Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Slaba nafta

Napisal/-a Cliosport Ne feb 04, 2007 8:42 pm

Imam DCI Cliota in imam problem posvetila mi je lučka. Problem je ker sem tankal včeri nafte za katero sumim kvaliteto. Sprva je cukal, potem pa prasil. Danes pa posvetila lucka za izpusni sistem? Klical sem na OMV in jih napizdil kaj so mi prodal pa mi rece da sm prvi ko sem poklical. Mislim Hallo?! Kaj naj naredim?
Hvala
Lp
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda Ne feb 04, 2007 9:07 pm

bejž na servis pa naj ti ugotovijo napako

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden Ne feb 04, 2007 9:18 pm

če si na OMW-ju tanku nebi glih reku da je nafta kriva... :roll: razn če si ta rdečga tanku... :twisted: drugač pa tud mene zanima ka bi blo... :?: :roll:

lp Robi

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne feb 04, 2007 9:28 pm

Ja tanku sem taravo. To zmer 4x pogledam. Se dober da nisem racun stran vrgu. Jutri ga peljem na servis. So me pa opozoril pri nakupu avta, da naj tankam sam na kvalitetnih pumpah (bog ne daj Petrola :shock: ), ker so lahko stroški ogromni. Upam da bo vse ql :oops:

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne feb 04, 2007 9:41 pm

Me zlo zamina kako se bo razpletlo!
Držim pesti, da ni pumpa, al pa kej podobnga...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne feb 04, 2007 10:06 pm

So me pa opozoril pri nakupu avta, da naj tankam sam na kvalitetnih pumpah (bog ne daj Petrola ), ker so lahko stroški ogromni. Upam da bo vse ql

Sam res nevem zakaj se nad petrolom zgražajo več ali manj samo vozniki renojevih vozil.A so renoji res tok občutljivi na to petrolovo nafto,če so serviserji čist odsvetovali tankanje na petrolu.Jst mam kolega,ki že cca leto in pol tanka DCi-ja na petrolu in zadeva dela BP.Me pa zanima tudi zakaj se nad petrolovo nafto ne zgražajo lastniki drugih znamk,ker kolker vem in mi je poznano iz osebnih izkušenj VAG koncern čist lepo funkcionira z petrolovo nafto.
Res je da ma OMV ali MOL boljšo nafto in boljši bencin ampak,da pa DCi motorji nebi smeli videt petrolove nafte se mi pa zdi mal ironično.Pa nisem noben petrol fan :D al pa kj podobnega.
Svetujem pa,da preden greš pizdit na OMV greš na servis,ker je vzrok napake mogoč kj druzga kot pa nafta.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne feb 04, 2007 10:29 pm

Problem je ker imajo vecji odstotek vode na nefrekventnih pumpah (dalj casa stoji nafta v rezervoarju) in problem je ravno pri DCI-jih ker imajo majhno kubikažo 1.5 DCI in so bolj na fino narjeni ter zelo občutljivi. Pri drugih 1.9 ali večjih tega problema ni.
Bom jutri vidu kaj bodo rekli na servisu.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po feb 05, 2007 10:36 am

Baje je fuč "EGR" ventil...(170€ sam mat.) Vprašu sem kaj lahko storim, pa pravjo da nič, da ta ni neposredno odvisen od nafte in da jim bom težko dokazu, ker če imajo nafto v mejah normativov. Bi pa prej crknila pumpa in zabil filter, če bi bla švoh nafta. Skratka las vegas in stroški. :evil:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po feb 05, 2007 10:41 am

pa dj sam blokiraj EGR ventil ker je nov predrag...

Uporabniški avatar
Toyota boy
Nov uporabnik

Napisal/-a Toyota boy Po feb 05, 2007 5:29 pm

Samo neki kar se tiče nafte in njene kvalitete: Petrol, Omw, Tuš, Agip imajo popolnoma enako nafto (enako kakovost) ker jo usi dobijo iz istega rezervoarja v Kopru. :!: (so še umesna skladišča ampak tam se kakovost ne spremeni). Najboljša nafta je pa definitivno Molova ker jo dobijo direktno iz Madžarske. Če pa ne verjamete pa kdaj uprašajte kakšnega šoferja na bencinski ko pripelje nafto, pa če vam bo hotel po pravici povedat boste vidl da to kr sm napisu drži!!! Delam na petrolu ampak ga ne zagovarjam ker nikol ne veš kdaj se kakovost poslabša. Dela pa Petrol tolk analiz goriv da je res mal verjetn da nebi ustrezala predpisom.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po feb 05, 2007 10:17 pm

Lej kot sem reku. Nafta lahko pride "čista" do pumpe. Zdej pa če ta pumpa ni frekventna (dolg cikel, predno porabijo rezervoar), se spodaj v rezervoarju nabira voda (nafta lazja od vode). Pumpe pa zajamejo tudi vodo in to potem natankaš v avto. Eni avti prežvečijo drugi ne...
V glavnem spucal so mi EGR ventil, pa se vedno cuka. Teh problemov prej nisem mel. :evil:

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Po feb 05, 2007 11:29 pm

Toyota boy je napisal/-a:Samo neki kar se tiče nafte in njene kvalitete: Petrol, Omw, Tuš, Agip imajo popolnoma enako nafto (enako kakovost) ker jo usi dobijo iz istega rezervoarja v Kopru. :!:

Agip jo dobi iz Trsta

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To feb 06, 2007 9:51 am

Danes se je zopet pojavila lučka za izpušne sisteme. Groza kakšne ceramonije sem imel. Noben ni hotel vzeti vzorec goriva (včeraj pooblaščeni serviserji, danes OMV-jovci). Vsi so se izogibali. Na koncu sem le prepričal, serviserje da so vzeli. Avto bom pustil pri miru dokler na OMV-ju ne naredijo analizo vzorca. Je pa danes zopet cukal in nenormalno kadil da speljati nisem mogel. Iz motorja je bilo moč slišati tudi kovinski zvok motorja.... Groza. :evil:

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To feb 06, 2007 10:02 am

S temi dizli pa se tudi sami kekci zajebavate. Je nekaj narobe, pa je takoj krivo gorivo. Pa res mislite, da pa crknit ne more nič? Avto je clio, ni to nekaj neuničljivega. Vsi avti crkajo.

Po drugi strani pa vsi nekaj izsiljujete. Vsi bi radi avtomobile popravljaji zastonj in prvo kar pomislite je, da bi nekoga okrivili. Zakaj ne okriviš v tem primeru renaulta, kakšen avto so ti prodali?

Če nekaj crkne se popravi. Ne razumem. Si pač pred tem tankal, pa je crknil. Takoj vse povežete. Dosegel tako ne boš nič. Niso več takšni bedaki prodajalci goriv, da bi kar vsepovprek plačevali, kot so včasih. Pa še veliko škodo so si s tem naredili.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 06, 2007 10:07 am

Mi lahko nekdo to pojasni zakaj mi je z auspuha metalo ful vode ko sem šau v TAM tankat,ko pa sem šel na omw pa čisto nič več. Ma to kaj veze z bencinom?

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To feb 06, 2007 10:50 am

Patrik_A3 je napisal/-a:Mi lahko nekdo to pojasni zakaj mi je z auspuha metalo ful vode ko sem šau v TAM tankat,ko pa sem šel na omw pa čisto nič več. Ma to kaj veze z bencinom?

Načeloma ne. Pomoje je šlo za kondenz.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 06, 2007 11:00 am

aha okey.Ma malo mi je blo čudno ker prej mi je večno metalo ven vodo ko sem v TAM-u tankal ...kak pa na OMW sem začel hodit pa sploh več ni tega problema... Ker prej sem kr špuro pustil za sabo na ulici ko sem se odpelal :lol:

Lp ;)

zee
Nov uporabnik

Napisal/-a zee To feb 06, 2007 11:08 am

že nekajkrat sem tudi na OMV-ju dobil zanič nafto in avto (Renault Modus 1.5 dCi) ni šel v noben kraj - slabša odzivnost motorja, slabo pospeševanje...

Da je nekaj narobe z gorivom, mi je pravil tudi prijatelj, ki je zaposlen na OMV-ju in ima precej "stika" oz. dela, če je gorivo zanič.

podobno sem dobil slabo nafto tudi na Agipu na Letališki v LJ (zgolj enkrat) tako, da ugotavljam, da je še najboljša (in po svoje bedna) kombinacija Agipove nafte in kakšnega aditiva.

Lp Zee

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 06, 2007 11:54 am

Bratranec je imel podobne težave samo da je on tankal bencin in to je tankal v južnem delu balkana, kjer velja pravilo da je med gorivom tudi malo vode! bilo bi zelo dobro če bi imel še zmeraj njihov račun, kajti mislim da bi na podlagi računa lahko izterjal kaj več in jim malo z tem tudi zagrozil, ker tako ali tako hranijo video posnetke nekaj časa.
Drugače menim da je Petrol najslabši kar se tiče goriva in na mojem prvem mestu bi bil Agip. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov