Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Pokanje volana

Napisal/-a Blinder Sr feb 14, 2007 5:15 pm

Pozdravljeni.

Enkrat sem pri ugasnjenem avtu obracal volan, in ko sem ga potem vzgal mi je volan "pokal", ce sem ga zavijal v desno(vsaj se mi zdi da desno). Ampak cez nekaj prevozenih kilometrov je tole pokanje izginilo.
Malo potem pa sem sel v enem levem ovinku zelo hitro, in se je slisalo neko "pokanje z visoko frekvenco", ko neko "vibriranje", ki pa se ga ne pozna na volanu. In to se slisi vsakic, ko grem blizu meje zdrsa v levem ovinku. "Vibracij" na volanu ni cutit, tako da ce mam glasbo na glas, se tega "pokanja" ne slisi. Zgleda da je neki narobe s servotom?
Avto je rover 200.

Kaj bi lahko bilo narobe, in zakaj se je lahko kaj pokvarilo, ce sem obracal volan pri ugasnjenem avtu?

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr feb 14, 2007 5:49 pm

A če ga na mestu vrtiš ti tudi tko dela?
Pri meni je podobno...dela "hrrrrrr", pa nič ne trese (ampak samo če na mestu vrtim; če se premikam nič)- imam pa novo volansko letev in še kar to dela. Najbrž bo kaj s pumpo; bo kak majster povedal kaj več- tudi mene zanima kaj bi še lahko bilo, saj imam letev 100% OK.
Ene 2 mehankarja sem usput vprašal pa sta rekla da mi to gume vibrirajo, samo težko verjamem.

Drugače pa z vrtenjem na mestu po mojem nisi mogel ničesar uničit.

Ko bodo že fantje sem pisali- a se da zamenjat žičko od aribaga (safrane)? Ker mi gre včasih na živce ko se mi pri malih premikih oglaša...

Aja še to- če je frekvenca visoka (piska) najprej preveri nivo tekočine. Jaz imam novo letev ker je puščala- in to sem pogruntal po cviljenju servo pumpe, ko je vlekla zrak.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Sr feb 14, 2007 8:09 pm

Men je pokalo, no v bistvu bolj brundalo, ko sem imel v sistemu zrak po menjavi letve. Zadeva se sama prezrači po nekaj obračanjih volana v skrajni točki levo-desno.
Če pa se je to začelo dogajat kar na lepem, pa imaš verjetno težave s črpalko ali pa ti je nivo tekočine, zaradi kakšne luknjice kjer tekočina uhaja, padel ampak še ne toliko, da bi črpalka konstantno vlekla zrak.
Sledi cevem in preveri ali kje pušča, preveri nivo tekočine.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov