem, ki ga očitno ni??????????
Podatki:
- Toyota Yaris 1.3
- Letnik 2003
- Okrog 45.000 prevoženih kilometrov
- Drugi lastnik
- Garancija velja do začetka marca
Prvo zimo z mano se je začela čudno obnašati, vendar samo ob niskih temparaturah in samo ob vžigu, med vožnjo se to ne dogaja.
Spusti nekak hreščeč zvok, podoben kot so ga prve Škode Favorit, vendar ne tako intenzivno.
Na servisu so zamenjali jermen, vendar pa napake niso odpravili.... za nadalnje pa ne vejo kaj storiti.
V drugo sem jim pustila moj preljubi avtek za 24 ur, da si pobliže pogledajo problem. ....
Kar sem dobila v odgovor je, da je to normalno ob nizkih temparaturah in da nimajo kaj narediti.
Jaz pa se bojim, da samo čakajo, da poteče garancija, sledeče je pa znano..... .
Kaj naj storim, :?: si poiščem drugega serviserja, ali naj temu sedim na glavi.... :?: :!:
Upam, da mi lahko kdo kakorkoli pomaga, saj bi bile vse informacije zelo dobrodošle...

Zakrbljena lastnica toyote....

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če feb 01, 2007 2:28 pm

Če nočejo ali pa ne znajo odpravit napake ga pelji k kakšnemu drugemu pooblaščenemu serviserju in račun lepo na njih nasloviš ali pa ga osebno neseš pa naj oni poravnajo stroške. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Če feb 01, 2007 2:34 pm

To bo ena izmed možnosti, ki ni slaba, se bo lahko vključila v moje namene ;) .
Pravjo da je najboljši avtoservis za toyote avtovizija LJ. Upam da bodo saj oni vedel kaj se dogaja z mojim avtom, ker to je edini način da lahko potem trenutnemu serviserju izstavim račun in ga enmal okregam..... :twisted:

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 01, 2007 3:02 pm

če so ti menjali jermen pod garancijo in ni bil to problem se ne sekiraj če ti garancija poteče kr ti lahko tudi po garanciji to neseš popravit kot reklamacija popravila. in to za okvaro ki se je zgodila v garancijskem obdobju. v tem primeru ti še zmeraj velja garancija...če kej kvakajo da to ni res reci da se boš pritožla tržni inšpektorci in zvezi potrošnikov....kr če se napaka pojavi v garancijskem obdobju in jo oni rešujejo 5 let je to njihov problem, morajo popravit pod garancijo...iz izkušenj povem, enkrat za avto drugič pa ta telefon.

aja pa to ki pravijo da je normalno...pejdi na en drugi servis, pusti avto tam neki cajta da se ohladi in naj oni slišijo kaj dela...pa ne jim nič govorit o garanciji, ti se sam tam parkiraj pa vpraši enga mehanika če je to normalno...če reče da ni potem imaš še en razlog več za se bunit pri prvem serviserju

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Če feb 01, 2007 5:36 pm

Pozdravljeni pomagači!!!! :tipk

So stvari v živlenju, s katerimi se ne srečuješ vsak dan, a ko se....je pa kriza, ker vejo oni več kot ti :/:o:/ ... zato sem hvaležna vaše pomoči.... :D :D :D

Upam da ima kdo tudi kakšno mnenje glede razloga napake, kakšno izkušnjo s svojim avtom ali servisom.... :?:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če feb 01, 2007 6:25 pm

ja prav imaš da so se take reči dogajale pri škodah in Favoritih in Felicijah. Jaz sem voril Formana(dolga favoritka) in sem mel podoben problem pri mrzlem vžigu zato ker je ŠTARTER imel predolg hod nazaj. Potem sem šel na odpad, si dobil par novih-starih za probat, in glej ga hudiča da sem našel enga ki ni spiščal nobenih zvokov...
mogoče je to problem pri tvojem avtu?
Mislim da jermen nima nobene zveze s tem zvokom... naši mojstri pa so itak STRELI MIMO. Rajši si najdi kekega splošnega mehanika, staro gardo. Toti vejo marsikaj česar napiflani mladci pri pooblaščencih ne vedo...
lp.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Če feb 01, 2007 7:16 pm

Pelji avto na servis v Domžale. Tam je odličen servis in mislim, da bi znali odpraviti napako.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Pe feb 02, 2007 12:49 am

soso je napisal/-a:Če nočejo ali pa ne znajo odpravit napake ga pelji k kakšnemu drugemu pooblaščenemu serviserju in račun lepo na njih nasloviš ali pa ga osebno neseš pa naj oni poravnajo stroške. LP

Slabo bereš avto je v garanciji. :idea: :idea:

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Pe feb 02, 2007 12:52 am

Bela je napisal/-a:To bo ena izmed možnosti, ki ni slaba, se bo lahko vključila v moje namene ;) .
Pravjo da je najboljši avtoservis za toyote avtovizija LJ. Upam da bodo saj oni vedel kaj se dogaja z mojim avtom, ker to je edini način da lahko potem trenutnemu serviserju izstavim račun in ga enmal okregam..... :twisted:

Ta servis več ne obstaja 3 leta. Le zakaj je šel pogobe. :?: :?: Tisti ki ti je to rekel nima blage veze z servisi ampak je to amo rekla slišala. Dober servis v SLO je Lovše in Forman ostalo pa no koment.

svadreb
Uporabnik

Re: [b]TOYOTA YARIS[/b]-problem, ki ga nihče ne zna rešiti

Napisal/-a svadreb Pe feb 02, 2007 7:52 am

Bela je napisal/-a:...Spusti nekak hreščeč zvok, podoben kot so ga prve Škode Favorit, vendar ne tako intenzivno....

To zahrešči starter, ker se mali zobnik, ki ob zagonu motorja požene vztrajnik, prepočasi umakne iz njegovega ozobljenja. Vzrok je lahko umazanija, obraba kakega dela v starterju, ipd.

Te stvari popravljajo tudi avtoelektričarji. Vendar če imaš avto še v garanciji obvezno obiskuj pooblaščene serviserje. Povej jim, naj pogledajo starter. Naj na delovni nalog napišejo tvoj opis napake. Zato, ker če ne bodo odpravili napake, boš po garanciji imela dokaz, da si še v garanciji prijavila napako, pa je niso uspeli odpraviti. Na tak način boš lažje uveljavljala odpravo napake iz naslova garancije tudi še po poteku garancijske dobe.

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Pe feb 02, 2007 10:11 am

Lepo pozdravljeni!

No, prvi korak je da sem klicala Servis Lovše, sva se na kratko pogovorila, in najbolje je da ga peljem tja, da vidijo v čem je dejanski problem.....res je da to ni ravno najbljiže mojemu domu, pa vendar ne smemo pustiti, da nas sistem, kot čredo ovac vleče za sabo..... :con :D :D :D :) :) :roll: :roll: :( :(

Bi pa najraje šla na stari servis in jim ga pustim tam dokler ne rešijo zadeve, če bo treba še po poteku garancije, tako kot pravite......treba je vse napisati uradno na papir...... :[]

V glavnem vsem bi se zahvalila za komentarje, pa vas obvestim kaj se bo dogajalo v prihodnje....... :rofl

Tudi komentarji v bodoče so dobrodošli......

Čao

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe feb 02, 2007 10:15 am

Definitivno vztrajaj in če ti rečejo "da je z avtom vse v redu" jih napizdi! V primeru da so extra nesramni, avto pusti tam in reči, da ga prideš iskat ko bo izpraven. Naslednji korak je inšpektor, nato odvetnik...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Pe feb 02, 2007 10:53 am

sanny je napisal/-a:pejdi na en drugi servis, pusti avto tam neki cajta da se ohladi in naj oni slišijo kaj dela...pa ne jim nič govorit o garanciji, ti se sam tam parkiraj pa vpraši enga mehanika če je to normalno...

Samo problem je da skor na vseh servisih vprasajo ko prides na servis a je avto se va garanciji...le zakaj :roll:

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Pe feb 02, 2007 12:13 pm

Tud mene je danes, ko sem se pogovarjala z Lovše servis vprašal koliko je star, ni pa direktno vprašal, če je še pod garancijo.............očitno nas ima veliko podobne izkušnje..... :roll:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe feb 02, 2007 1:57 pm

naj gre oče ali fant s teboj na ta servis, ker te očitno ne jemlejo resno.

moji mami je v pred leti v AXu nekaj ropotalo v motorju, pa je šla na servis in so ji dejali, da dokler ropota je dobro, ko več ne bo potem bo kriza. :roll: :D
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Pe feb 02, 2007 2:26 pm

Ja mogoče imaš prav, da me ne jemljejo resno, vendar pa ne morejo nikoli vedeti komu stopajo na žulj.
In da se lahko takšne neprofesionalnosti in zavajanje ljudi drago plača.....

Za enkrat bom videla, kaj bodo na drugem servisu, potem pa naprej.....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Toyota Yaris - problem, ki ga nihče ne zna rešiti

Napisal/-a tristan01 Pe feb 02, 2007 2:36 pm

Bela je napisal/-a:Pozdravljeni!
Pojavil se je problem, ki ga očitno ni??????????
Podatki:
- Toyota Yaris 1.3
- Letnik 2003
- Okrog 45.000 prevoženih kilometrov
- Drugi lastnik
- Garancija velja do začetka marca
Prvo zimo z mano se je začela čudno obnašati, vendar samo ob niskih temparaturah in samo ob vžigu, med vožnjo se to ne dogaja.
Spusti nekak hreščeč zvok, podoben kot so ga prve Škode Favorit, vendar ne tako intenzivno.
Na servisu so zamenjali jermen, vendar pa napake niso odpravili.... za nadalnje pa ne vejo kaj storiti.
V drugo sem jim pustila moj preljubi avtek za 24 ur, da si pobliže pogledajo problem. ....
Kar sem dobila v odgovor je, da je to normalno ob nizkih temparaturah in da nimajo kaj narediti.
Jaz pa se bojim, da samo čakajo, da poteče garancija, sledeče je pa znano..... .
Kaj naj storim, :?: si poiščem drugega serviserja, ali naj temu sedim na glavi.... :?: :!:
Upam, da mi lahko kdo kakorkoli pomaga, saj bi bile vse informacije zelo dobrodošle...

Zakrbljena lastnica toyote....

Glede opisa napake sklepam da je kriv zobnik zaganjača ali pa na vztrajniku. Menjava jermena pa..... Škoda besed.

Avto pa naj pogleda še kak drug servis.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Pe feb 02, 2007 3:51 pm

Se strinjam s tabo, res je škoda besed :? ............. :lol: hvala :lol:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 03, 2007 10:25 am

Po domač povedan je štarter "suh". Izrabljene puše na štarterju ali pa izrabljen potisni mehanizem. Men je to delal približno 3 mesce potem pa ni več hotu vžgat. Vzel štarter dol ga ščistil , menjal krtačke in zdaj vžge kot mora brez vsakega zvoka edin zažvižga tko se zavrti.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Bela
Nov uporabnik

Napisal/-a Bela Po feb 05, 2007 12:33 am

NO bomo videli, kaj bodo rekli na drugem servisu, če upoštevam vsa vaša mnenja, glede na opisano napako gre za štarter.....pustimo se presenetiti......... :twisted:

Hvala vsem ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov