Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Koliko dolgo zdrzi obnovljena turbina?

Napisal/-a adis So feb 24, 2007 1:11 pm

Zanima me če je kdo že imel opravke z obnovljeno turbino, ter koliko taka turbina zdrži časa/km????

Pa zanima me tudi cena za obnovitev turbine, če je kdo kak čas nazaj že to delal da bi mi povedal koliko ga je to tudi stalo.....

Hvala.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Koliko dolgo zdrzi obnovljena turbina?

Napisal/-a MacTron So feb 24, 2007 1:17 pm

adis je napisal/-a:Zanima me če je kdo že imel opravke z obnovljeno turbino, ter koliko taka turbina zdrži časa/km????

Pa zanima me tudi cena za obnovitev turbine, če je kdo kak čas nazaj že to delal da bi mi povedal koliko ga je to tudi stalo.....

Hvala.

...khm po podatkih zdrzi precej.. samo dobro jo je obnavljati na vsakih 100k
cene so pa od 300 - 400€ ce dobis za ta denar novo... jo pac vzames

obnavlja jih pa Beja in Turbomedija
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So feb 24, 2007 1:36 pm

Hm zanimivo vprašanje tko kot nova kot obnovljena turbina ti ob nepravilni uporabi lahk kaj kmalu ribne tko,da nekega splošnega podatka ni kako dolgo zdržijo.Mam soseda,ki za moje pojme nenormalno dela z TDI-jem pa zadeva klapa že 6 let (Golf IV) pa tip sploh ne pazi ne na avto ne na nič pa dela vse BP.Pa ima avto sedaj že krepko čez 200k prevoženih (vem,ker sm montiral radio pa sm zanalašč pogledal še na števec :D)
Zj velik je odvisno tut od samega načina vožnje ampak kar sosed dela z avtom je tut men en velik vprašaj zakaj motor še vedno dela kot nov (beri: zjutri ga ne segreva amapak velikokrat kr na polno odpelje,vročega takoj ugasne....) jst pa ga pazim kot majhnega otročička tko,da........... :D
Edin kar dela na avtu so redni servisi in nič druzga.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So feb 24, 2007 1:39 pm

Če je dobro porihtana lahko zdrži še več kot nova
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 24, 2007 1:46 pm

predkratkim sem avto zrihtal da dela tako kot bi moral, mel sm problem z "relejem" in je stvar zamenjana ter delana sta bila 3 testa hitrosti z strani mehanika, ter pravi da je avto vozil cca. 200kmh (1.9 tdi) ter da bolj odzivnega avta kar se tiče diesel motorja še ni videl da bi imel tako dober navor,.....pa priporočil mi je še obnovitev turbine. No sedaj imam cca 192k prevoženih in se mi zdi da bi moral še turbino nekako še zrihtat da bi potem avto res lahko imel zelo dolgo časa brez kakih popravil-vsaj upam. Avto drugače vozim v smislu normalne vožnje saj je vse tukaj po LJ.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 24, 2007 9:18 pm

če turbina ne žvižga in avto vleče normalno pol jo kar na miru pusti

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 24, 2007 9:48 pm

avto vleče boljše kot prej ker sem ga predkratkim dobil iz popravila, sicer pa turbina žvižga ( za moje uši lep zvok-tiho piska) ko se peljem in to nad 1400rpm neki tazga mogoče da so tud malo nižji obrati

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To maj 29, 2007 5:17 pm

adis je napisal/-a:predkratkim sem avto zrihtal da dela tako kot bi moral, mel sm problem z "relejem" in je stvar zamenjana ter delana sta bila 3 testa hitrosti z strani mehanika, ter pravi da je avto vozil cca. 200kmh (1.9 tdi) ter da bolj odzivnega avta kar se tiče diesel motorja še ni videl da bi imel tako dober navor,.....pa priporočil mi je še obnovitev turbine. No sedaj imam cca 192k prevoženih in se mi zdi da bi moral še turbino nekako še zrihtat da bi potem avto res lahko imel zelo dolgo časa brez kakih popravil-vsaj upam. Avto drugače vozim v smislu normalne vožnje saj je vse tukaj po LJ.

Kaj je to relej? Ker meni ,za moje pojme avto tudi ne vlece kot bi moral?

Hvala in lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To maj 29, 2007 5:20 pm

adis je napisal/-a:avto vleče boljše kot prej ker sem ga predkratkim dobil iz popravila, sicer pa turbina žvižga ( za moje uši lep zvok-tiho piska) ko se peljem in to nad 1400rpm neki tazga mogoče da so tud malo nižji obrati

prav tak ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 29, 2007 5:59 pm

seprau ta zvizganje ki ga adis opisuje ni ta zvizganje za katerega je čare govoriu?

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To maj 29, 2007 7:14 pm

Se vedno ne vem kaj je relej?
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To maj 29, 2007 7:15 pm

Sam da ni kaj tazga :)
http://www.youtube.com/watch?v=BdP2RRcc ... ed&search=

Kar pa se obnove tice - mene precej skrbi kakovost centriranja delov. Moras racunat, da se vetrnica vrti v rangu 150.000 obr.

Nova turbina je za TDI okol 600€, na Ebayu tudi po 300€. Glede na to, da naj bi ti drzala vsaj enih 100-150Kkm se je za vprasat, ce se jo splaca obnavljat.
Zadnjič spremenil cr33p, dne To maj 29, 2007 7:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To maj 29, 2007 7:17 pm

evilson je napisal/-a:Se vedno ne vem kaj je relej?

Rele je neke vrste stikalo. Imas jih kje blizu varovalk. Gre pa za to, da z enim tokokrogom prek releja vklopis drugega. Tako ti ne kuri stikal, ne pride do iskrenja, ipd.
Priponke
rele.jpg

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jul 11, 2011 10:52 am

Imam vprašanje v zvezi z obnovljeno turbino...namreč pred kratkim so mi jo obnovili in sedaj ima avto ogromno turbo luknjo. Pred tem je bil poskočen že od cca 1500 obratov naprej, sedej je pa do 2500 mrtev, pa sploh ni čutit tiste moči ki jo je včasih imel. Še v hrib moram držati obrate nad 2500 drugače začnem zgubljati hitrost, kar do sedaj ni bil nikoli problem. So lahko kaj narobe naredil pri obnovi?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 11, 2011 11:01 am

Z obnovo turbine nima veze

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po jul 11, 2011 11:03 am

Kaj pa potem vzame moč avtomobilu? Zraven obnove je bil narejen še velik servis
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jul 11, 2011 11:10 am

Okrog je še enkup senzorjev, ki to uravnavajo od pritiska zraka, goriva oz mešanico goriva in zraka do ne vem še česa, ampak kolikor jaz vem bi morala svetit kakšna lučka lahko se pa tudi motim.
Mogoče so pri obnovi narobe nastavili tole stvar, ki odpira in zapira loputo (ne vem točno kako se reče in je obkroženo z rdečo)
Priponke
800px-Turbo-p1020673.jpg

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po jul 11, 2011 11:13 am

pskoda je napisal/-a:Okrog je še enkup senzorjev, ki to uravnavajo od pritiska zraka, goriva oz mešanico goriva in zraka do ne vem še česa, ampak kolikor jaz vem bi morala svetit kakšna lučka lahko se pa tudi motim.
Mogoče so pri obnovi narobe nastavili tole stvar, ki odpira in zapira loputo (ne vem točno kako se reče in je obkroženo z rdečo)

Tester ne pokaže nobenih napak. Grem kmalu nazaj k mehaniku da bova še enkrat razkopala in pogledala če se kaj vidi, samo prej sem se hotel še tukaj pozanimati če je kaka ideja.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jul 11, 2011 11:16 am

Najboljše bo ja da greš nazaj ker preko neta je teško ugotovit. Tukaj se malo bolje vidi in tam, kjer je matica se to nastavi
Priponke
Turbo_Super_B_Single2.jpg

uros11
Poznavalec foruma

Re:

Napisal/-a uros11 Po jul 11, 2011 11:42 am

seat je napisal/-a:Hm zanimivo vprašanje tko kot nova kot obnovljena turbina ti ob nepravilni uporabi lahk kaj kmalu ribne tko,da nekega splošnega podatka ni kako dolgo zdržijo.Mam soseda,ki za moje pojme nenormalno dela z TDI-jem pa zadeva klapa že 6 let (Golf IV) pa tip sploh ne pazi ne na avto ne na nič pa dela vse BP.Pa ima avto sedaj že krepko čez 200k prevoženih (vem,ker sm montiral radio pa sm zanalašč pogledal še na števec :D)
Zj velik je odvisno tut od samega načina vožnje ampak kar sosed dela z avtom je tut men en velik vprašaj zakaj motor še vedno dela kot nov (beri: zjutri ga ne segreva amapak velikokrat kr na polno odpelje,vročega takoj ugasne....) jst pa ga pazim kot majhnega otročička tko,da........... :D
Edin kar dela na avtu so redni servisi in nič druzga.

Jaz mojih treh TDI-jev nisem nikoli segreval. Vedno vžgem, speljem in grem. Ogrevanje na mestu je smrt za moje pojme. Passat npr. ima 270 kkm in prvo turbino, Golf III je imel enih 300 kkm in prvo turbino. Edino tiščim ga hladnega ne, kar pri meni še vedno pomeni, da ga šaltam nekje na 3 tisoč obratih. Kar pa ne pomeni tiščanja. Tako da si ti bolj nevaren kot tvoj sosed. Avti in motorji konec koncev niso narejeni iz papirja in zdržijo normalno vožnjo kot nič.

Edit: no ni smrt, koristi ne, škodi ne, vseeno je.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov