Nasveti in napotki ter povpraševanja...

monocit
Nov uporabnik

sklopka gre po gobe?

Napisal/-a monocit Po feb 12, 2007 3:21 pm

Vedno bolj pogosto se mi dogaja da ko speljujem v prvi prestavi sklopka ne prime zvezno ampak se zgodi da kljub enakomernemu popuščanju pedala sklopke, avto neenakomerno cuka( čutim da se motor zatrese kot da bo crknil".).. Imam občutek kot da bi sklopka klub popuščanju pedala , naenkrat prijela pa zopet popustila in zopet prijela.....če karikiram normalno bi bilo..."zzzzzzuuuuuummmmmm"......tu pa je "zz zzz zzzz uuummmmmmmmmmmm"
V višjih prestavah problema s sklopko nisem opazil

Ima kdo kake podobne izkušnje.?

Yaris D4-D, 40.000km

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po feb 12, 2007 3:27 pm

Najverjetneje popustila ena od vzmeti na lameli sklopke.

Če zadeva ni moteča, pusti kot je, sicer pa bo vsaj lamelo potrebno menjati. Strošek materiala ni ne vem kaj, le delo bo drago.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po feb 12, 2007 3:36 pm

Zakaj si pa moral dve temi o tem odpret?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Sicer če je avto letnik 2006,bi še moral biti v garanciji,a ne?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: sklopka gre po gobe?

Napisal/-a _B3yBo_ Po feb 12, 2007 3:36 pm

monocit je napisal/-a:Vedno bolj pogosto se mi dogaja da ko speljujem v prvi prestavi sklopka ne prime zvezno ampak se zgodi da kljub enakomernemu popuščanju pedala sklopke, avto neenakomerno cuka( čutim da se motor zatrese kot da bo crknil".).. Imam občutek kot da bi sklopka klub popuščanju pedala , naenkrat prijela pa zopet popustila in zopet prijela.....če karikiram normalno bi bilo..."zzzzzzuuuuuummmmmm"......tu pa je "zz zzz zzzz uuummmmmmmmmmmm"

Yaris D4-D, 40.000km

jst mam isti problem sam da men tud v visjih brzinah neprime velikrat in se samo vrti v prazno avto pa dere.....

popravilo zame kosta 35,000sit brez rok....
Slika

monocit
Nov uporabnik

Napisal/-a monocit Po feb 12, 2007 3:49 pm

rhino je napisal/-a:Zakaj si pa moral dve temi o tem odpret?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Sicer če je avto letnik 2006,bi še moral biti v garanciji,a ne?

Mi je zaštekal računalnik, pa zgleda da sem dvakrat kliknil "pošlji"..se opravičujem za 2 temi.

Najprej napisal eno temo..pa zaštekalo..potem pa sem napisal še drugo ;)

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Po feb 12, 2007 6:18 pm

Meni, ko je na prejšnem avtu crkovala sklopka se je to opazilo na takšen način, da sem recimo v 4 prestavil vozil v hrib, s sklopko popolnoma spuščeno seveda, in avto je vsake tolko časa nabil obrate avto pa je pojenjal v hitrosti... Vendar pri tebi ni teh sindromov.

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To feb 13, 2007 1:14 pm

zategni rocno avto pusti v prostem teku daj u 5 prestavo (na miru seveda) spusti sklopko ce ne crkne je sklopka fuc

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 13, 2007 2:53 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
monocit je napisal/-a:Vedno bolj pogosto se mi dogaja da ko speljujem v prvi prestavi sklopka ne prime zvezno ampak se zgodi da kljub enakomernemu popuščanju pedala sklopke, avto neenakomerno cuka( čutim da se motor zatrese kot da bo crknil".).. Imam občutek kot da bi sklopka klub popuščanju pedala , naenkrat prijela pa zopet popustila in zopet prijela.....če karikiram normalno bi bilo..."zzzzzzuuuuuummmmmm"......tu pa je "zz zzz zzzz uuummmmmmmmmmmm"

Yaris D4-D, 40.000km

jst mam isti problem sam da men tud v visjih brzinah neprime velikrat in se samo vrti v prazno avto pa dere.....

Beybo kakšno maš ti sklopko u cinquetu da košta 35 jurjev brez rok se prav samo material??? a maš od kamiona lamelo not

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina To feb 13, 2007 4:03 pm

mam kia rio 1.4 16V Challange oprema 06 letnik in mi je pr 40.000 sla sklopka (kako mi ni jasno)
Garancija je 20.000 ali 12 mescov na sklopko.Torej porpavilo in usi deli skupi 400 EURO zdj sm dau pritozbo kako da je prsl do tega pa da sm placu itd. in nevem kaj bojo otd.?
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 13, 2007 8:15 pm

to so te scat peljali sklopka ima sigurno več garancije kot 20000 km v bistvu bi morala met tok kot motor oz. vse ostalo se pravi 100000 km ali tri leta al kako že majo pogoje

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy To feb 13, 2007 8:39 pm

Zodd je napisal/-a:zategni rocno avto pusti v prostem teku daj u 5 prestavo (na miru seveda) spusti sklopko ce ne crkne je sklopka fuc

ob takem diagnosticiranju je dobra tudi ce je povsem na koncu. sploh pa se slisi in obcuti zdrs sklopke pri sami voznji, predvsem v najvisji prestavi in mocnem pospesevanju v obmocju najvisjega navora.
Always looking for another

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To feb 13, 2007 8:50 pm

če je avto v garanciji, majo da ti zamenjajo sklopko oz odpravijo napako
na celoten avto maš najmanj 1 leto garancije oz. kolikor ti piše v garanciji
podpis

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 13, 2007 9:58 pm

čare je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:

Yaris D4-D, 40.000km

Beybo kakšno maš ti sklopko u cinquetu da košta 35 jurjev brez rok se prav samo material??? a maš od kamiona lamelo not
navadno navs vrjev....sam to je da use komplet zamenam kar se da....
za tako ceno so mi rekl v vargalandu....zdej sm jo celo zvohu za 30kosov
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To feb 13, 2007 10:13 pm

AudiRSboy pol pa maš drago ti ti sklopko... jaz sem dal za sklopko 25.000 sit za bravo 1.6
Slika

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype To feb 13, 2007 10:15 pm

Če še js predstavm problem pr našem polotu....

Letnik2000

prevoženih 115k km

Je pa problem v tem da je sklopka fejst trda na pritisk spušča pa čisto pri podnu v glavnem sklopko moraš full prtisnt in potem takoj prime ko jo malo spustiš, ampak čisto nič ne zdsrsuje....

razmišlu sm da nebi bla sklopka hin ampak kaki prenosi nevem če je zajla al kaj... :?:
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 13, 2007 10:17 pm

jest pa 16 (starih) za tipota je pa SACHS-ova in komplet ležaj,košara,lamela sej druzga pa ne rabiš menjat tko da 30 je mal velik za kopijo za tvoj vžigalnik

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 13, 2007 10:33 pm

čare je napisal/-a:jest pa 16 (starih) za tipota je pa SACHS-ova in komplet ležaj,košara,lamela sej druzga pa ne rabiš menjat tko da 30 je mal velik za kopijo za tvoj vžigalnik

kopijo mam zdej not in kopije je kr neki...
ce bi menu sklopko bi su v italijo na odpad pa jo pobrv lepo z enga seicentota 900 kubov k je ksn let str...pa bi jo dubu za male pare...

sam jst jo itaq nemislm menat k zdej zlo kratkm cajtu prpelm druzga sportinga :P
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 13, 2007 10:37 pm

kopije so kr v redu sam odvisn kaj kupiš ,fiat ma original al valeo al pa sachs je pa zelo u redu tud LUK-ova ,national je pa zelo vprašljiva tko da prve tri z lahkoto montiraš in ne bo problemov sicer pa sej boš itak cel avto zamenu

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ To feb 13, 2007 10:43 pm

ja no jst nevem kiro kopijo je tlacu prejsn latnik not in vem da ze iz samga zacetka je bla v kurcu sklopka...pa ceprv je bla nova...
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To feb 13, 2007 11:11 pm

jaz mam neko kao od fiata prenovljeno ali nekaj...v glavnem drekec od drekeca... Malo nekaj na hribu spelješ (pa ne da ne znam speljevat), pa začne tak smrdet da joj, pa slabše grabit...

pri prvi sklopki se mi ni to zgodlo nikoli, pa je zdržala 150.000 km...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov