Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

megan cuka

Napisal/-a fičfirič So feb 24, 2007 11:00 pm

mam megana l.98 ter je začel že nekaj časa nazaj v nizkih obratih močno cukati vsake toliko časa.ko se to naredi spustiš plin ali pa ga še bolj pritisneš in je potem spet vredu.
ampak je postalo zelo motoeče......ker avto cukne kr močno kot da bi na šus spustu ter nazaj pohodu gas skoraj na polno. Od zunaj je pa videti kot da bi ravno začel delati izpit v avtošoli=)
Bil sem pri svojem mehaniku pa je malo pomeril ter povedal da je "potencjometer dušilne lopute" za zamenjat.
Ok.Nov je 120e zato sem, slučajno dobil enega rabljenega,ter ga sam zamenjal.Prvi dan je delalo perfektno,ali pa je bil to le slučaj, ker sedaj je isti k****.
Zanima me če je kdo seznanjen s tole težavo ter ali je tipična za ta model?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne feb 25, 2007 12:31 pm

na naši stari opel astri je delala, ko si se pelu pod majhnim gasom. serviser je reku da kabli prebijajo(ki povezujejo svečke).menjalo so se svečke in kable in je avto delal ko urica :P

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne feb 25, 2007 12:36 pm

a res? samo nevidim povezave zakaj bi potem tole delal samo v določenih nizkih obratih. Pomoje bi moralo v vseh obratih.Avto je letnik 1998,in nevem če bi kabli tako malo zdržali.Ali pač?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne feb 25, 2007 12:37 pm

na naši stari opel astri je delala, ko si se pelu pod majhnim gasom. serviser je reku da kabli prebijajo(ki povezujejo svečke).menjalo so se svečke in kable in je avto delal ko urica :P

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne feb 25, 2007 12:45 pm

mam isto težavo na meganu 1.6e. sedaj se izogibam vožnji v tako nizkih obratih, je pa res, da se je to dogajalo le če sem pohodil plin do konca ko je bil avto v nizkih obratih, če sem pospešujem postopoma pa se to ne dogaja.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne feb 25, 2007 2:23 pm

Ponavadi, če dušilna loputa odpove, avto ugaša ob minimumu.Pa še takrat so lahko umazani le kontakti, katere se dajo očistiti.
Lahko pa je dušilna loputa računalniško razštelana, zato je prva stvar, da avto pelješ nekomu, ki ima računalnik za tvoj Renault. Kaj se je kdo igral z elektriko v avtu in razštelal nastavitve? V kolikor ugotovijo napako jo hitro odpravijo brez stroškov in težav. Tole cukanje je lahko posledica tudi tega. Po mojem je to glavni vzrok. A je mehanik nastavil nastavitve, ko je zmontiral loputo?
Lahko pa puščajo tesnila v dušilni loputi, vendar pa bi bilo čudno, da bi puščala na obeh loputah.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne feb 25, 2007 2:55 pm

myster je napisal/-a:na naši stari opel astri je delala, ko si se pelu pod majhnim gasom. serviser je reku da kabli prebijajo(ki povezujejo svečke).menjalo so se svečke in kable in je avto delal ko urica :P

Tkole sm jaz zamenju kable prejsn tedn in odpravu isto napako kot jo mas ti - avto cukal v nizkih obratih, tezko vzigal ce je bil motor moker (dez, sneg...) Zamenju kable in resil problem s cukanjem, vzigom in spravil porabo nazaj na 7 litrov (prej 9 :shock: ) Plus avtek laufa leps :). Probi, kabli ce so fuc so max 30 € in ne bos tok velik zajebu.

Aja pr men je avto R19 1.4 energy.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne feb 25, 2007 2:57 pm

Najbolje je, da nič ne kupuje po nepotrebnem. Rabi le dobrega mehanika.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Ne feb 25, 2007 3:00 pm

Pozdravljen
Imam enga opla kadeta starejsega za rely pa mi je podobno delal ko sem ze vse mozno preveril pa preveri tud svecke pa so bile odšaufane potem sem jih vem pa spuco zategnil in kable vredu gor dal pa ne cuka vec . Lahko je kaj druga tud preveri pa bos mogoce odkril kako napakico.

lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Ne feb 25, 2007 3:57 pm

Mi smo tud mel Megana letnik 1997, pa je bil isti problem, to je blo k je bil star 2-3 leta. Odpelal smo ga na servis in mislm, da so isto zamenal potenciometer dušilne lopute, pol so pa še neki na računalniku šteknal. Najbolš da ga peleš k dobremu mehaniku, pa da ti počekira te nastavitve. :)

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne feb 25, 2007 5:54 pm

Ja, nastavitve in nič drugega.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po mar 05, 2007 10:58 pm

problem rešen! Strgana je bila tanka cevka,ki vodi do senzorja za podtlak v sesalnem kolektorju.Baje pogosta "okvara" na tem modelu...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov