Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lana_
Nov uporabnik

Praska-lastnik zahteva 350EUR

Napisal/-a Lana_ So feb 03, 2007 10:14 am

Situacija je taka: invalidna oseba se je odpeljala v trgovino, zlozila stvari iz vozicka v avto, in potem lahko samo opazovala (saj ne more hitro hoditi), ko se je prazen vozicek zaletel v zraven parkiran avto (parkirisce namrec zelo visi). Starejsa gospod in gospa sta stopila iz avta in mrzlicno iskanje poskodbe se je zacelo. Cez nekaj casa sta opazila 2 cm dolgo prasko na vratih. Nato sta klicala sina, ki dela v avtolicarski delavnici. Ta je rekel da popravilo stane 350 EUR saj je kovinska barva in je treba pobarvati cela vrata in... Avto-Peugeot 206 je bil zdaj 2. registriran, kar pomeni da je star... Hmm ne vem. 5 let? Se je ze tolikokrat spremenil zakon, da v bistvu ne vem.

Povejte mi... Koliko mislite da realno stane popravilo take poskodbe, oz. koliko bi vi na tem mestu placali za popravilo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 03, 2007 10:19 am

nekatere trgovine kot je recimo spar imajo to zavarovano in ti oni povrnejo...

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So feb 03, 2007 10:20 am

prvo kot prvo,mislm da sta starejša gospa in gopod pokazala kolk kulture in razumevanja imata do invalidnih oseb.jebat ga praska je praska,treba jo je popravit,pa invalid gor al pa dol,samo 350EUR? :shock:
lahko bi se neki normalnega zmenil,pač da se da avto popravit pa pol plača...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 03, 2007 10:22 am

če je samo praska, in če gre samo za vrata ter predvidevam še poliranje vsega skupaj, se mi zdi 350 eur preveč. Pri ne poceni ličarju sem doblila ponudbo za barvanje celotnega levega boka 80.000 bivših, pri enem ne preveč dobrem ličarju 200.000 bivših za cel avto, pri odličnem ličarju 330.000 bivših sit za komplet avto...to je cerca 33.000 na kvadratni meter. Pa sodi med dražje ličarje. Resda pride ceneje, če je več kvadrature, vendar 350eur za vrata je preveč. To je moje mnenje na podlagi izkušenj oz "cenikov" večih ličarjev, do katerih sem šla pred barvanjem svojega avta.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So feb 03, 2007 10:23 am

kolesar je napisal/-a:nekatere trgovine kot je recimo spar imajo to zavarovano in ti oni povrnejo...

a to pomen, če voznik nima zavarovanega avta na parkirišču,ali pa recimo tisto manifestacije..... pa če imaš popraskan oz. poškodovan avto, ki ni posledica dotika neznanega vozila peleš na sparov parking pokličeš odg. osebe in imaš povrnjeno??

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 03, 2007 10:26 am

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:nekatere trgovine kot je recimo spar imajo to zavarovano in ti oni povrnejo...

a to pomen, če voznik nima zavarovanega avta na parkirišču,ali pa recimo tisto manifestacije..... pa če imaš popraskan oz. poškodovan avto, ki ni posledica dotika neznanega vozila peleš na sparov parking pokličeš odg. osebe in imaš povrnjeno??

kolegovi starši so pršli enkrat do avta pred sparom pa zagledajo voziček v njem pa so šli prijavit pa jim je sparova zavarovalnica vrnila...

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 03, 2007 10:28 am

kolesar: gre za manjso, privat trgovino. Glede na to da so sparal pri asfaltiranju, da prej niti terena niso uravnali, dvomim da imajo zavarovano...

jorgeus: ja, samo na vratih je 2 cm dolga praska

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So feb 03, 2007 10:36 am

ličarska postavka je nekje 130 eur na kvadratni meter (vsaj tako mi je povedal kolega ličar). Pa lahko vzameš meter v roke in izmeriš kvadraturo vrat, verjamem pa, da ni skoraj 3 kvadratne metre! Mislim, da nekdo hoče tule zaslužit na hitro nekaj denarja. Mogoče veš kako globoka je t apraska. Je prišlo do pleha ali je samo površinska?

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 So feb 03, 2007 10:38 am

maksimalno 150 eur.
Noben cenilec ti nebi ocenu več kot 100 eur.
lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So feb 03, 2007 10:46 am

Ja res je cena barvanja manjša od 350€, ampak ko bo ta oseba prodajala avto, se bo mogoče nekdo zapičil prav v to da so bila vrata barvana in zato zbijal ceno. Pri ličarjih lahko tudi hitro pride do kakšnih komplikacij, ko naredi kakšno neumnost in ima lastnik še dodatno škodo,... da ne govorimo o tem, da bo imel lastnik avta sitnosti, ker bo moral avto peljat do ličarja in ga prit iskat, da bo zapravil čas, gorivo,... pa še nekaj dni bo brez avta.

V glavnem... ta gospod na vozičku ima na voljo:
1. plača in pozabi
2. da kuponček
In tudi če bi mu lastnik avta rekel naj mu plača 10.000€ ali daj kuponček, ima še vedno samo ti dve možnosti in nobene druge.

To je to. To je vsa modrost in odkrivanje tople vode ni potrebno.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 03, 2007 10:46 am

jorgeus: praska je povrsinska. Vsaj tko je zgledal. Mislim pa tudi, da prazen nakupovalni vozicek v parih metrih ni mogel nabrati toliko hitrosti, da bi prisel do pleha. Ali pac? Koliksne pa bi bile cene, ce bi blo do pleha?
A cena 130 EUR/kv. meter velja tudi za kovinsko barvo?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So feb 03, 2007 10:54 am

ja, pozabila povedat..pri meni je bila postavka 135 eur za kovinsko metalik svetlomodro barvo.

@tomaz40, vrednost avta po nekaj letih je taka kot je. Dober ličar opravi delo tako, da ne vidiš, da je bilo kaj barvano. Vsekakor pa morebitna prodaja v bodočnosti in zaradi poškodbe mogoče nižja cena ne more biti merilo, da se da skoraj 3x višjo ceno kot pri dražjih ličarjih! To je nateg in pika. Če imajo gospodje čisto vest, naj se zmenijo in stopijo do cenilca potem pa naj se naprej pogovarjajo. Tkole, da plačajo neko ceno, ki jo je njihov sine postavil pač ne more biti merilo! Ste naredili kak zapisnik al pa kej ali ste se samo dogovorili sami zase? Poleg tega, če je samo površinska praska, mogoče ličanje sploh ni potrebno? Ne vem, to bi morali videti. Mogoče bi bilo poliranje dovolj. Konec koncev je sine kar na pamet rekel, še preden je videl avto...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So feb 03, 2007 11:16 am

V MB je ena mala firmica ki vse take praske popravi za 62,59€.
Tisti sin ličar pa je itak lopov tak kot večin njemu podobnih!!!
lp

proxima
Nov uporabnik

Napisal/-a proxima So feb 03, 2007 11:46 am

Pa ste prepricani, da je bil za prasko kriv vozicek (se ujema visina, ali je na vozicku ostala kaksna sled barve etc).

Namrec po tem, s kaksno silo moras ponavad porivat prazen vozicek po ravnem terenu , da se ne ustavi, bi sklepala, da ne more razvit bogvekaksne hitrosti, razen ce je 1. sveze nasprican z WD40; 2. klanec pod kotom 30' ali vec; 3. idealno zglajen asfalt. Tko da meni to mirise na nateg.

Lahko pa da se motim, no... ce bom sla danes kaj do Leclerca, bom probala (pa ne na kaksnem avtomobilu, da ne bo zablode :)

lp, proxima

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 03, 2007 11:47 am

Sem klicala licarja. Baje da popravilo celih vrat stane 100 EUR. Zdaj pa ali vzame denar ali pa placam racun pri najblizjem avtolicarju. Upam, da se bo dalo normalno zmenit...

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So feb 03, 2007 11:51 am

proxima: :D Sporoci rezultate testiranja.

Baje, da je bila visina praske kar prava, za sledove barve sicer ne vem... Po eni strani je bila to se nekaksna sreca v nesreci. Ce se ne bi vozicek ustavil pri tem avtomobilu, bi verjetno usel na zelo prometno cesto. Kaksne bi bile posledice tega raje sploh ne pomislim...

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So feb 03, 2007 11:54 am

Lana_ je napisal/-a:Sem klicala licarja. Baje da popravilo celih vrat stane 100 EUR. Zdaj pa ali vzame denar ali pa placam racun pri najblizjem avtolicarju. Upam, da se bo dalo normalno zmenit...

kr lepo račun plačaj, kr on te bo ziher nategno! računaj pa mogoče malo več kot 100 EUR na koncu. še vseeno ni 350 :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So feb 03, 2007 2:17 pm

@jorgeus: Ne ni nateg. Če bi ti meni naredila prasko na avtu vrednem 500€ in bi jaz zahteval 1000€ za povračilo škode, mi boš dala 1000€, ali pa pokličem policaje, ki pridejo naredijo zapisnik in dobim tvoj kuponček, na račun katerega dam avto popravit, ti pa imaš naslednje 3 leta višjo registracijo. Izberi.
Sej te nisem prosil da mi poškoduješ avto. Če ti kaj ne paše, pa zavrti čas nazaj in prasko odpravi. Drugo me sploh ne interesira in ni moj problem.

Enako velja v primeru da jaz poškodujem tuje vozilo.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So feb 03, 2007 2:24 pm

Tomaz40 je napisal/-a:@jorgeus: Ne ni nateg. Če bi ti meni naredila prasko na avtu vrednem 500€ in bi jaz zahteval 1000€ za povračilo škode, mi boš dala 1000€, ali pa pokličem policaje, ki pridejo naredijo zapisnik in dobim tvoj kuponček, na račun katerega dam avto popravit, ti pa imaš naslednje 3 leta višjo registracijo. Izberi.
Sej te nisem prosil da mi poškoduješ avto. Če ti kaj ne paše, pa zavrti čas nazaj in prasko odpravi. Drugo me sploh ne interesira in ni moj problem.

Enako velja v primeru da jaz poškodujem tuje vozilo.

boš mogu met pa hude veze, da ti zavarovalnica plača tok drag račun, oni vejo da zarad 2cm praske ni treba delat preliva čez cel avto, če pa je praska površinska se da z airbrushem + poliranjem marsikej dosežt

uglavnem al nej avto popravi pri kom cenejšem, sprejme denar (100)in podpiše da se odpoveduje kakršnim koli odškodninskim zahtevkom, ali pa daj kuponček

v vsakem primeru prideš cenej kot s 350€, razen če nimaš neke hude makine in maš 1500€ zavarovanja letno
podpis

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So feb 03, 2007 3:24 pm

Tomaz40 je napisal:
@jorgeus: Ne ni nateg. Če bi ti meni naredila prasko na avtu vrednem 500€ in bi jaz zahteval 1000€ za povračilo škode, mi boš dala 1000€, ali pa pokličem policaje, ki pridejo naredijo zapisnik in dobim tvoj kuponček, na račun katerega dam avto popravit, ti pa imaš naslednje 3 leta višjo registracijo. Izberi.

Enako velja v primeru da jaz poškodujem tuje vozilo

Jest ti nebi dal ne denarja in ne kupunčka.Poklicala bi policijo ali pa skupaj odšla na zavarovalnico, kjer bi naredili cenitev.Ti bi peljal avto popravt in jest bi od zavarovalnice dobil znesek,ki naj bi ga plačal ali pa jim bi dal pač kuponček.In tvoje razmišlanje mi ni čist nič vščeč,kajti tukaj je bila nesreča in se da vse zment.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov