Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Citroën Saxo - torzija

Napisal/-a Tamara Po feb 12, 2007 10:24 am

Avto je l.97, ima 250k km, dizel, no sej to nima veze. Pleše po cesti ko nor, mehanik je ugotovil, da je zadnje vzmetenje v ku**u.

Kolk to pride, da se zamenja in ali se sploh splača?

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po feb 12, 2007 10:43 am

če se splača ali ne morš sam presodit. sam da ti pa avto pleše po cesti.... pa sej 2 amortizerja pa res nista tak draga...če pa že, pa se kupijo rabljeni deli.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po feb 12, 2007 10:50 am

Ce se je avto posedel, enakomerno ali ne je okvara v torziji. Ce pa plese in poskakuje je pa samo v amortizerjih. Cene se glibljejo ce se nemotim okoli 40€ komad. Tam nekje. Popravila je pa cca 1 urco.

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl Po feb 12, 2007 10:51 am

In kaj ima zadeva veze s torzijo.... torzija deluje v tem primeru kot fedri.... za polpesavanje pa so krivi amortizerji ali pa nepravilno napumpane gume.... izrabljene gume... ali pa ce ti mogoce poka zadaj ko cez luknjo zapeljes (mozno da je silni blok roke fuc)?

LP

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po feb 12, 2007 10:54 am

... lahko da so zanič ležaji zadnje preme, oz.na prevožene kilometre je verjetno najbolje cel zadnji most iskat, ker so ponavadi že vilice preveč zbrušene in samo menjava ležajev ne pomaga...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Cejko
Novinec

Kraj: Radovljica

Napisal/-a Cejko Po feb 12, 2007 11:09 am

kolega je imu ax-a pa mu je tut plesal fjst dokler nismo zamenal torzije...loh pa so tut kšni amortizerji.
lp

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl Po feb 12, 2007 11:19 am

sej saxo že če je vse ok kr orng pleše. :D no js bi najprej menjal zadnje amortizerje (dobiš rabljene dost ugodno npr. od usutega od spredej-se prodajajo z ful mal prevoženimi), tako da ne bo ne vem kakšen strošek. Če pa ne bo ok pa še zmer lahko zamenjaš tut torzijo (dobiš isto dobro torzijo od razbitega).

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Po feb 12, 2007 11:29 am

alexmazda je napisal/-a:če se splača ali ne morš sam presodit. sam da ti pa avto pleše po cesti.... pa sej 2 amortizerja pa res nista tak draga...če pa že, pa se kupijo rabljeni deli.

Kolikor je bilo meni razloženo, ti avtomobili nimajo amortizerjev zadaj:roll:. In kriva je torzija, ker je menda čist v k**** kot sem že povedala. Zanima me sam kolk to pride.

Če si narobe predstavljam, naj me kdo poduči.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 12, 2007 11:43 am

Amortizerji so sigurno zadaj, namesto fedrov pa pride torzija

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Po feb 12, 2007 11:49 am

Cash je napisal/-a:Amortizerji so sigurno zadaj, namesto fedrov pa pride torzija

Aja, točno. Thx.

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl Po feb 12, 2007 12:58 pm

Torzija pa ni v kr***cu, ker lahko ta le poci in zadeva pade na tla... ponvad so krivi gumi silni bloki tako imenovani lezajcki ki razpadejo oz se znucajo, tk da... avto uzdign, das amortizer dol... ga raztegnes, stisnes in ce pri tem pokaze kakersenkoli odpor ni kriv amortizer... predno amortizer privijacis nazaj pa poskus ce ma roka slucajno kej lufta (levo desno)... al pa ce se med voznjo cez luknje slisi neprijetno pokanje zadaj... so zato krivi lezaji roke:)

LP

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Po feb 12, 2007 1:03 pm

r4tl je napisal/-a:Torzija pa ni v kr***cu, ker lahko ta le poci in zadeva pade na tla... ponvad so krivi gumi silni bloki tako imenovani lezajcki ki razpadejo oz se znucajo, tk da... avto uzdign, das amortizer dol... ga raztegnes, stisnes in ce pri tem pokaze kakersenkoli odpor ni kriv amortizer... predno amortizer privijacis nazaj pa poskus ce ma roka slucajno kej lufta (levo desno)... al pa ce se med voznjo cez luknje slisi neprijetno pokanje zadaj... so zato krivi lezaji roke:)

LP

R4TL

Poka ko se voziš ja, oz. tolče.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Po feb 12, 2007 1:09 pm

Tamara je napisal/-a:
r4tl je napisal/-a:Torzija pa ni v kr***cu, ker lahko ta le poci in zadeva pade na tla... ponvad so krivi gumi silni bloki tako imenovani lezajcki ki razpadejo oz se znucajo, tk da... avto uzdign, das amortizer dol... ga raztegnes, stisnes in ce pri tem pokaze kakersenkoli odpor ni kriv amortizer... predno amortizer privijacis nazaj pa poskus ce ma roka slucajno kej lufta (levo desno)... al pa ce se med voznjo cez luknje slisi neprijetno pokanje zadaj... so zato krivi lezaji roke:)

LP

R4TL

Poka ko se voziš ja, oz. tolče.

amortizerji

Cejko
Novinec

Kraj: Radovljica

Napisal/-a Cejko Po feb 12, 2007 1:42 pm

LP

R4TL

prj bi reku da se stvar posede in ne pade nikamor!
lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po feb 12, 2007 2:33 pm

Ce pase torzija z AX-a potem imam eno na zalogi :lol: :lol:

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po feb 12, 2007 8:30 pm

Tamara je napisal/-a:
alexmazda je napisal/-a:če se splača ali ne morš sam presodit. sam da ti pa avto pleše po cesti.... pa sej 2 amortizerja pa res nista tak draga...če pa že, pa se kupijo rabljeni deli.

Kolikor je bilo meni razloženo, ti avtomobili nimajo amortizerjev zadaj:roll:. In kriva je torzija, ker je menda čist v k**** kot sem že povedala. Zanima me sam kolk to pride.

a ti bi se kr brez amortizerjev naokrog vozla? glej, šajtrge nimajo amortizerjev. avti jih majo

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po feb 12, 2007 8:32 pm

pa da potrdim, krivi so amortizerji, če poka in je avto zelo trd ko se z njim voziš in ga zananša na cesti...

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Po feb 12, 2007 8:55 pm

alexmazda je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a:

a ti bi se kr brez amortizerjev naokrog vozla? glej, šajtrge nimajo amortizerjev. avti jih majo

Ti si pa pamtn k lesen tič, pa sj je lepo povedala da neve pa da jo naj podučimo... drugič mal bl preber predn kej tazga vn vržš.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara To feb 13, 2007 7:40 am

CiCn je napisal/-a:Ti si pa pamtn k lesen tič, pa sj je lepo povedala da neve pa da jo naj podučimo... drugič mal bl preber predn kej tazga vn vržš.

Kako lepo, da me zagovarjaš.
O teh stvareh vem bolj malo, zato tukaj sprašujem, če bi vedla, ne bi.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To feb 13, 2007 7:52 am

:)=(:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov