Nasveti in napotki ter povpraševanja...

huek
Nov uporabnik

astra ugaša

Napisal/-a huek Če feb 15, 2007 12:19 am

Astra G 1.4 16v letnik 1999 mi pozimi mrzla ugaša.Ugasne mi ko spustim gas in stisnem sklopko,če pa ga ne spustim in vozim z nizkimi (pod 2500) obrati se gas neha odzivat,kot bi zmanjkalo bencina.
Potem ga moram približno minuto vžigati,nato pa gre brez problema.Nikoli mi še ni dvakrat zaporedoma ugasnil prav tako ne če sem vozil z visokimi obrati (nad 3000).
Zamenjal sem filtre in svečke,tako da to ni vzrok,ko pa sem ga priklopil na računalnik mi ni javil kakšne napake.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če feb 15, 2007 6:09 am

Si zamenjal tudi filter bencina?

Drugače pa bi napaka morala bit pri senzorju temperature motorja/zraka. Niti ni treba, da je totalno v okvari, samo neresnične podatke posredujeta računalniku in ta preračuna napačno mešanico..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

huek
Nov uporabnik

Napisal/-a huek Če feb 15, 2007 8:07 am

Filter sem menjal,senzor pa bi lahko bil!
Hvala!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe feb 16, 2007 11:13 am

Jaz bi najprej pogledal cevko, ki gre iz sesalne cevi na senzor absolutnega pritiska (podolgovata škatlica z oznakami FoMoCo). Če je tesnost cevke slaba, so podobni simptomi, diagnostika pa tega ne zanava, ker električno zadeva dela.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Pe feb 16, 2007 11:56 am

Zgolj moja izkušnja:
Pred leti, podobna težava, podoben avto (Astra, 1.4):

Avto bil na testeru - vse OK; gledal avtoelektričar - vse OK, pa je zajeb.... še kar naprej!?

Z wd 40 sem potem enkrat konkretno posprejal kontakte na raznih el. priključkih ob motoru, uplinjaču...itd. - zadeva je potem delovala brez problema?! Skratka, očitno je bil problem v enem izmed kontaktov!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov