Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ouzo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

problemi z audijem

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 1:23 am

no jst sm pa lasntik audija a3 1,8 letnik 97. res da sem tko zlo zapičen v malenkosti k jh eni ne opazjo, sam pač se mi zdi d to bi edin lasntiki audijev mogl vedt. naprimer en od problemov je trd gas pa sklopka (se mi zdi d mraz upliva na to). pravjo da naj dam olje ARAL al neki tazga notr in da je vsega tega krivo olje. pa tuki je še dost enh problemčku k n vem al so s tem povezani al s čim.

potem ko naprimer vozm naprimer 160 pa tm do 230km/h slišm k da mi zrk pihla čez vrata v avto. kaj bi blo tuki krivo?

pa še povn enih problemu mam. sj tle rja ne bom na douh rzlagu ker bi lahk cel esej napisu. če je kter lasntik audija in bi mi lahk par zadevic svetval glede audija nj me doda na msnju: ouzo@raveunion.com

aja pa prosm za strpne komentarje ker sm bl lajik na tem področju. audi mi je prvi auto in sm že povn stvari mogu menat in počas zčenjam zgublat živce. res d je avto str 10 let ampak neki se pa more dat rešt.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne feb 11, 2007 1:38 am

Ej mudel sam če bi kej napisu tko da bi gdo kej razumu poj bi blo use ful laži ane.

Trdota pedala za plin oz. sklopko nima veze z uporabljenim oljem.

Najpogostejši razlog za kako žvižganje, šumenje ipd; sploh okoli vrat; je da je bil avto kaj butnjen in je malo zamanknjen. Lahko pa da imaš kako gumo okoli vrat že pretegnjeno pa ker malo gleda ven ustvarja upor za zrak.

Sicer pa 160-230 nimaš kaj peljat po naših AC; sploh ker dišiš po vozniku začetniku ki ima izpit 1 mesec in tri dni.

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 1:59 am

če ni olje krivo kaj pa je potem? mogoče veš?

am možno d kaka guma. morm pr kakmu serviserju prašat. k to mi dela pr ubojih vrath že odkar sm ga kupu ko ni bil čist nič udarjen.

eh ne te dni bom mel eno leto ispit. avto mam pa manj kot pol leta. pač sede mi ga tišat ane ;) čeprou maš prav d nj raj tega ne delam. mam srečo d me še niso dubl murjaki na autocesti. :lol:

aja pa sori k sm tk grdo napisu.

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 2:01 am

aja a mogiče veš za kazga serviserja audijev k zna stvar zrihtat kot se zagre, pa ne prosm uradnga servisa k neb rt šu u bankrot zrt servisev.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne feb 11, 2007 2:02 am

ouzo je napisal/-a:mam srečo d me še niso dubl murjaki na autocesti. :lol:

bi reku da maš prej srečo da nisi koga ubil :roll:

drugač pa ne prčakuj kej preveč od 10 let starega avtombila..tut če bi bil mercedes bi se slišal :roll:

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 2:14 am

no no to pa pretiravaš že mal. mislš d sm tok nesposobn za volanm kokr sm lajik o autu. mislm da moj bodoč poklic dost pove o želji po adrenalinu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 11, 2007 5:40 am

Tvoj bodoči poklic kaže bolj na željo po krvi :P . Samozaverovani mladci, ki radi tišijo (jih nekam tišči?), radi tudi nastopajo v črni kroniki. In čisto vsi prej pravijo enako kot ti - da obvladajo, a ne? Nekateri to trdijo celo kasneje. So pač trdi. Žal radi zapeljejo koga s sabo.

Če boš imel srečo, boš čez nekaj let razumel, kaj ti hočemo povedati. Srečno vožnjo

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Re: problemi z audijem

Napisal/-a pilgrim Ne feb 11, 2007 7:58 am

ouzo je napisal/-a:potem ko naprimer vozm naprimer 160 pa tm do 230km/h slišm k da mi zrk pihla čez vrata v avto. kaj bi blo tuki krivo?
to je poseben audijev varnostni sistem za umirjanje takšnih divjakov kot si ti!

(pa oprosti za ironičen ton, boljše to, kot pa da se ubiješ na cesti)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Re: problemi z audijem

Napisal/-a enzospotenzo Ne feb 11, 2007 8:14 am

ouzo je napisal/-a:no jst sm pa lasntik audija a3 1,8 letnik 97. res da sem tko zlo zapičen v malenkosti k jh eni ne opazjo, sam pač se mi zdi d to bi edin lasntiki audijev mogl vedt. naprimer en od problemov je trd gas pa sklopka (se mi zdi d mraz upliva na to). pravjo da naj dam olje ARAL al neki tazga notr in da je vsega tega krivo olje. pa tuki je še dost enh problemčku k n vem al so s tem povezani al s čim.

potem ko naprimer vozm naprimer 160 pa tm do 230km/h slišm k da mi zrk pihla čez vrata v avto. kaj bi blo tuki krivo?

pa še povn enih problemu mam. sj tle rja ne bom na douh rzlagu ker bi lahk cel esej napisu. če je kter lasntik audija in bi mi lahk par zadevic svetval glede audija nj me doda na msnju: ouzo@raveunion.com

aja pa prosm za strpne komentarje ker sm bl lajik na tem področju. audi mi je prvi auto in sm že povn stvari mogu menat in počas zčenjam zgublat živce. res d je avto str 10 let ampak neki se pa more dat rešt.

...te brzine pa ne boš doživu v tem avtu...
Zadnjič spremenil enzospotenzo, dne Ne feb 11, 2007 8:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne feb 11, 2007 8:15 am

dj_em je napisal/-a:
ouzo je napisal/-a:mam srečo d me še niso dubl murjaki na autocesti. :lol:

bi reku da maš prej srečo da nisi koga ubil :roll:

drugač pa ne prčakuj kej preveč od 10 let starega avtombila..tut če bi bil mercedes bi se slišal :roll:

jst mam 10let starga A3 1.8T pa je tih ko miška :roll:
drugače imam pa tudi jaz trdo sklopko

poglej če je kakšna netesnost okoli vrat, oz. kot so rekli da ni bil butnjen avto pa so vrata rahlo kriva ostala
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 10:33 am

da ne gre 230? ja dost folka mi ni verjel sma zaenkrat še nism slep. enkt al clo dvakt sm ga do tm napulu, zdj pa vedno bl umerjen vozm. mate prou mogu se bom uumirit čene bom res se km prlimu

sam še vedno nism dubu nubenga pamtnga nasveta razn red mamba. oz sj so bli pametni nasveti sma ne o problemu z avtm. dj red mamba če maš msn bi te prosu d me dodaš. moj msn ouzo@raveunion.com . najraj bi enkt podebateru o tem mojmu autu z enim ko ma isto vozilo, sam ne vem kak da nobenga tazga ne poznam. če pa poznam ga pa ne maram :S

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 11, 2007 11:19 am

1. Piši vsaj približno slovensko da te bomo razumeli ko bomo prvič post brali...

2. Avto gre 230 po klancu, po ravnem te sreče ne boš imel, razen če ti števec ne laže bolj kot je to normalno (verjemi, nimaš edini takega avta ;) )

3. Kot so že povedali trdota sklopke nima veze z oljem, kaj šele trdota pedala za plin :jao: Sklopka IN plin naj bi bila pri tem avtu mehka ko puter (vozil sem vsaj 3 različne takšne Audije in v vseh je bilo tako) (mogoče je samo kaj suho pa ne bi smelo bit...za namazat torej) Je pa trdota sklopke tudi relativna stvar, na kaj si navajen. Če bi peljal kakega starejšega BMW-ja bi verjetno rekel da je tam že zarjavela :mrgreen:

4. Glede šumenja je pa spet treba met referenčno vrednost. Lahko da je kaj narobe, če očitno pri enih vratih šumi ali se celo čuti piš, sicer se pa pri 160 že tudi pri A4 sliši veter ki se zaletava v avto, to je čisto normalno. Vprašanje je tukaj kako močno šumi.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 11:45 am

no bi rt vidu moje pedalo za gas pa sklopko. se ga dobimo d ti pokažem kaj mislim. drgač pa ja mogoče je pa res to zrt zaletaanje vetra. k sj sm vozu pasata pa golfa4 pa vem kak more bit, sam k pr men ni tko. no dj javi mi če se ti da to zadevo pogledt.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 11, 2007 11:51 am

Pri meni sta pa pedala za sklopko pa gas mehka pa je menjalnik trdi ko svinja :D Mam pa 1.6 ;)

Lp ;)

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Ne feb 11, 2007 11:57 am

ja sj pr men je tut menjalnik trd. sam se omehča ko avto ugrejem. pa tut ko se dalši čs vozim se use omehča. mogoče je pa kej mraz kriv.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 11, 2007 12:15 pm

bi pa rad videl avto ki je tih od 160 pa tam do čez 200 km/. takega pa še ne

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne feb 11, 2007 12:17 pm

retards we are 8] :jy :wiihuu :wink: :woohoo :bonk

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne feb 11, 2007 12:53 pm

samo da je Audi, to je važno :D

Pa če je kar 10 let staro :D

Ti si CAR 8)
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH Ne feb 11, 2007 1:19 pm

100% agree with PiLLe... :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 11, 2007 1:35 pm

OLI je napisal/-a:samo da je Audi, to je važno :D

Pa če je kar 10 let staro :D

Ti si CAR 8)

Točno tak ;) 10let star audi bo še vedno bil boljši kot pa 5 let star clio ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov