Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Utripanje lucke za vodo

Napisal/-a MortaL Po feb 19, 2007 7:17 pm

Torej kot omenjeno mi je danes zacela utripati lucka za hladilno tekocino. Pred kakim mesecem sem menjal termostat, nakar sem ocitno slabo odzracil sistem in mi je po kakem tednu zacela utripati lucka. Napako sem odpravil v 5ih minutah, torej odzracil sistem.
To se je danes ponovilo, sistem sem spet dodobra odzracil, lucka pa se naprej utripa. Temperatura ne presega 90st. C, VSE deluje normalno, torej termostat, ventilator, voda normalno krozi,... Ali se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe, saj ce odklopim tipalo na bloku masine ta lucka neha svetit. Antifriza je dovolj.
Za preizkusnjo sem tipalo vzel iz prirobnice (mislim da se tako rece), nato pa jo potopil v navadno vodo. Lucka ni utripala in tudi kasneje nekaj minut ko sem stikalo dal nazaj ni, nato pa, ko je avto prisel na delovno temperaturo, spet zacela :x

Avto je Audi 80
Bolje vrabec v roki kot rak na grlu!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po feb 19, 2007 8:09 pm

Verjetno je res tipalo hin. Probaj ga zamenjat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL Po feb 19, 2007 8:28 pm

To bom verjetno res ju3 naredo, cudi me situacija, ko je bilo tipalo potopleno v vodo (v loncku), da tedaj lucka ni utripala. Tudi ko sem dal stikalo nazaj v cev nekaj casa ni, nato pa spet zacelo. Na sreco mislim da ta tipala niso tako draga, tako da upam, da bi bilo to, ceprav malo dvomim.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po feb 19, 2007 8:41 pm

cene so max do 20 eur za tipalo
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 19, 2007 10:55 pm

Koliko kontaktov oziroma žic ima to tipalo? Ker če je slučajno samo ena, potem je logično da ni svetila, ker v teh primerih gre drugi kontakt preko mase.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Po feb 19, 2007 11:56 pm

Ja pa ti to takoj začne utripat ko užgeš ali šele ko se avto segreje :?:

Uporabniški avatar
MortaL
Nov uporabnik

Napisal/-a MortaL To feb 20, 2007 8:05 am

Tipalo ima 3 zicke, napajano je z 12V. Prikazuje temperaturo v kabini, pri doloceni temp. zalaufa ventilator, pa se kaj mogoce. Temperatura se lepo prikazuje, pa tudi ventilator poganja, zato sem precej skepticen z menjavo. Zacelo mi je utripat pri segretem avtu (ca. 80st C), sedaj pa vedno po enih 20s, ko avto prizgem, ne glede na predhodno temperaturo.
Mi je pa pri tem tipalu kak teden nazaj malo uhajala tekocina in sem spodaj parx ovil neke parice (ne vem kako se rece - uporavlja se na ceveh za preprecitev uhajanj na spojih).
Prirobnica je iz plastike, zato ne verjamem da bi sel tok preko mase, ki sem jo sedaj res prekinil, pa se kak teden sem se vozil tako brez tezav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov