Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bizgec
Novinec

Zavore ne primejo

Napisal/-a bizgec Ne mar 04, 2007 9:17 pm

Pozdravljeni,poznavalci avtomobilov.Morda je kdo od vas že slišal,ali celo imel podobno težavo.Namreč-ko je volan skoraj do kraja zavit na levo ali desno,mi pedal zavor ne prime v redu-podobno,kot takrat,ko je aktiviran ABS.Postane trd-v nogi čutiš popuščanje,avto pa se noče ustavit normalno.Avto pa je Kia Sportage-diesel.Sicer zavore delajo b.p.
Hvala za odgovore. Bizgec.

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Ne mar 04, 2007 9:45 pm

verjetno imaš zanič senzor abs na zadnjem diferencialu,pomoje bi bilo pametno avto priklopiti na tester ter preveriti abs.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne mar 04, 2007 9:53 pm

Hvala za odgovor.Bizgec

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 12:01 am

Mogoč ti pa tista cevka kje se nasloni al pa kaj takega, pa olje ne potuje v cilinder :?

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če mar 08, 2007 12:27 am

... diferencial mislim da nima nobenega senzorja ABS... nisi opisal, če je to pri veliki hitrosti? osebno predvidevam, da imaš slabe gume in ti notranje kolo pač zdrsi in posledično sproži ABS...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Če mar 08, 2007 4:59 pm

DrMr-to se zgodi ,če v prvi prestavi(v drugi gre prehitro)zaviješ volan skoraj do kraja in stisneš zavoro.Seveda so tu hitrosto male-med 10 in 15 km/h.Ima pa omenjeni avto na zadnjem mostu zgoraj na sredi diferenciala priključen kabel-mi je en reku,da je to senzor za ABS.Je baje3-kanalni;za zadnjo os 1 senzor.Sicer gume niso ravno nove,ampak na suhem asfaltu ne zdrsnejo.
Morda je vzrok temu 1 senzor zadaj-ker pri ostrem zavoju ABS "misli",da je notranje kolo zdrsnilo in reagira.Toda ne vem,zakaj postane pedal trd.Pri normalni vožnji dela normalno.Bizgec.

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Če mar 08, 2007 5:22 pm

Kia Sportage ima zadaj samo en senzor ABS-ja ta pa je prišraufan na difirencialu zadaj

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Če mar 08, 2007 5:24 pm

pomoje imaš zadaj preribano inštalacijo pa senzor občasno izgublja stik(sem že popravljal nekaj podobnih primerov)

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Če mar 08, 2007 8:29 pm

Je prišraufan zgoraj-sem vidu.Bom pregledal kabel.A se vidi,če je preglodan? Zakaj pa samo ob ostrem zavoju to dela? Sem vprašal na servis,so rekli,da če ne gori nobena lučka v armaturi,ne bo tester nič pokazal.Bizgec.

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Če mar 08, 2007 10:29 pm

Ni nujno da bi tester res kaj pokazal ker lahko zgublja stik v tako kratkih intervalih da ne zazna napake ali pa je v taki okvari da misli rač.ABS da ti kolesa dejansko blokirajo :roll:

Uporabniški avatar
Helly
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Helly Pe mar 09, 2007 8:52 am

Kaj pa pri meni?
Ko pritisnem na pedalko je tko kot da i bil zrak notr in morm 2x prtisnt da sploh kaj prime. Menjan je bil glavn cilinder al kako se reče :oops: No potem je blo spet isto. potem smo antliftal in je spet isto...No sej tako se vozim že pol leta sem se že prov navadla sam vseen ni kej preveč varno.

Kaj misliste, da bi lahko blo? Kovačeva kobila je tk al tk vedno bosa :roll:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi!!!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe mar 09, 2007 9:08 am

Še vseeno ne razumem, kako lahko pri ajnšlagu močno zabremzaš in zakaj in kje bi človek to počel? Preriban senzor izklopi ABS in to potem bolj zavira in ne manj. Dajte jasno razložit to zmanjšanje zaviranja.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe mar 09, 2007 6:54 pm

Ja, pasej ne da bi to namerno počel.Ampak recmo,ko zaviješ malo ostreje v boks na parkingu-a se ne ustavi v željenem času.Bizgec.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe mar 09, 2007 7:02 pm

ne vem niti zakaj bi tak v ovinek rad na polno bremzal.rajši reči da si se norca delal pa si pokvaril vse skupaj

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe mar 09, 2007 7:53 pm

... je pa pri nekaterih sistemih res, da če senzor nepravilno zaznava (npr.VAG) kolesa tik pred popolno ustavitvijo sploh nočejo zablokirati...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe mar 09, 2007 10:20 pm

DrMr,nekaj takega je.Samo,da mene ne moti,ker ne zablokira.Sploh se ne ustavi in pedal je trd.Ker sem imel mnogo avtov(zadnji P406 hdi),se mi zdi,da nekaj ni v redu,saj pri obenem ni bilo tako.Bizgec.

profič
Nov uporabnik

Kraj: Šmarje pri jelšah

Napisal/-a profič So mar 10, 2007 11:10 pm

Helly in Bizgec oba se bosta šla z angelčki družit,če ne bosta dala kmalu si zavore porihtat.
helly pri teb naj pogledajo če katera zavora nima preveč lufta(zgleda da gre preveč olja
v kolesne zavorne cilindre preden začnejo zavirat zato pa moraš večkrat pritisnit pedal)

Bizgec na sportageju je možno da je zadnji senzor na diferencialu,ampak glede na to da
se problem javi pri ostrem zavijanju ,so bili večkrat preribani (od gume-felge)sprednji levi senzorji,zato jemožno da se občasno ustvarja od tega drgnjenja nek dodaten falš
signal .Ker abs ni ravno zadnji trik tehnike ne spozna narobe signala in v enoti zapre vse ventile tako da imaš trd pedal ,zavore pa ne primejo.Novejši sistemi pri takih motnjah izklopijo abs.Če ne boš sam popravil se pa lahko zmeniva imam tester in dele.
po pameti da ne bo več škode kot koristi
stvar ne moreš popravljat ,če ne veš kako deluje

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec So mar 10, 2007 11:20 pm

Profič,najlepša hvala za odgovor.Se bova slišala,oz. na zs.Bom pogledal,če je kaj videt in ti javim.Ali imaš tester samo za KIA?Tudi druge dele za KIA? Bizgec.

Uporabniški avatar
Helly
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Helly Ne mar 11, 2007 1:12 pm

Hvala za razlago...sej so stara j***a jst pravm :? ampak bom zdej še dons atiju rekla nej to pogleda...k to je res že too much ker komej še bremzam... :?

Dobr, da sm navajena...

Hvala....

P.S. Ja upam, da še dolg nam vidla angelčkov oz. nevem če ne pr men prej hudički ne pridejo v poštev ;)
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi!!!

ljubecan
Nov uporabnik

Napisal/-a ljubecan Če maj 03, 2007 6:40 pm

Imam težavo pri golfu IV 1.6 . Vsake toliko časa se mi vžge lučka za abs. In ko je ta lučka vžgana, abs zavore ne delajo, delajo samo navadne(sem probal). Bil na servisu ,kjer so mi priklopili avto na računalnik, in je pokazalo težavo za levem senzorju za abs pri sprednjem levem kolesu.

Zdej se mi pa občasno dogaja, ko pri zelo majhnih hitrostim zaviram(5-10km/h) večinoma v križišču, da rata pedal za brezmo zelo mehak, in bremza za približno pol sekunde do sekunde ne prime. pa čuden zvok se sliši ko držim na pedalu.

Pa me zanima če je za to kriv abs al je lahko še kej drugega

hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov