Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz1979
Nov uporabnik

Segrevanje dizel motorja golfa 2

Napisal/-a Primoz1979 Po feb 05, 2007 1:08 am

Zdravo!
Mam golfa 2 1.6, in med vožnjo se mi kazalec za temperaturo pomakne do približno 20% skale, kar se mi niti pod slučajnoo ne zdi v redu. Zjutraj ko ga vžgem in ga pustim nekaj časa laufati pa mi prileze do približno 35 %. Ko se odpeljem pa mi zopet pade na nekih 20%. Isto zvečer ko pridem domov ga pustim za minutko ali dve da še teče (sicer ne vem zakaj je to dobro ampak nekje sem prebral, če morda kdo ve tehtno razlago, pliz...),mi temperatura v roku dveh minut naraste spet na nekih 30-35% skale. Ko se peljem po avtocesti in malo bolj pritisnem na plin ( tja do 140km/h), pa mi zleze skoraj do 75%. V sluzbi sem vozil isto takega dizlarja, ampak mi nikoli ni temperatura nihala v takem obsegu. Vode imam dosti..kaj bi lahko bilo narobe, morda kaksen termostat ali vodna pumpa?? Ali se sploh lahko vozim ce avto ne doseze svoje delovne temperature???? Hvala za vase odgovore..
lp, Primoz

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL Po feb 05, 2007 9:37 am

Najverjetneje je termostat, malo mebega edino tvoja ugotovitev, da ko se peljes po AC, da temperatura pride do 75%, saj bi najverjetneje morala padati tudi v tem primeru. Za dizla je znacilno, da rabi vec casa, da pride na delovno temperaturo, a temperatura v nobenem primeru pri vzganem avtu ne bi smela padati. Da avto ne dela na zadostni temperaturi pa ima za posledico slabse izgorevanje, vecjo obrabo in porabo, tako da se splaca menjati, saj tudi strosek ni velik (ca. 12 EUR)
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

Primoz1979
Nov uporabnik

Napisal/-a Primoz1979 Po feb 05, 2007 9:41 am

Ne vem kaj bi lahko bilo narobe, ko se peljem po avtocesti sem sklepal da temperatura naraste zaradi visokih obratov...avto ima 4 prestave in pri 140-150 km/h res ze vse ropota in avto tuli kot pri norcih...
lp, Primoz

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po feb 05, 2007 11:02 pm

termostat zamenjaj pa je cca 2000 sit bivših-vložek zamenjaš ga lahko sam. Po ac-ju se itak greje,čeprav se nebi smel sem mel dve dvojki obe diesel.

P.S. Pazi ko boš hodil na ac da ga ne boš dokonca prtisnu,ker ti lahko uide motor v iberturo edina golfova napak :shock: pa zelo nevarno je, ker se motor lahko ne da ugasnit in ti kuri na olje dokler ga ne porab in motor ribne, men se je k sreči ugasnil :D ,ker je bil motor že malce slab pa še vseeno je mel 80 tkm po mali generalni. Je pa ful nabilo gasa pa pokadilo se je zamenoj
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Primoz1979
Nov uporabnik

Napisal/-a Primoz1979 Po feb 05, 2007 11:26 pm

Ibertura???? Kako to zgleda oz kako se sliši?
lp, Primoz

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To feb 06, 2007 1:53 pm

Primoz1979 je napisal/-a:Ibertura???? Kako to zgleda oz kako se sliši?

hmm, obrati nad dovoljenim :D
sliši se tko kot da bi se tvoj dizelček zvrtel na 10.000 obratov v minuti.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To feb 06, 2007 3:08 pm

Primoz1979 je napisal/-a:Ibertura???? Kako to zgleda oz kako se sliši?

obupno, lahko samo odpreš vrata in letiš stran 100 na uro preden te zadane kakšni motorni elment toda prej ribne motor kot pa bi kej odnesl. Sm pri golfu mel tako težavo ko sem šel od Postojne naprej lepo vozu 120km/h prej ga tiščal 140-150-160km/h in kar naenkrat temep. do skoraj konca in sam nabilo gasa do konca,pokadil in k sreči po 10s ugasnil.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov