Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

homokinetični zglob? al kej druzga? diferencial zihr ne

Napisal/-a lexuss Ne feb 18, 2007 3:03 pm

to uprašanje je namenjeno samo tistim k majo golfa 3 vr6. zanima me če majo usi ti modeli problem okvar na homokinetičnih zglobih? men škrta, in par dni nazaj je nekomu z vr-ko, k je šou po slovenski u lublan, tut cvilil v sprednjem delu.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne feb 18, 2007 3:33 pm

Homokinetični zglob nikoli ne cvili

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Ne feb 18, 2007 3:39 pm

kva pa dela?
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne feb 18, 2007 4:11 pm

Opiši pri kakšni vožnji ti škrta (ali pospeševanje, ali zaviranje, ali....)

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Ne feb 18, 2007 4:16 pm

jst mam tak problem d mi k zavijam v križišču (v bilokero smer) al pa pri speljevanju iz križišča ko je volan obrnjen na levo ali desno mi začne fajn pokat notr oz tko kt d bi nekej rožljalo. pa še to samo ko imam gas...če bi šel v ovinek brez gasa se tega ne sliši.

a se komu sanja kaj bi lahko bilo to?

lp,GT500

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne feb 18, 2007 4:21 pm

To pa je homokinetični zglob

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Ne feb 18, 2007 7:14 pm

Cash je napisal/-a:Opiši pri kakšni vožnji ti škrta (ali pospeševanje, ali zaviranje, ali....)

ja škrta mi ob konstantni hitrosti, ob zaviranju, in ko obrnem volan skrajno levo oz, desno se sliš še bolj, tko da je že prou sramotno.
golf 3 vr6

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 18, 2007 7:26 pm

kaj je pa to če kdo ve. meni pa ko zavrtim volan v skrajno desno lego čist na koncu nardi en čudn zvok nekaj ko da preskoči in ko ga zavrtim nazaj enako nardi. ampak samo v čist skrajni desni legi . v levo pa nič. to dela tudi ko avto stoji na mestu. ne rabim vozit. eni pravijo da je to roka ali vilica . sam nism sigurn ,drgač bi jo menjal. med vožnjo sploh ni težav.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 19, 2007 7:30 am

trafo66 je napisal/-a:kaj je pa to če kdo ve. meni pa ko zavrtim volan v skrajno desno lego čist na koncu nardi en čudn zvok nekaj ko da preskoči in ko ga zavrtim nazaj enako nardi. ampak samo v čist skrajni desni legi . v levo pa nič. to dela tudi ko avto stoji na mestu. ne rabim vozit. eni pravijo da je to roka ali vilica . sam nism sigurn ,drgač bi jo menjal. med vožnjo sploh ni težav.

Sej ti va navodilih avta piše, da se do skrajne desne ali leve lege volana nikoli ne obrača.
Old subarus never die, they just get faster!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Po feb 19, 2007 8:04 am

ne mislim tisto ko pride volan čist do konca ampak malo pred koncem zaropota in potem na istem mestu ko grem nazaj z volanom.-

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl To feb 20, 2007 9:22 am

Lezaj amortizerja... glede piskanja zgloba... lahko piska insicer ko se malo ogreje (ponavadi pri vecjih hitrostih)... napaka?! odgovor je pocena manseta in posledicno izpran zglob (ce zadeva ne piska predolg pomaga mazanje in zamenjava mansete drgac pa disi po novmu zglobu).... zgloba pa je na koncu, ko recimo v ovink pohodis gas... in ti zacne pokat pa... avto zacne pocasi plavat... to so zacetki... konci pa so taki da pokanje spremljajo treslaji volana in posledicno ti zglob dobesedno razpade (utrujen material).... men na katri ze 45000 km zadeva poka pa je ne sparam in... zanalasc jo prtiskam da kople in use, ker... pravjo da zglob ko ga enakt nacne je samo se slabi... porocam kdaj ga bo odtrgal;)

LP

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss To feb 20, 2007 8:28 pm

r4tl je napisal/-a:Lezaj amortizerja... glede piskanja zgloba... lahko piska insicer ko se malo ogreje (ponavadi pri vecjih hitrostih)... napaka?! odgovor je pocena manseta in posledicno izpran zglob (ce zadeva ne piska predolg pomaga mazanje in zamenjava mansete drgac pa disi po novmu zglobu).... zgloba pa je na koncu, ko recimo v ovink pohodis gas... in ti zacne pokat pa... avto zacne pocasi plavat... to so zacetki... konci pa so taki da pokanje spremljajo treslaji volana in posledicno ti zglob dobesedno razpade (utrujen material).... men na katri ze 45000 km zadeva poka pa je ne sparam in... zanalasc jo prtiskam da kople in use, ker... pravjo da zglob ko ga enakt nacne je samo se slabi... porocam kdaj ga bo odtrgal;)

LP

R4TL

hahaha ok kul. hvala za opis takih izkušenj. ti kr poročej kko pa kva bo. ;)
golf 3 vr6
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov