1-5 % ti pa opaziš detajle ... no do rdečega ne rabiš stiskat diesel se vozi v visokih prestavah - pete ali šesta in njegova moč pride najbolj do izraza med 1000 in 3000 obrati kjer raste moč sicer ti moč raste vse do 4000 vrtljajev a navor tam ni več visok - najvišji je med 1200 in 2000 vrtljaji ... torej če v šesti pohodiš plin pri 1200 ti najodločneje pospeši avto ker zaradi visokega navora premaguje prenos in tam je tvoja zmagovalna kombinacija plus majhna poraba ... pri 4000 vrtljajih ni isto zato iz prestave v prestavo menjuješ nižje že pri 2500 -2800 kjer navor že malo pada ... L.p. Madadis je napisal/-a:Meni osebno je dosti, da opazim zelo majhen detalj pa bo že nekaj narobe ker stremim k temu, da imam stvari naštimane tako kot je treba. Če bi v % izrazil padec moči bi rekel nekje od 1-5%, več ne,mislim da bo problem verjetno v preprogramiranju.
Res je tudi, da sem danes malo stisnil "zverino"in je pokazal kaj zna.
Pa sem se naučil nekaj novega glede samega čipa/programa, hvala vsem za odgovore-bom imel malo manj skrbi v bodoče.
... no gledal sem po grafu ti si bolj expert ker voziš tako vozilo ima pa čip tuning od RSR - ja pri tem motorju več navora - verzija vozila z menjalnikom 5 prestav ima 360 Nm in tista z 6 prestavami celo 380 Nm in 163 Km . .. toliko o TDi čipih jaz pa imam na bencincu čez 300 Nm navora - isto kot pri prejšnjemu vozilu je za tak rezultat kriv Matjaž Ogrinc :P ... L.p. Madvincent je napisal/-a:mad...no ja...pri 1.200 obrtljajih kaj dosti še ni od navora kakor od pospeška...imajo pa ti motorji nekje od 1.700 vrtljajev naprej konstanten navor (torej tudi maksimalen).
je pa fino da si obesil graf pred in po čipanju ravno za moj awx motor
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov