Joztom: čeprav nima glih veze s klinastim jermenom iz te teme, pa boš sigurno vsaj približno vedel glede na poznavanje francozov- drugo leto imam "veliki servis" (menjavo zobatega jermena in vsega kar pride zraven (napenjalcev, pumpe,..).
Na puntotu je menjava jermena keks in je bil servis + jermen + pumpa malo čez 30 bivših jurjov
Koliko pa lahko pričakujem da me bo prišla taka menjava na 2.5 safranu (B54F model)?
A je res tako malo prostora in tako nemogoče karkoli delat na mašini? (z rednimi servisi sicer nimam problemov). Koliko lahko potem pričakujem za menjavo jermena? Je treba vzet mašino ven [en fušar mi je omenjal to]? Mislim zanima me tko, na oko, ali je "sprejemljivih" recimo 60 bivših, ali se cene vrtijo okoli 2-3x toliko?
Ker kot gledam same cene jermena in šponarjev niso nič kaj katastrofalno visoke; zanima me delo, da me ne bi kdo peljal scat s tem da je treba vzet ven motor in da je nevemkoliko ur dela..
(tako so me enkrat nategnili pri menjavi volanske letve in mi zaračunali 9 ur dela, baje pa je dela -za tistega ki zna- bistveno manj)